Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 07. července 2026 16:29

Kokoska 

To vidím u přepážky pokaždý! A nejen v Praze...

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 07. července 2026 16:46

barbucha jo? Ja tentokrat poprve. Ze tri prepazek zablokovala jednu nejaka cizinka, ktera asi mela puvodne letenku na jiny let a potrebovala to zmenit (?) a druhou tihle dva.

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 07. července 2026 17:04

Kokoskaléta to tak bylo, že celou skupinu odbavili najednou a neřešila se váha každého jednoho zavazadla. Jak je ten cenový tlak větší a větší, řeší se 100gramu přes váhu a je to teda neuvěřitelný voser. 

My teda kufry vždy nejdřív zvážíme na volne přihrádce, ta váha většinou funguje a taky se nestíháme divit. 

Minule už prudili muže i v jeho vlastní aerolince, na zaměstnaneckou letenku si může vzít i slona, ale tyhle jsme normálně kupovali. 

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 07. července 2026 17:20

continuity ja to vazim doma a pocitam s tim, ze vaha na letisti vzdycky ukaze o pulkilo vic. Ale ja neumim letet s malym kufrem, takze vetsinou mame koupeny vetsi limit aspon pro jeden kufr a nejak to poskladame. U me jde spis o to, abych to bez problemu unesla, protoze bydlime vetsinou kazdy den jinde a kolikrat v takovych mistech, ze to tahnem do tretiho patra po uzkych schodech.

A koukam, ze tu plevelim ve veselem vlakne s cestovatelskymi trably, tak uz toho necham.

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 07. července 2026 17:54

Kokoska

Z domu odletim v pohodě i s rezervou. Jen cestou mi do kufru naskáče, tu sýr, tu nějaká domácí samohonka, případně místní olivy, med a neštěstí je hotovo. 

Offline Torrah
3343 příspěvků moje polička 07. července 2026 18:19

Nám kdysi z Petrohradu kufr nepřiletěl vůbec. Dostavil se domů až asi za týden (mezitím stihl Dušanbe, co jsme zjistili). Přijel si taxíkem, frajer, až k baráku. Přesto, že byl zamčený (bohužel tedy tím doporučeným zámkem, co letištní obsluha umí otevřít), pár věcí se asi rozhodlo v Dušanbe zůstat. Sice jsme to reklamovali, ale nic se nedělo. Naštěstí to nebylo nic důležitého, nějaké prádlo a myslím jedna starší bunda. Měla jsem za to, že oblečení se už nekrade, ale v Dušanbe nebo v kde si asi myslí něco jiného. 

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 07. července 2026 18:52

Torrah no tak to zpožděný zavazadlo ti opravdu doručí až domů. Pokud se teda neztratí úplně. 

Podle kódu Lufthansa: Luggage usually flown to Hamburg and never seen again.  

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 08. července 2026 11:28
Reakce na continuity:

Kokoska

Z domu odletim v pohodě i s rezervou. Jen cestou mi do kufru naskáče, tu sýr, tu nějaká domácí samohonka, případně místní olivy, med a neštěstí je hotovo. 

​Jo, sýry jsou těžký

Já si ke zřítelnici beru ten největší kufr - vozím tam nějakou tu flašku, nějakej ten dárek... zbytek vycpávám lázeňskejma oplatkama (aby to v kufru nerachtalo)... ale zpátky je to vždycky na hraně. Co jsem objevila bleší trh a charitní obchody, tak tahám měděný hrnce a pánve... on je kapku rozdíl kupovat to tady za tři litry nebo tam za tři kila A naposled jsem čapla ještě dvě skleněný vázy, tlustý sklo a takový to hodně tlustý dno, no to už jsem měla strach a vzala je do příruční tašky, tu mi nikdo nevážil. Já myslela že mi to urve rameno Pak už ty sýry apod. beru jen po čtvrtkách, víc nedám

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. července 2026 21:32

No nekupte to, ještě za tu cenuJsou to šaty, kdyby to někdo nerozklíčoval. Ze zadu mají i zadeček

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 08. července 2026 21:55

Evaeva a ani to nema pekac buchet, slendrian toto!