Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Garfie
28507 příspěvků moje polička 02. července 2026 12:09

dzizisketa Tak to je ovšem škandál!

Offline Tak Betty
6123 příspěvků moje polička 02. července 2026 17:24
Reakce na Garfie:

dzizisketa Tak to je ovšem škandál!

​No ale to je , protože to jsou invazní ryby a zlikviduju ty původní organismy .

Offline notna
9410 příspěvků moje polička 03. července 2026 10:17
Reakce na Tak Betty:

​No ale to je , protože to jsou invazní ryby a zlikviduju ty původní .

​Nevim, jak u zámku. Ale u nás na vsi hrozí odebrání dotace na nádrž zachycující vodu v krajině, protože se tam objevily ryby. Nesmi tam být. Je to ve volné krajině, nelze to uhlídat. Tak asi obecní zaměstnanci budou asi vždycky pred kontrolou lovit ryby Trochu Kocourkov.

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 03. července 2026 12:55

notna tak jestli to ma nejaky pritok, stacilo by dat tam nejakou sit? Ale zni to stejne jako blbost, cemu by tam ryby vadily? Mozna kdyby to byla protipozarni nadrz, nebo se tak vyuzivala v pripade potreby?

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 03. července 2026 13:05

notna To jsme měli taky (ale asi něco trochu jiného, nadrž, ale prostě nějakou tuni, já bych to nazývala rybník bez ryb:D) a nakonec to vubec nikdo neřešil, ty ryby se tam objevily snad za dva roky a prostě to vyšumnělo Kontrola na místě nebyla, ona se ex post ani zas tak moc nedělává, to je dotace od MŽP nebo kdo na to jezdí? 

Kokoska Nevím, co mají notna, ale některé dotace související mmj. s obnovou nějakých jiných organizmů, já se v tom nevyznám v té havěti, ale prostě asi nějaký žáby a tyhlety věci. Ty ryby se tam neobjeví jen tak, většinou je tam někdo nasadí. A vlastně oni vyžerou ty organismy, kvuli kterým byla ta dotace:D. A nebo možná tomu vadí to, že to není jakoby už přirozené, že jeden čas se dělala nějaká obnova mokřadů nebo co, prostě aby to bylo podobné tomu puvodnímu stavu, než do toho hrabnul člověk  a prostě kapr tam nepatří.

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 03. července 2026 13:08

Karja aha, dik za vysvetleni.

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 03. července 2026 13:10

Kokoska No, velmi neodborné ale:D. Ale u nás jsme právě měli tu dotaci "na žáby";)

Offline notna
9410 příspěvků moje polička 03. července 2026 13:33

Kokoska Karja U nás to byla dotace na zadržení vody v krajině nebo něco v tom smyslu. Vyvěrá tam pramen, ryby určitě nepřiplavaly :-) Snad pár ryb by nevadilo, ale prý tam hrozí přemnožení a následně by rybám prostor nestačil, jestli jsme to pochopila správně. Ale ono se to stočilo k vtipům, jak to řešit, tak detaily nevím. Příště se musím víc vyptat.

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 03. července 2026 15:33

Kokoska notna Nevím, jak jinde, někde jsou lidi schopní vylít do nádrže i akvárko, my jsme v naší vsi kdysi měli v požární nádrži i závojnatky a v rybníku mezi poli (vyvěrá tam pramen, takže bez přítoku, má jenom odtok) byly už před skoro 40 lety vodní želvy. 

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 06. července 2026 21:02

Sedíme na letišti na Rhodu v zdvojenem gate A/B, který sdílíme s dvěma dalšími lety Ryanairu do Itálie a přičemž jeden z letů operuje dvě destinace. Už kombinace batozinove omezení Ryanu a Italové skýtá velký potenciál, oba lety mají navíc mnohahodinové zpozdeni. Celému chaosu pevnou rukou vládne podsaditá asi 150cm vysoká paní. 

Právě vyexpedovala jeden let venku na plochu a prejela s těmi rámy na kufry vedle, kde ji přivítal vřelý a neutuchající potlesk.

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 06. července 2026 21:22

continuity tak drzim palce, at v poradku odletite.

Ja mam zazitek z priletu na Korfu pred par lety, kdy pustili kufry z jedoho letadla na dva pasy. Byt s manzelem, stoupnem si kazdy k jednomu, ale byla jsem s kamaradkama a uplne jsme ty kufry vzajemne neznaly, jedna navic chytla trochu paniku, zajimavy to bylo.

