Janulik03 RoSa Jo, ten žebřík jsem zavrhla, je to docela do prostoru, ono to tam chce místo u dveří, ještě jak se tam motame i s dětmi, leckdy i čtyři, čekám kdo jako první si dá hlavou do dveří.
design a architektura
Já jsem projevila přání uklidit kumbal. Muž to pochopil tak, že potřebujeme nové poličky a kdo jsem já, abych se hádala s panem tvorstva. ![]()

continuity poličky tě určitě potěšily. A já poznávám nějaké svoje věci ![]()
Evaeva tam byl předtím takovej regál. Muž je sklamany, doufal, že tam vyrobí víc místa, ale to fakt není Hermionina kabelka.
Na druhou stranu, prošli jsme se oba asi 3x k popelnicím. Za mě výborný výsledek. Úplně by mi stacil ten uklid. ![]()
continuity Paráda, úplně ti závidím! Přerovnávám skříně, zatímco ve čtvrtek bylo 23 stupňů a pařilo slunce, teď dva dny pršelo a dnes je 12! (a máme vánoční wonderland ve škole, to je radost!) Včera jsem málem umrzla. Sezónní věci mám v kufrech, ale s jedním obrovským mi dnes ujel chlap na služebku, zároveň nechci úplně schovávat letní věci, za měsíc letíme do tepla, takže výsledek je, že mám postel záhazenou hadrama, které není kam dát a které momentálně nepotřebuju, letní šaty na zimních bundách, no katastrofa!
Nechala bych to osudu, ale za týden přiletí návětěva, asi s tím budu muset něco udělat.....
Garfie ajajaj. To je blbé.
Já mám sezónní věci ve sklepě a tam se teda taky nedá hnout. To nás ještě čeká + garáž. vcelku nás ty poslední dva roky laxniho přístupu k věci dohnaly.
continuity Jo, to mám doma v ČR podobně, to se mi ani nechce zmiňovat! A vůbec nemluvím o tom, že muž se v pátek přestěhoval zpátky domů, ovšem jak měl osm měsíců vlastní domácnost, tak si ji tak nějak vcelku vybavil....on mi říká, vyhoď to, ale já to nedokážu!
Tak tady mám další hrnec, pánvičku, talíře, taky spoustu koření, omáček a podobně (vařil si prý jednou!!!
), no chce se mi plakat! ![]()
Garfie tady jsem zastánce Marie Kondo, pokud věc způsobuje trápení, nic než popelnici si nezaslouží.
Já jsem teda vyhazovač, takové to skladovani "pro případ potřeby" absolutně nepěstuji. Schranovac všeho je u nás muž a to úplně stačí k neštěstí. ![]()
Ale dnes byl v nějaké rozmarné náladě, fakt probral i takové věci jako staré kabely a elektroniku. Ještě se zítra pustím do dětského oblečení, zjistila jsem totiž, že máme vyvezené ty charitativní kontejnery.
continuity Mně to přijde hrozně líto, takové neekologické, vyhodit to, když je to funknčí. Třeba pustím oblečení, které nenosím, nebo tak. Ale nový hrnec vyhodit do koše se mi docela příčí, i když ho nepotřebuju. Nebo jídlo, které není prošlé. :-( Ani tady poblíž nemáme nějaký bazar.
Jako když chytnu slinu, tak to lítá, to je jasné. :-) Tady je ale navíc problém, že vyhazovat ty věci není úplně jednoduché, to třídění je dost komplikované. Vlastně já ani nejsem schopná vyhodit hrnec do popelnice, protože bych ho musela zabalit a napsat na něj v japonštině "hrnec" (a vyhodit ho v úterý mezi 7-8 ráno) a to nedokážu. ![]()
Garfie no s tím jídlem. buď máš šanci ho spotřebovat... Nebo ti bude pul roku zavazet a pak ho nakonec prošlé vyhodís.
Hrnec nevím, mě by se už další prostě do kuchyně nevešel. Buď bych vyhodila některý svůj nebo koš. Takto jsem skladovala fungl nový mlýnek na ořechy, ale taky brzo poletí.
Jinak k tomu vyhazování funkčních věci. Máme 15 let starý lux. Pořád funguje, ale už do něj nejsem schopna koupit pytlíky a navic je takovej unavenej. Nefunguje navíjení, teleskopická rukojeť se rozpadla právě dnes a taky mi chlap vykládal, že se mu zdá se rozmarile vyhazovat funkční věci. Takže se budu teď dalších 5 let rozčilovat s polofunkčním kramem, který navíc žere hrozně elektřiny, jen aby měl lepší svědomí. ![]()
Včera jsme byly řešit nové okna a on zcela vážně uvažoval, kde bychom využili ty 25 let staré plastaky. ![]()
continuity
Staré plasťáky!!! Slyším mého muže.....(ale budiž mu ke cti, že ty věci z toho firemního bytu chtěl vyhodit).
No hele, nakonec se k tomu odhodlám, ale nerada, je to proces a vysiluje mě to!
Garfie to se asi v Japonsku nedělá, že by se hrnec vystavil před dům s cedulkou 'gratis'? Tak se nepotřebných, ale funkčních věci zbavuji já.
continuity šmarjá mlýnek na ořechy? teď před vánocema? to nedělej!
někdo by ho určitě rád adoptoval (já ne, mám svejch krámů dost, mohla bych si otevřít bazar s kuchyňskýma potřebama)
ad okna: soused na chalupě z nich udělal skleník, vypadá to teda dost příšerně! ty nech odvézt, ta firma to určitě nabízí
jinak u nás ve čtvrti to funguje tak, že když někdo něco nepotřebuje (drobnost, žádný velký krámy), dá to na podezdívku plotu nebo postaví na popelnici před domem - většinou to do pár hodin zmizí
RoSa Já u nás dřiv taky, teď už to raději zavezu do reuse centra, občas se to totiž válelo všude možně a nebylo to dvakrát estetický.
Kan to se nestává, lidi takhle vystavujou jen použitelný věci - a pokud by to tam mělo ležet ještě druhej den, zlikviduje to vystavovatel sám
continuity to upratovsnie je fakt náročné, ale máte to pekne vytriedené. My sme menili okná kedysi na byte a tiez že nevyhadzovat. Tak skoncili u našich na dome a chlapi vymysleli zimnú záhradu. No tak az po nasťahovaní som bližšie zistila, že tie okná na nej su hrozné, netesne a nedaju sa otvárať. Tak sa vymenili a dnes az je zimná taká akou mala byť. Ale nápad bol dobrý.
Garfie to vyhadzovanie je náročné. Tiež nerada dávam funkčné veci preč. A tam u vás je to teda echt náročné.
No držím ti palce s touto úlohou a nezávidím.
RoSa no vždyť já ho dám na polici u schranek.
Já ty výstavky u popelnic moc nemusím, i když včera jsme tam hechali kufr s tím, že pokud tam bude ještě dnes, hodíme ho do popelnice.
MaeGandal To vůbec!!!
Já navíc ani nebydlím na nějakém frekventovaném místě, je to slepá ulice...navíc mám bezdůvodně špatné svědomí (následuje vtipná historka), protože před časem někdo na našem sběrném odpadovém místě párkrát nechal nesprávný odpad (já to nebyla) a pak se tam objevila cedule v angličtině, který den se vyhazuje co, takže jsem si to vzala osobně. A nedávno tam někdo postavil plechovku od Coly jen tak, druhý den tam byla cedule s varováním, naštěstí v japonštině, ale stejně se bojím, že mě podezřívají všichni sousedi! ![]()
Garfie Ale tak to je krutopřísný. Škoda, že to není i tady.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí