Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. zaří 2026 15:13
Offline Karja
45097 příspěvků moje polička 24. zaří 2026 17:12

Já mám jednoho kamaráda, co je takovej lovec ženských a věčnej nadbíhač, i vůči moji osobě, to se nepotkavá, ale vždycky jednou za čas zkusí pro formu:D. A on se teď zainteresoval do jedné mojí známé a chtěl kontakt, tak v tom se mi nechtělo moc angažovat, protože jako kazdej takovej podobnej, i on je zenatej...tak mu říkám, hele to po mně nechtej, však já žárlim, a on, že mi nevěří, že zas kecám, tak jsem mu odvětila že jo, ze v tom mám proste nějaké city....a ten blb mi pak napsal ,,Karjo, ty nemáš city ani pro vlastního přítele, natož pro mě..... :D Hrozně se tomu smeju už asi třetí den, sambo se taky smál, ale pravda, o trochu méně:D...

Online Blanka
příspěvků moje polička 25. zaří 2026 11:32

Včera jsme boli na koncerte, a keď sme sa vrátili, musela som si ešte raz pustit tu  áriu Princa z Rusalky. Nielen kvôli hudbe, ale aj pre ten  krásný verš : Líbej mně, líbej, mír mi přej . Je to tak krásne precítené, že ? Akorát som si  s úsmevom povzdychla, aký je rozdiel medzi rozprávkou a skutočným životom, nota bene medzi chápaním lásky v 19. a 21. storočí . Princ-neprinc, ty lumpe, po tom, čo si mi urobil ,ti mám dopriať kľud, a navrch ťa ešte aj líbat ?!         

Ale  nie je to nič proti  rozprávke, ani proti krásnej hudbe !

Offline viktorka_od splavu
49521 příspěvků moje polička 25. zaří 2026 11:39
Online continuity
43967 příspěvků moje polička 25. zaří 2026 12:02

Blanka v 19. století byla láska romantická maximálně v umění, jinak to byl zcela pragmaticky až téměř obchodní vztah. 

Jinak teď čtu knižní rozhovor s Cyrilem Hoschlem a ten tam říká, že existují vědecké (!) a velmi průkazné studie, že na základě prvních mezilidských interakci dvou lidí se dá velmi přesně odhadnout, jestli ti dva zůstanou spolu, pokud v budoucnu vytvoří pár. spolehlivost té predikce je cca 90% procent.

Dovolím si hypotézu, že ty opravdu dobré dohazovačky měly tohle intuitivně nakoukané. Ani v minulosti nikdo primárně nechtěl manželství, kde ti dva nebudou spolupracovat, ale romantické zamilovaní na začátku v tom nehraje až tak důležitou roli. 

Online Garfie
28702 příspěvků moje polička 26. zaří 2026 00:04

continuity No vidíš a nad domluvenými indickými sňatky se tu ohrnoval nos!

Offline Kokoska
35322 příspěvků moje polička 26. zaří 2026 09:26

Blanka Rusalka je moje nejoblibenejsi opera.