Offline Tak Betty
6123 příspěvků moje polička 06. července 2026 21:32

continuity Hic Rhodus, hic salta!

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 06. července 2026 22:05

Kokoska

když jsem videla jaký neuvěřitelný chaos panuje na ploše. Řidiči musí mít nervy z oceli, schůdky jsou řekněme většinou zaměnitelné, ale vozíky s kuframa si tady švihají tam a zpět a hledaji správně letadlo, autobusy u nás zastavily asi čtyři různé. 

Dcera říkala, že je toho plný instagram, že Rhodos je v... ehm... žumpě. 

No jsme alespoň v letadle se správným livery, letí odsud čtyři linky smartwings v rozpětí 40 minut. Ale tři z toho do Prahy, tak to je celkem nadějné.

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 06. července 2026 23:18

continuity to Recko je asi trochu zvlastni. Ted jsme leteli diky tem sachum s palivem a naslednym zmenam v letech do Solune ne primo, ale pres Ateny. Tam i zpatky mel navazujici let hodinu zpozdeni, z busu od letadla vyklopili cestujici u dvou ruznych vchodu do haly, takze jsme se s druhou pulkou skupiny chvilku hledali. Pikantni to bylo cestou tam, prestup byl nekdy kolem jedenacte jejich casu, to clovek chce posedet zbytecne hodinu na gatu.

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 07. července 2026 10:26

Kokoska my jsme obětovali půlku láhve opalovacího krému a neodbavili.kufry, díky čemuž jsme stihli noční bus, co odjížděl 20 minut po přistání. (Ukecat nějakého taxikáře na těch pár kilometrů je složité.)

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 07. července 2026 10:51

Včera mě pobavil mladej pán - volal, jestli bych třeba nechtěla odvézt do Hornbachu, jestli tam něco nechci (no jasně že jo) Vyexpedoval haranty i s maminou na chalupu a doma je prej nepříjemnej klid a nuda

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 07. července 2026 14:26

continuity dobre jste udelali. My si berem taxi, ale mame to pres celou Prahu, MHD s nekolika prestupy. Jezdivali jsme autem a parkovali na letisti, ale ted zvedli ceny tak, za taxi tam a zpatky vyjde levnejc. A je to bez nervu, taxikari vzdycky znaji nejlepsi cestu a dojedou vcas.

Ad kufry - Jedna pani, co ted s nama byla, se u odbaveni v Praze nechala ukecat, ze ji zadarmo daji kufr dolu, mela malej. Prisel ji uplne rozmlacenej, vytrzeny drzadlo, dole rozstiplej, kolecko urvany. Na cestu zpatky ho lepila nejakou izolacni paskou a izolepou, aby ho vubec dokazala zvednout do boxu v letadle a nevypadalo z nej vsechno nekomu na hlavu.

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 07. července 2026 16:12

Kokoska kufr reklamovat. Za to normálně aerolinka ručí (teda handling, ale ty máš smlouvu s aerolinkou). 

My normálně kufry odbavujeme, jen když mě nějak tlačí čas, nebo se bojím přestupu, tak ho beru sebou na palubu.

Z Paříže jsem si nepohlidala letenku a nechtěli mi vzít na palubu kufr i batůžek malý. Tak jsem to musela odbavit. Baba sice mektala něco o placení, tak jsem ji vysvětlila, že odbavené zavazadlo mám zaplacené, ale se bojím, že nebudu stíhat přestup v Praze. No neplatila jsem. Trochu jsem teda trnula, jestli ho naložili z toho gatu, protože chemické zbraně v podobě francouzských kozich sýrů by se mohli šeredně vymstít.

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 07. července 2026 16:15

continuity vzdyt jo, hned na letisti v Recku dostala nejaky papir na vyrizeni reklamace. 

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 07. července 2026 16:19

continuity a jeste jsme zazili v Praze, jak dvojice u odbaveni preskladavala kufry, aby se vesli do vahy. Pani nakonec cpala do prirucni tasky par tricek a nesla nejaky boty v igelitce a do jejiho kufru narval pan fotostativ. Asi mysleli, ze maji spolecnou povolenou vahu a meli kazdy na svuj kufr. Jo, zazijou se veci.