design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 09:25

MP Meri kamarádi mají lamely mezi kuchyní a chodbou. Jednotlivé týče jsou až na zem, bez nějakého rantlu, kde by se držel prach.

Offline RoSa
10181 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 09:38

MP Meri tyjo, ono se to vrací - dřevěný lamely od podlahy ke stropu jsme měli doma mezi kuchyní a jídelním koutem už před 40 lety! i tím máme zakrytý schodiště v prostoru na chatě... údržby bych se vůbec nebála, práší se s lamelama i bez, a vysavač má nástavec na štěrbiny

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 09:40

RoSa byli jste vizionáři! :) 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 11:28

RoSa Všechno se to periodicky vrací ... už vidím, jak to po nás za 15 let někdo likviduje se stejnou chuti, jako my dneska likvidujeme oblouk v kuchyni, ďupkované stěny a meruňkovou vymalbu

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 11:55
Reakce na RoSa:

MP Meri tyjo, ono se to vrací - dřevěný lamely od podlahy ke stropu jsme měli doma mezi kuchyní a jídelním koutem už před 40 lety! i tím máme zakrytý schodiště v prostoru na chatě... údržby bych se vůbec nebála, práší se s lamelama i bez, a vysavač má nástavec na štěrbiny

​Jojo, to se dělávalo dřív, kdy kuchyň byla ještě "nereprezentativní" prostor (nebo jak to nazvat) a měla bejt radši oddělená. Dneska se dává přednost všemu otevřenýmu, nejlépe všechno v jednom  (sama víš ) - a mně se to, jako obyvateli paneláku, líbí samozřejmě víc než ty jednotlivý krabičky

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 15:47

barbucha mě se  otevřený prostor líbí moc, ale zároveň jsem ráda, že mám kuchyň oddělenou dveřmi. U nás se furt větrá, připadá mi, že ty kuchyňské pachy  se na všechno hrozné rychle nalepí. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 15:57

rozarka 

Já to kdysi nechala taky oddělený dveřma - že jsem se aspoň mohla zavřít před harantama A už to tak zůstalo a zůstane, na nějaký bourání nemám nervy, to ať si už pořeší někdo jinej... 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 18:01

barbucha  osobne tiez preferujem zatvorenu kuchynu najma kvoli pachom a hluku. vyskusala som si 2 podnajmy kde bol jeden priestor kuchyna-jedalen-obyvacka a nie je to teda nic pre mna. v sucasnom byte to ani nie je mozne zburat lebo stena je nosna

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 11:05

Mně v kuchyni nic nepáchne, všechno voní.

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 11:11

Pinot Noir Vid, to máš vůně květáku, vůně cibulky na sádle.....:-D. Já jsem zrovna dnes nad tou uzavřenou místností přemýšlela, když jsem pustila v kuchyni vodu a volala jsem "jojo, já tady v kuchyni vůbec neslyším...."

Online 711990
18322 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 11:16

Pinot Noirjako jo, ale jakmile nezavru dvere do pokoje/loznice, co mame hned vedle, tak pak tu vuni cibulky cejtim jeste vecer z polstareale muzu si za to sama, ze nemame funkcni digestor. Za uzavrenou kuchyn bych to ale nevymenila.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2023 11:26

Karja mně nevadí vůně (teda teď hrozně, otevřít ledničku je jak chemická zbraň) Ale ty hluky dost. Do kuchyně máme dva průchody, jeden jako dveře, druhý asi metr a půl a dost lituju, že jsem upustila od těch posuvných dveří. My jsme na to teda nějaká citlivá rodina, ségra vždycky chodila zavírat dveře, když jela myčka 

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 11:41

Evaeva mě zas vadí průvan, jako proudění vzduchu. Takže zavírám jak pominuta a stejně je ta cibule večer v ložnici cítit, když tam není otevřené okno.  

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 13:24

Nemáte vařit, pak byste tohle neřešily

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2023 13:40

MP Meri no ale konvice ti stejně hučí, když si děláš kafe, ne?

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 14:13

MP Meri to pečení substrátu taky nadělá slušný aroma

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:53
Reakce na Pinot Noir:

Mně v kuchyni nic nepáchne, všechno voní.

​Taky nechápu, co je špatnýho na vůni dobrýho jídla!

Teď mám novou a funkční digestoř, a používám jen na svícení... větrám průvanem (continuity ), teda v kuchyni mam stabilně celoročně otevřenou větračku a když už je potřeba (jako v neděli při hovězím na česneku ), tak otevřu okno i v protilehlý ložnici, to profoukne jedna radost a ve studený (a vyvětraný) ložnici se mi pak hned i líp spí!

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:20

Prosim poraďte, kam se v Praze či okolí jit podivat, aby tam měli výběr materiálu a barev na dvířka do kuchyně? Já mám celkem jasnou představu (mint zelená) a teď tu pravou jen potrebuji najít, naživo, ty vzorniky na netu mi nepřijdou úplně důvěryhodné.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:28

Malenge a kdo tu kuchyni bude vyrábět? Tím bych začala, pravděpodobně bude brát materiál od jedné nebo dvou firem a měl by mít i vzorníky.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:30

Evaeva to on ma, ale muzu si vybrat kdekoli, rada bych měla co největší výběr, ono se nám sem jen tak něco hodit nebude a nic dalšího v baráku měnit nehodlám