Jiná Realita Ta sibenicni.
design a architektura
Jiná Realita Ginger Možná jsem to psala tady já. Máme světlo z čirého skla nad jídelním stolem a je to děs, když se rozsvítí, je na tom vidět každé zrníčko prachu.
neviděl někdo takovýto typ stolu (hlavně mi jde o nohy), ale nerozkládací? pro 4 lidi. masivní.

co myslíte o takovémto typu světla? je to k nevíře, ale zapomněla jsem, že budu potřebovat ještě nástěnné světlo na chodbu (protože ta zeď byla zatarasená...). chodba bude mít světle šedé dveře se stříbným kováním, dřevěnou podlahu a bukové světlé schodiště a časem tam bude asi bílá nějaká skříň/botník. vypínače jsou bílé hranaté. černé tudíž není ideální, jde mi jen o ten typ.
světlo nemůže moc zasahovat do prostoru. už jsem zase prošla všechno a nic mi do oka zásadně nepadlo. jen vím, že tam rozhodně nechci takovou tu kulatou placku, které se dávají všude. ale něco, co bude nějak zajímavé, protože jinak na té chodbě nebude vůbec nic. ani žádný obraz nebo cokoli, protože na ní není okno a jediné světlo půjde vstupními dveřmi s prosklením.
promin, nemela jsem cas cist vse... to svetlo ma byt nastenne? to by sla ta nejmensi lampe grass ne? teda ony jsou vsechny stejne, ale delka ramene se lisi.
nebo krasna jielde, pro me nesrovnatelne
https://www.stockist.cz/produkt/nastenna-lampa-signal-si300-979/
tady ta "malá", mam v koupelne nad zrcadlem, je krasna, uz skoro sto let :-)
https://www.stockist.cz/produkt/nastenna-koupelnova-lampa-dcw-n-304cl-1464/
Jiná Realita já mám ráda lampy Artemide Tolomeo
Jiná Realita viděla jsem osobně na prodejně akorát mám vybraný jiný
https://www.stoly-jaros.cz/elba-jidelni-nerozkladaci-stul-buk/d49
Evaeva já právě normálně nemám ráda tahle moderní úplně holá světla bez stínítek, a nikde to nemám, na chodbu by mi to ale nevadilo. a doteď jsem myslela, že to svítí víc, než světlo se stínítkem :) fakt s tím nemám zkušenost, děkuji za upozornění.
No jak říká Evaeva , jak moc to svítí, závisí na počtu lumenů, akorát kdyby původní žárovka měla lm málo, tak koukni na patici, jakou má svítidlo. Pokud to má patici E27 , neměl by být problém sehnat do toho silnější žárovku, u E14 by to bylo horší.
Tulipe ja taky, bozi!
Jiná Realita Co třeba jídelní stůl Gatta, může být rozkládací i pevný. Já je vždycky obdivuji na nábytkářských veletrzích, mají to krásně řemeslně zpracované.
Jiná Realita Promiň, za mě rozhodně šibeniční.
Jimik ten je fakt krasnej. sakra!![]()
Jiná Realita sibenicni lampicka se mi libi ale prijde mi jak do "dyzajnove" pivnice teda, to posoudis jestli se k vam hodi.. a domeckova je jak ze Sconta, brr
ty zangra se mi strasne libi, obecne s temi keramickymi objimkami asi vsechny
viktorka_od splavu Až budu velká, tak si ho pořídím ![]()
Taky potřebuju poradit. Chceme zastřešit terasu u domu, je to sever, nebo severovýchod, slunce tam skoro nesvítí, nebo jen ráno/dopoledne, takže střecha ideálně úplně průhledná, aby se do domu dostalo světlo. Ideální by bylo pochopitelně sklo, to by se mi líbilo nejvíc, ale zároveň potřebuji, aby to nestálo majlant, nebo mého šetřivého muže porazí
. A aby to nebylo špinavé po prvním dešti a uneslo to sníh. Napadají vás nějaké možnosti?
Garfie Mě napadají třeba polykarbonátové desky, nebo akrylátové sklo, ale cenovou relaci ke sklu nevím.
Zdroj: https://www.drevostavitel.cz/clanek/zastreseni-terasy?
Garfie Jako největší problém vidím: "A aby to nebylo špinavé po prvním dešti" Když si vzpomenu na střešní okna a (druhý den po umytí) déšť s pískem ze Sahary...
Garfie bohužel nemám radu, ale připomnělo mi to, jak nám projektant navrhl přesně takové zastřešení terasy, jaké popisuješ, ještě tedy se zatahováním pod tím sklem, protože je to na jih, a vyšlo by to zhruba na čtvrt milionu ![]()
(Zakoupili jsme prozatím pěkný slunečník...
)
Garfie a co od té střechy čekáte, že tam nebude pršet?
Nebo proč vlastně uvažujete o střeše.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY