Sweet Potato to ted meli u nas u samosky, nenasla jsem odvahu (ani duvod teda).
Čo vás dnes rozosmialo?
Kokoska Já jsem dost infantilní, tak mám i cuky. Ale nechce se mi ty balíčky dlouze prohmatávat.
Sweet Potato no prave, co kdyz pritahnu domu nejaky vylozeny kram! No, spis bych to rovnou mrskla cestou do popelnice ![]()
Mě dnes rozesmála takova věc, o ktere jsem myslela, ze se mi nestane, dorazila jsem k lékaři o dvě hodiny dříve:D vim, ze je to úplná blbost, drobnost, ale ja sem takova celkove velmi zorganizovana, disciplinovana, a i na me došlo. Podotykam, ze to byla návštěva u očního, takze jsme se tu zasmaly, ze asi potrebuji bryle na blizko :))))
Sweet Potato kde to je proboha? ![]()
continuity V OC.
Muslikjá jsem taky docela organizovaná, ale jak jsme teď byli na dovolené, stalo se mi to taky.
měli jsme koupenou jednu jedinou aktivitu předem (lanovku a permit na Teide, výšlap celjem asi na dvě hodiny, ale ve vysoké nadmořské výšce). Byla jsem přesvědčená, že na středu.
Na pondělí jsme domluvili celodenní výlet do zoo, koupila jsem v neděli vecer lístky online, s tím, že v úterý bude restday, abychom si před tím vyšlapem odpočali. A v neděli večer se tak společensky cachtame v moři, a starší: kdy mame to teide? Protože v jsem koukala do kalendáře a tam je to v úterý.
Asi jak to kalendářové zobrazení začínalo nedělí, zafixovalo se mi, že to je ve středu. ![]()
No nevím jsem docela hračička, ale los za několik stovek je už celkem dost. Kde se ty balíky berou? Jsem myslela, že se to vrací odesílateli.
Muslik ja jsem takhle na prestupu na letisti v Kodani hnala manzela od kafe na gate o hodinu driv, mozek zpracoval 17.30 jako pul paty. A on nic, klidne sel, i kdyz normalne nesnese byt nekde driv a 5 minut cekat.
Kokoska to mi ani nemluv, my se obvykle za dovolenou chytneme jen 2x. vždy na letišti na téma v kolik máme být u gate. Už to učí i děti, že se tam chodí zásadně na poslední chvíli a matka hysterči Jednou jim to všem uletí a já je tam nechám a bude.
Ryanair nám takhle už jednou málem uletěl, protože měli sice 45 minut zpoždění, což on viděl na radaru, ale ohrádka v gate se zavírá podle naplánovaného odletu. Vyšla jsem z restauracena WC letadlo ještě sice ještě ani nepřistálo, ale na tabuli svítilo last call. ![]()
continuity dobre, tak tady taky mam cim prispet, ted do recka jsem uz byla hooodne neprijemna, protoze jak litam vic jak zbytek familie, tak obcas tusim spravne dopredu prusvih, a muz je v tomhle salamista, presne mame spoustu casu a proc sedet u gatu a radsi pockame atd. A ja ze se dvema detma by mozna nebylo od veci jit na kontrolu zavcasu, tak z blavy do Athen mu to vyslo, ale z Athen zpet jsme to diky jeho pristupu meli o prsa vietnamske zavodnice, az mi musel koupit za draho kafe v letadle, protoze u odbaveni se to nestihalo
a to byl pro nej ten pravy trest, dobre mu tak:D
Kokoska Kodaň je asi zakletá...úplně natvrdo jsem usnula v gatu (při přestupu,letěla jsem sama)...a jako last call...
...to byl sprint...a já nerada běhám...
continuity a jinak s kalendářem se taky trochu potýkám...na sraz ze základky jsem dorazila o týden dřív...a kupodivu jsem v té hospodě nikoho neznala...
...no žejo,byl to sraz po 20-ti letech...naštěstí alespoň ta obsluha byla orientovaná místem i časem...
