continuity jsem na tom podobně
design a architektura
eless k tej vypadavajucej elektrike - nemate slabe istice? My sme po prestahovani riesili presne to iste - ze mohol ist pomaly len 1 el. spotrebic. Chlapik z druzstva na nas podnet poslal elektrikara a ten vymenil istice za silnejsie a uz moze ist pomaly vsetko (pracka, el. rura, vysavac, pocitace...).
Candance No to je přesně ono, to jim ukážu:-D
catch zvýšiť ističe znamená elektrikára, revíziu elektriky a nahlásiť zmenu u dodávateľa ( aspoň v ČR to nikdo bez revíznej správy neprihlási). Je to vcelku proces a nie je to úplne tak, že prišiel elektrikár, vymenil ističe a bolo.
A to ešte treba dúfať, že tie elektrické rozvody to zvládnu. ( Tuná neporadím, riešili sme aj s prerabkou rozvodov na meď).
catch continuity taky to znamená,že víc zaplatí za rezervovaný příkon měsíčně. Levná záležitost to není.
continuity jj a jeste ti to musi nekdo povolit, nam to zatrhlo SVJ![]()
Takže žádná indukce?![]()
dynda mame ji nakonec zapojenou jen do 2faze, na vykonu to neni znat, ale dost me to nastvalo. Navic sousedi na patre si to pak udelali a zjevne se nikoho neptali
mame spolecnou tu skrin, tak sme si toho vsimli, kdyz ji Tonda otevrel![]()
711990 já nemůžu najít důvod, proč by to SVJ zatrhlo. Člověk by si myslel, že to bude formalita. To by mne nakrklo
MaeGandal maj docela rozumny vysvetleni - jistice u paty domu by to nezvladly a bylo by potreba je taky navysit, v pripade, ze bysme nebyli jediny kdo si to navysi u sebe. No a navyseni tech jisticu pred domem by muselo schvalit cely SVJ, coz se nikdy nestane....takze bud muzes poslechnout a neudelat to a nebo to navysis a nikoho se nezeptas(oficialni povoleni nepotrebujes) a pak budes doufat ze se nic nestane. A jednou to nejspis navysit budou muset, ale to se nikomu ted resit nechce.
711990 u vás musí souhlasit celé svj? U nás stačí nadpoloviční většina.
Evaeva to nevim, ale neodsouhlasili mi ani hnedou popelnici, natoz navyseni jistice a tim padem zvyseni zaloh na elektriku![]()
711990 SVJ nás vobec nenapadlo sa pýtať ![]()
Riešili jsme to teda so vtedajším predsedom a to bol taký strelec, nejaké peniaze aj spreneveril, toto vôbec neriešil. Jediné, na čom trval bolo, aby po zámkovej dlažbe nejazdili náklaďáky a nevrtali sme do zateplenia.
continuityMy jsme se blbci zeptali
ale u nas chteli docela dost detailu ohledne rekonstrukce, takze sme si to chteli overit, no a byla to chyba
711990 hnědou popelnici nově máme ![]()
My jsme při rekonstrukci zasahovali do nosné konstrukce a potřebovali jsme souhlas svj a ve stanovách máme, že k tomu potřebuješ nadpoloviční většinu podpisů. Takže jsme obcházeli byty a prosili o podpis.
catch istice vnutri v byte sa menili s ciastocnou rekonstrukciou pred 20 rokmi
continuity my mame problem s rozvodmi a zapojenim sprosto na zony. a tiez chcem vymenit hlinik za med. a rovno nech potahaju aj sietovy kabel nech mam pripojenie na internet po kabli kdekolvek alebo na umiestnene routru a pripadnej wifi
inak tu mame uplne nelogicky napojene niektore miestnosti dokopy a fyzicky su od seba daleko a dokonca sa nezhoduju ani zasuvky a svetla pre dane oblasti bytu. je to akoby vsetko pomotane a najlepsie je vypnut vsetko naraz lebo sa stava ze sa vypne istic danej miestnosi a pritom sa vypne iba cast a zvysok je pod prudom ![]()
eless na sieťový kábel sa vykašli, to sa už dnes nikde nepoužívá, ani vo firmách.
Jediný zmysel má prípojka na pevný kabel od operátora, ale keďže nevieš, čim to bude propojené, nemá veľmi cenu to riešiť inak ako kabelovou chráničkou. Inak nám teraz ťahali.do bytu optiku, ten kabel má pár mm a normálně to nainstaloval cez kumbal, takže to vlastne nikde nie je vidieť.
A to tam kabelovu přípojku od UPC mám priamo do zásuvky.
711990 Tak na navýšení jsme se taky nikoho neptali, prostě nám elektrikář udělal tři fáze a hotovo. Jinak by to bylo jak u vás. My jsme taky SVJ, nikdo nám neschválí nic. Teď třeba řešíme, že jsme bez svolení zasíťovali balkon. Nic napevno, vše se dá během minuty rozdělat, takže já nevidím důvod schvalování.
Renusatko jo, to naprosto chapu. A tvl site
to fakt resej desny kraviny
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my