Mrakoplas tyo, u nás zas naopak, ta městská světla jsou spíš takové oranžové bludičky, vpodstatě nic nevidíš, navíc to zhasnou před rozedněním a rožnou až se setmí, v autě se bojím že někoho přejedu, protože chodce nevidím, a když jdu po chodníku tak se hledím přerazit, nevidím pod nohama nic
design a architektura
viktorka_od splavu no ono by bolo asi najlepšie to neutrálne :) u nás je to snáď to najastudensie čo môže byť, bolo na ne dosť sťažnosti. Ešte jak je to naše mesto hnusné tak je to ako z nejakého postapo filmu :)
Evaeva já myslím že ty ledky tuhle kategorii ani nemají, "teplé bílé" je to nejteplejší a je to takové normální jako žárovka
Evaeva jj v kuchyni a na chodbe neutrálne, v detskej je to také mierne teplé. V obývačke a spálni mám rada teplé. Ale je pravda, že čítať sa pri ňom nedá, musím rozsvietiť lampicku :)
viktorka_od splavu my máme neutrální v dětských pokojích i v kuchyni. V těch pokojích je fakt jak denní, ale tam jsme se nemohli rozhodnout, tak jsme si koupili takové, kde jde intenzita i barva měnit.
Gatita mám nejradši studené bílé světlo, ale ty žárovky skoro nejsou k sehnání, všechno je lehce do žluta a mně to vadí, zkresluje to barvy a nevidím v tom útulnost, ale žloutenku ![]()
Máme nad jídelním stolem tohle, není to žádná hitparáda, taky už to má svůj věk. Ale se světlem jako takovým jsem spokojená, ty trubky jsou mléčné a dlouhé, takže žárovka je hluboko a i silné světlo nijak neoslňuje. Omezující ale je to, že je tím jednoznačně a navždy určená poloha stolu. Máme kuchyň docela velkou a stůl by mohl klidně stát o metr i víc jinde na každou stranu (a že by se to v některých obdobích hodilo), ale vypadá to hrozně, když lustr není vystředěný. Tak je třeba zvážit i tohle, jestli se vás to může týkat, ty rovné řady jsou moc jednoznačné.

To nase svetlo je takove zlute, ale divne. Zrovna jsem to probirala s muzem a rikal, ze jsou v te lampe schovane 3 zarovky a ze jak je porad dokola meni a šteluje podle toho, jak si zrovna stezuju, tak ted je tam aktualne asi nejaky divny mix:)
A ukazovala jsem mu ten typ, co jsem tady postovala, a rikal, ze by se mu to i libilo a ze to i nekde mel, akorat ze u nas by to vyzadovalo nejake sekani do zdi. Takze asi nic. Skoda ze tyhle veci clovek nemel promyslene pri rekonstrukci.
continuity Gatita k té barvě, my máme všude chytré osvětlení v aplikaci a ridici stanici v systému Philips Hue a můžeme tím měnit tón/teplotu a intenzitu.. Jsou tam 4 základní režimy. Je to fajn, hodí se to to měnit, zvlášť když je doma někdo technický typ a všechno to nastaví. :). nečetla jsem vše, možná už to doporučení tady zaznělo
Tak koho by zajimaly ty barvy a dalsi parametry, tak shrnuti je zde. Takze zarovky uz bych nastudovane mela, ted jeste tu lampu.
https://www.svet-svitidel.cz/clanky-barvy-svetla-a-jejich-vyuziti-v-praxi/
Tulipe takisto mám chytré žiarovky a nemôžem si ich vynachváliť. :)
A mám teď během asi 14 dnů pořád praskají žárovky, v některých světlech i opakovaně, používáme tedy ty obyčejné 60 nebo 75. Nic jiného nechci. Asi čez pouští nějaký silný proud
. To jen tak k tematu. Muž tedy musel včera večer pro žárovky. (aspoň měl záminku jít si pro pivo)
rychly dotaz - co mate v chodbe/predsini u vstupu? Dlazbu? Jakou? Vaham mezi necim betonovym a drevem.
Candance Dřevo do předsíně není moc praktické. Ale dost se mi líbí, co mívají v Japonsku-polovinu ze dřeva a polovinu z dlažby, takže je naprosto jasně oddělená špinavá a čistá zóna. Oni to teda mívají ještě oddělené schodem, takže je to úplně zřetelné. A fakt mám vyzkoušené, že to 100% funguje, nějak podvědomě. U nás je to teda ale asi proveditelné jen ve větším prostoru.
My máme dlažbu, dost strukturovaný povrch, takže prakticky nevyčistitelnou, ale zase na tom ani nejde žádný binec vidět.
Candance my mame drevenu plavacku ale s tvrdenym povrchom takze ani elzine drapy ju neposkodia. A vo vstupnej chodbicke kamenny koberec len sme sa bavili ze ho este potiahneme takou vrstvou tvrdeneho laku z tej struktury to nejde prec iba vapkou a to nie je zrovna dobre.
Fotka je starsia

Garfie ja vim, ze to drevo je neprakticke, ten jakoby vstup pak navazuje na mensi chodbu a dal schodiste. Ja tam zatim neplanuju nejaky predel, proto bych to chtela jednolite. Prechod mame v byte a uz se mi to nelibi. Mozna tam dam nejakou dlazbu jakoby beton. Nevim nevim
Janulik03 ja premyslim nad nejakou litou? podlahou, nebo dlazbou.
Candance A co ty opravdu velkoformátové dlažby? Vypadá to jednolitě, čistě a dekorů je mnoho.
Candance mne sa páči podlaha z mikrocementu, ale osobne skúsenosti nemám.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my