Můj muž je grand, klidně by mi koupil i dvě, ale nedá se to pít. Takže letadlové kafe by vytrestalo akorát mě.
Kokoska Tak nápodobně, to .30 mě zmátlo dneska, valila jsem na úřad, než mi zavřou, protože můj mozek 11.30 vyhodnotil jako půl jedenácté, objížděla jsem kvůli tomu ucpanou objížďku
došlo mi to až pak, že mám ještě víc než hodinu.
continuity dikybohu měli dobre, i s normálním mlikem:D
Uz jsme se taky hnali na last call, ale jednou nam to fakt uletelo. Protoze byla spousta casu odbavit kufry, muselo se jit na kafe... nacez se zjistilo, ze lidi s kuframa maji konec odbaveni o pul hodiny driv nez bez kufru. Takze nas to kafe vyslo na skoro 30 tisic za novy letenky z Londyna a kybl nervu. To byl teda muz hodne krotkej potom. Ted uz se aspon vzdycky hned odbavime a projdem kontrolou a jestli se pak chce flakat po letisti, uz je mi to jedno. Kdyz je to na dlouhy cekani, zasiju se nekde u kafe se cteckou, kdyz je casu malo, klidne si ctu na te brane.
Jednou jsme se segrou mely mezipristani na Zakyntosu, nejak nas vyhnali z letadla ze na hodinu. Za pul hodiny slysim jak hlasej nas odlet, segra nekde ocuchavala parfemy, nemohla jsem ji najit, pak jsem ji uvidela, jak si jde v pohode nekam kdovikam kus ode me, tak uz ze zoufalstvi jsem nahlas zarvala jeji jmeno. A v tu ranu pul haly jako ozvena Ivanooooo! ![]()
Kokoska pokud máme kufry k odbavení, snažíme se jich naštěstí oba zbavit co nejdřív.
Havně cestou zpět je to obvykle komedie, která baví půlku haly. Protože máme jeden kufr, zvaný mastodont, který je přes 23kg i jen plný oblečení, takže mokré plavky, olivy a jiné pochutiny s tím vždy slušně zamávají. Takže to na letišti několikrát vážíme na volné přepážce a přehazujeme. Akorát na letišti na Tenerife byly téměř všechny ty prázdné váhy vypnuté a z dálky to nebylo videt. když jsme nakonec jednu našli, vyrobila se tam normálně fronta. ![]()
continuity my nastesti jezdime na ty kratky cesty a mame kufr kazdy svuj, prehazovani nehrozi, do vahy se vejdem. Akorat to mame vzdycky pres 10 kg, staci vzit rezervni boty a nejakou nutnou kosmetiku, ja proste at delam co delam, pod limit to nesrazim. Takze holt platime velky kufry.
jinak nízkonákladovek last call snad už ani nehlásí. Ještě je šance, že když má člověk odbavené ty kufry, tak na něj radši počkají než vykládat půl letadla. Ale Ryanair podle mne už kufry ani nezačne nakládat a pokud člověk není na čas v ohrádce, má smůlu.
Takto mne naštvali cestou do Madridu, odešla jsem kvůli tomu ze salonku, bába nás nacpala dovnitř, a 15 minut před odletem zpráva na ceduli, že očekávaný odlet o tři hodiny později, můžete jít po svých.
Kokoskakdyž ho neodbavujes, tak ten limit tolik nehrozí, jen jednou jsem zažila, že to vážili a to jen ty větší kufry, můj batoh je nechal v klidu (přes deset kilo byl určitě). To klidně risknu. S dvanácti kilovým kufrem, batohem a síťovkou na drobnosti to dotáhla s dvěma přestupy až do Frisca. Musíš mít akorát dva kusy na palubu, to už teď nově řeší i smartwings.
My platíme třeba dva kufry na rodinu + dva prirucaky, do to se už vejdeme i so šnorchlovacim potapenim.
Víc nemá cenu, jednak to je zbytečné platit a ani by se to nevešlo do auta. A každý svůj kufr nelze, pokud mají být léky, plavky a triko pri každého v kabině + elektronika a dalekohled. A tím se to celé rozstřeli.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY