design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline monis
1611 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 15:18

MP Meri nasi maji ikeu, montoval to tata, ktery je extremne manualne zrucny a "pulka truhlare" a musel si to hodně upravit a ve vysledku to stejne jako na miru není. Hlavne mi prijdou horsi ty dojezdy u skrinek a zasuvek oproti nasi kuchyni od truhlare. Jinak maji tu salvejovou a je to nazivo fakt hezka barva.

Nemate treba kontakt na nejakeho truhlare z regionu, ktery by si nerekl takovou palku jako prazska firma?

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 15:26

Lamicka Ty jo, to bude práce. Já bych dala nějakou barvu na které nebudou tolik vadit šmouhy nebo nějaké nedokonalosti, což mi přijde splnuje přesně ta béžová nebo nějaká holubí šedá, lehce šedomodrá. U té modré jak jsi postovala bych měla strach, že tam bude vidět, co je špatně. Prostě bych řekla, že světlejší na to bude spíš lepší. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 15:34

Lamicka Hele a co na ten podhled prostě natlouct sádrokarton, to by nešlo? Já si tak představuju jakej to bude opruz natírat, aby to nějak vypadalo a zároveň abys tu tmavou vůbec překryla, tak abyste do toho nevrazili víc úsilí než za kolik to stojí.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 15:59

Lamicka ta salvejova bude moc hezka a ja bych si tam dovedla predatavit i nejaky teply odstin sede, neco jako Pantone warm gray 2C nebo 3C. Ale ta zelena bude zivejsi a svezejsi. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 16:04

DruI ono by to šlo, ale muž s tím teď nic dělat nechce, jenže mě to děsně štve, nechci se na to koukat další 2 roky, než se pustíme do rekonstrukce... 

Nejvtipnější je, že tu skříň a strop každá návštěva obdivuje.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 16:06

bram já tam taky tu zelinkavou vidím. Už jsem muži psala, ať donese domů nějaké vzorníky.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 16:09

Lamicka a ona by tam byla hezká i nějaká růžovošedá, třeba Pantone Rose Smoke. Ale to nevím, jestli by ti prošlo :)

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 16:12

Lamicka No, jako řešení na dva roky bych sádrokarton viděla jako nejlepší poměr cena výkon. Protože si dovedu představit jak vysadíš dveře od skříně a přetřeš je, ale natírat takhle členitej podhled opravdu bude rasovina. Možná by šlo zkusit spíš barvu ve spreji, jestli seženeš správnou.

A jinak by se mi asi taky líbíla světlounká šedomodrá :o)

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 16:20

bram tak to mi urcite neprojde, ale libi se mi :) 

DruI tak ja to doma jeste zkusim otevrit, no uvidim :)

Pro zajimavost, je tam strop cca 3,20 m. Mame v prvnim (vedlejsim) byte stejnou halu. 

Offline mitford sister
1718 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 16:28

Lamicka moc tmavý mi to přijde každopádně. takhle tmavý bych to viděla jen někde na zámku :) natřela bych to stejnou barvou jako ostatní zdi, dveře - ta výrazná profilovanost stačí k tomu, aby to bylo zajímavý. tón v tónu, nemusí to být v úplně přesně trefený - třeba já osobně bych to o odstín či dva odrazila od zbytku, ale zhruba stejný. zelená, holubí modrá, šedá atd. mi přijde moc aktuálně trendový a nejsem si jistá, že by  zavedení další barvy do toho prostoru mu nějak přidalo...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 16:53

monis Muž je vzděláním nabytkar, ačkoli to nikdybnedelal, tak šikovný ruce má. Apis jde i o to, ze času nemá moc a člověk musí zvážit, jestli jehobhodina práce není dražší, než zaplatit si montáž. Protože on v podstatě dělá i o večerech a víkendech. 

Ale i tak si myslím, ze montáž bude drbačka. No, asi se zajedem podívat, koneckoncu rozhodne i design.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 18:52

MP Meri brat daval do bytu ikea kuchynu a teda mal u nich objednanu aj montaz. akurat zastenu dodali neskor a po dohode inu podla vlastneho vyberu lebo tu povodnu uz nevyrabali a nedodavali material. takze sklz cca 2-3 tyzdne ale bez zasteny sa to este da vydrzat na rozdiel od pracovnej dosky. na druhej strane mu to extra neponahlalo lebo nebola dokoncena kupelna takze sa tam aj tak nebyvalo

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 19:01

mitford sister diky, jeste to promyslim, mne se ted docela zamlouva napad se zelinkavou a je mozny, ze az ji doma zminim, tak na to cas a energii muz najde

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 19:12

Lamicka Jojo, možná výběr něco silenejsiho než zelenkavou:-D

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 19:27

Karja zkusím zmínit tu růžovou

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 19:47

MP Meri tak my máme linku ikea, skládal ji muž sám. Nijak se s tím nerozčiloval,nic nedořezával,všechno vyšlo jak bylo naplánováno.A jsem moc spokojená,je pořád jako nová.Pojezdy, kování,elektrickej výsuv-všechno Akorát pracovní desky máme masiv dub odjinud.

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. dubna 2023 19:58

MP Meri dam vedet tak za dva tydny. Ikeu mame slozenou na sklade a jen co budou podlahy, bude montovat muz sam. Trochu se desim....Ale udelali jsme variantu docela nakladne rekonstrukce mistnosti (rovnaly se vsechny krive steny, nova podlaha...)a levne kuchyne s tim, ze ta nejspis za 10-15 let bude zas jina treba..

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. dubna 2023 19:59

Garfie Ano, nabizi vlastni montaz. Vtipne bylo, ze ta montaz vychazela asi na tretinu ceny kuchyne 

Offline Lenka22
2651 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 20:09

Josmám pocit, že jsem tam teď v sobotu v Ikee viděla montáž kuchyně firmou 28 000 Kč. Snad se nepletu, úplně pozorně jsem na to nekoukala. A taky se mi zdálo, že tam byl dost slabej výběr v těch kuchyních, pamatuju se z před covidu, že to bylo mnohem bohatší. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. dubna 2023 20:19

Lenka22 Ano nam to vychazelo dnad neco nad 30. Mame uplne jednoduchou bilou lesklou kuchyn. Az si rikam, ze jsme to prehnali se strohosti. Podlaha je dlazba terraco seda, steny lehce do seda. To hude jak v pitevne