design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. května 2020 23:08

Tak Betty já bych tam dala možná i něco takového, žel má to jednu vadu - všechny, které jsem doteď našla, mají přiznaný přívodní kabel. ale to světlo už má kabel vyvedený a klasický vypínač.

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 03. května 2020 23:24

Jiná Realita a co tohle

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. května 2020 23:26

Ginger již jsem zde byla poučena, že hlavně ne průhledný skleněný kryt, že je na tom všecko hrozně vidět a musí se pořád leštit!

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 03. května 2020 23:33
Reakce na Jiná Realita:

Ginger již jsem zde byla poučena, že hlavně ne průhledný skleněný kryt, že je na tom všecko hrozně vidět a musí se pořád leštit!

​takovou zkusenost nemam. Mame stropni svetlo z cireho skla a necistim casteji nez ostatni. 

Online JankaM
3130 příspěvků moje polička 04. května 2020 07:35

Jiná Realita pokud je svítidlo za co přidělat ke zdi tak se dá kabel jednoduše ucvaknout a světlo napojit na kabel ze zdi, měl by zvládnout každý elektrikář nebo kutil, můj táta to dělá běžně. Ale příjdeš asi o záruku, což bych u nějakého drahého "designu" asi nechtěla

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 04. května 2020 08:40

Jiná Realita zkus mrknout na znacku zangra. My od nich par světel mame a v interiéru vypadaj dobre. Pokud teda nejsou jednoduchy uz moc. Objednavali jsme je myslim rovnou z belgie, ale prisly rychle a zadna velka investice to taky nebyla.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 04. května 2020 10:24

Jiná Realita Mě se líbí moc.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 04. května 2020 13:11

Jiná Realita mne se líbí. Klidně bych dala i černé nebo ne-bílé, ať je trochu kontrast. Chápu problém s kabelem. Měli jsme totéž. Každé světlo, které se mi líbilo, bylo do zásuvky. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 04. května 2020 13:26

viktorka_od splavu docitam a koukam na ten stul, my mame z dubove sparovky desku v kuchyni, napustenou lnenym olejem a brousenou. Za me super, ale musim si davam si pozor na skvrny od cerveneho vina, jahod, repy... chce to hned utrit. Co si pamatuju, tak jsi psala u desky v koupelne, ze te tohle obtezuje, tak na to pozor. Olejem napustene veci jsou choulostivejsi. Na druhou stranu, kdyz je to masiv, da se to zbrousit. Desku v kuchyni mam 10 let a vypada porad skvele, brousili jsme ji jen 1x. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 04. května 2020 13:35

Jiná Realita a co uplne obyc kouli s keramickym kruhem (pozor, delaji i plastove). Uz si teda nepamatuju, kde jsme je kupovali. Mne tyhle "designovky" prijdou takove predyzajnovane.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. května 2020 16:50

Jiná Realita Mne se to světlo líbí moc.

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 04. května 2020 17:06

Lamicka díky, no já bych dřevěnou pracovní desku brala, mně se právě takové to běžné opotřebení/patina líbí, vadí mi špína a plíseň. pokud pošoupnu talířem přes stůl bez prostírání a vznikne rýha, tak osobně mi to nevadí, ale obávám se že muž s tím nějak nepočítá... příkladem (odstrašujícím:-) je mi známý, který byl hrozně překvapen a rozzloben, že když se na jejich novou krásnou dřevěnou pracovní desku vylije voda, tak zůstane viditelná stopa (která jde nějak odstranit atp, ale vůbec že je něco vidět, asi čekal že to bude jak plast:-))

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. května 2020 19:20

andulka01 MP Meri MaeGandal no jo, ale teď nevím, které se vám líbí :)) to "šibeniční" nebo "domečkové"? :D

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. května 2020 19:22

Lamicka viktorka_od splavu já jsem v ruce držela akorát vzorky olejované podlahy...a nechtěla bych to. na moji povahu je to říliš choulostivé. přestože to byl dub, daly se do toho dělat nehtem rýhy. 

Offline Myrtila
5419 příspěvků moje polička 04. května 2020 19:37

viktorka_od splavu Jiná Realita Asi dost zalezi, cim je to olejovane. My mame doma osetrene olejovym voskem dubovou podlahu, schodiste, parapety, smrkovy strop a tramy a ted nevim jaky stul a udrzuje se to paradne, pri běžném provozu zadne sramy, pokud vam na tu podlahu neupadne kladivo  Akorat se to musi umyvat specialnim cisticem, nebo jenom skoro nasucho vodou. Samozrejme se nam tu podlahu povedlo uz skrabnout treba pri stehovani piana, ale ta mista staci pretrit tim olejovym voskem a sramy zmizi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2020 19:42

Jiná Realita mě se líbí obě. Akorát u tadytěch retro žárovek je potřeba dát pozor na sílu světla, dost často svítí hodně málo, například ty, co měly v ikei, byly spíš dekorativní než že by něco osvětlily.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. května 2020 19:44

Evaeva já právě normálně nemám ráda tahle moderní úplně holá světla bez stínítek, a nikde to nemám, na chodbu by mi to ale nevadilo. a doteď jsem myslela, že to svítí víc, než světlo se stínítkem :) fakt s tím nemám zkušenost, děkuji za upozornění.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. května 2020 19:45

a tne "domeček" se žárovkou se mi líbí fakt hodně, ale prostě bez kabelu nikde nic podobného není :( připadá mi to jako taková skoro už socha :) a líbí se mi ta žárovka.

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 04. května 2020 19:47

Jiná Realita Tak to se dá i do dřevěných rámů oken a dveří. Proto jsem nakonec ráda že interiérové dveře máme z lamina. ty venkovní hrozně trpí od koček

jo a příbuzní mají tu olejovanou dubovou podlahu a velkého psa-věděli to už předem jak je choulostivá, přesto si ji pořídili a pes musí doma nosit ponožky pes je vnitřní...  odjakživa

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2020 19:53

Jiná Realita ono záleží mimo jiné na počtu lumenů (lm), ta stejná žárovka bude v lampě bez stínítka svítit víc, ale tyhle žárovky mají těch lm často málo. Jestli se ti líbí, dají se koupit i samostatně, můžeš si je dát do lampy, která se ti bude líbit.