Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline viktorka_od splavu
49256 příspěvků moje polička 29. června 2026 06:14

Karja ja jsem vcera byla pro rohliky a pro zarovku do koupelny. v nakupakujako do zadnych obchodu jsem vubec nezasla, jen jsem si to tam poomalu obesla dokola a jeste jsem premyslela ze se vratim s brylema a knihou:-)) vecer uz jsme meli 29, ted po cele noci vetrani 27. jak ten stary barak to teplo nabere, nepusti, to budem vetrat tyden az (jestli) se ochladi. valim konecne do prace pod klimu, i kdyz jsem furt nemocna

Offline Janulik03
20214 příspěvků moje polička 29. června 2026 06:43

K samoobslužným pokladniam. Využívam iba tie, v tescu mi neumožní vlastnú tašku, takže prekladám, v Lidli zas hotovosť neberie kaša, musí prísť obsluha. Čo vadí mne, je človek, ktorý príde na samoobsluznu a tam si zavolá obsluhu a dá si celý nákup nahodiť, čím znemožní ostatným aby im pomohli s odsuhlasenim napríklad veku pri alkohole. Nepoviem, ak je to niekto kto to zblbne, máme všade milú obsluhu, ale taký ten typ čo príde a zahlási, namarkovat celé. Ako včera jeden chlap cca 40, drzý a keď sa ktosi ozval že mal ísť na pás tak povedal, že je tam veľká rada. No odstavil ostatných

Tie kontroly chápem, tie finty pri okradani v obchode sú vymakane 

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 29. června 2026 06:44

viktorka_od splavu Tak ať se ti to brzo zlepší, já jsem měla taky takovou klasickou virozu a drželo se mě to tak týden a půl no. 

Offline Aranel
6590 příspěvků moje polička 29. června 2026 07:21

Zu Karja Ostatně Matěj Skalický to doporučoval v pátek ve Vinohradské 12: nákupák nebo kostel.

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 29. června 2026 07:36

viktorka_od splavu 27 v bytě celkem závidím, tady teď máme 28 a to jsme prakticky celodenně zabednení a jednu místnost aktivně chladíme. Ještě o půlnoci bylo venku 31, takže jsme ani neotevirali. 

Muž spí blbě, tak říkal, že začal větrat ve čtyři ráno, kdy to konečně kleslo pod 27. Teď už je tam 27 zas a na straně ložnic, tak 40, protože tam svítí. Musím otevřít, protože včera jsem neměla sílu si pustit to teplo dovnitř, aby zalila kytky.

Offline stes
9191 příspěvků moje polička 29. června 2026 08:05

Tak nám se podařilo díky průvanu srazit přes noc teplotu na 23....ráno jsem jeste zapnula vsechny ventilátory a bylo mi chladno.  No ted jsem odešla a už tam začínalo bejt teplo....ikdyz 26 v bytě je asi gut...když čtu tady ty teploty.

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 29. června 2026 08:37

stes 26 v bytě je hodně good. My nemáme teploměr a podle mě to docela pomáhá psychicky:D. Nám svítí do východních oken, které nemají závěs, ale fakt jen brzoučko ráno a i to podle mě normálně nahoní výrazné stupně navíc, oproti jiným pokojum.

O víkendu jsem byla u segry, ti tam větrají, prostě jsou naladění na takovou letní atmosféru, děcka tam lítaj zvenku dovnitř, v poledne nebo o pulnoci a ti měli 31 v domě už ve dvě odpoledne:D

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 29. června 2026 09:02

Normalne se pres noc vyvetra a ochladi, na dnesek to vubec neslo. Barak uz je jak akumulator tepla, ani pruvan nepomuze. Dole ted mame 29, nahore bude vic. Jediny, co na sobe snesu, je kratka nocni kosile na raminka

V noci byla  nekde na jih od nas poradna bourka, mam dvere z pokoje na jizni balkon a kolem pul 12 se strane blyskalo a hrmelo. Nekdy v noci u nas spadlo par kapek, ale efekt zadny.

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 29. června 2026 09:08

Kokoska

Nejnižší noční teplota v Klementinu byla dnes v noci 27,0 to ti žádný průvan nesnizi na 23. 

Já teda dlouhodobý průvan nesnáším kvůli migréně, rozhodně v tom nemůžu spát. 

No snad se už trochu ochladí. Muž spí už týden v obýváku prakticky pod klimatizaci, já to zvládám trochu líp, ale je to hrůza. 

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 29. června 2026 09:12

continuity v pruvanu nespim, jen se snazim vetrat. Z klimatizace mam vzdycky nejaky problem, ted z Recka jsme si oba privezli chrapot. Posledni den v nizine bylo peklo, v muzeich klima, v aute vetraky, v hotelu klima, mezi tim horko a horko.

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 29. června 2026 09:15

Kokoska

Mě vadí ten usměrněný proud vzduchu (teplý nebo studený, to už je jedno). Takže to dělám tak, že si ji pustím ve vedlejším pokoji. Nebo si mistnost vychladim a vypnu. 

Muž pod tím spí polonahý, vůbec to nechápu. Děti si sednou před tu jednotku a tvrdí, že to necítí.

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 29. června 2026 09:16

continuity no my doma klimu nemame, tak neni co resit.

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 29. června 2026 09:21

Kokoska bez klimy by tu bylo beze srandy přes třicet a to už se nevyspim ani já. Hlavně mě příšerně vadí ta nemožnost si vyvětrat. Ten byt je relativně malý, jak jsme tady ve čtyřech a ještě si občas někdo udělá kafe nebo priheje něco k obědu, tak to vždy podvečer bylo už k zblazneni, ale alespoň s nadějí, že když to sedm vyhřeji větráním, tak to do ráda zas trochu vychladim. 

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 29. června 2026 09:27

continuity hlavne aby se fakt ochladilo. Bohuzel pak na dalsi tyden hlasi zase pres 30.

Offline jerry
11205 příspěvků moje polička 29. června 2026 09:36
Reakce na Evaeva:

Akorát s dětmi je letní svatba výhodou (v normálním počasí teda), že se tam obvykle líp zabaví. Jak bysme zvládli vnitřní, to vůbec netuším

​Na svatbě jsem byla v pátek,  zahradní varianta se skákacím hradem, skluzavkami, houpačkami, pískovištěm a hadici se sprchou byla s ohledem na množství dětí od nechodicích batolat po cca 7 let úplně ideální. A ještě po desáté večer někteří z nich tancovali.

Nikomu z nich to vedro nevadilo, ti haranti v energetické vydatnosti trumfli i Temelin.

A vnitřní variantu si nikdo z nás ani představovat nechtěl.

Offline Tak Betty
6123 příspěvků moje polička 29. června 2026 09:58

Máme klimatizaci s venkovní jednotkou jenom v obýváku . Poprvé po mnoha letech jsme ji použili k chlazení . Pořídili jsme ji z důvodu , ať nevytápíme celý dům v přechodném období . Nahoře v ložnicích je vedro i tak . A spala jsem v obýváku , ovšem na gauči, to značně snížilo komfort proti moji úžasný posteli.

Offline Jitka77
1925 příspěvků moje polička 29. června 2026 10:04

Viděla jsem několik nabídek, kam se lidé můžou před teplem uchýlit, třeba z radnice Prahy 7, která otevřela o víkendu veřejnosti svoji zasedačku s klimatizací. U nás na maloměstě přesunuli nedělní kulturní program z náměstí do kostela - divadlo pro děti, nějaké zpívání a hry. Tahle vynalézavost a vstřícnost se mi líbí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2026 10:08

jerry tak to popravdě nechápu. I můj starší už to vedro nedává tak tři roky, mladší to snáší líp, ale v tomhle počasí by tam skákal akorát mimiňák

Offline viktorka_od splavu
49256 příspěvků moje polička 29. června 2026 11:35

Karja dekuju. nvm co je to za svinstvo, normalni viroza urcite ne

continuity jj v panelaku je to jasny, ale zas to aspon rychle vychladne a v zime mata teplo. my mame v zime tmu a kosu a v lete pokud jsou normalni teploty tak chladek, pripadne se da v noci pustit zima z chodby. no ted uz je vedro i ve sklepe a nez to vychladne bude zari

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2026 11:37

viktorka_od splavu nevychladne, ten panel taky docela akumuluje.