design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 30. října 2023 10:29

Ja mam radost, ze jsem konecne vybrala nove lampy do kuchyne. Jedna z puvodnich se rozbila, takze je nutne vymenit obe. Dve ruzne by vypadaly blbe. Od stejneho vyrobce mame uz hlavni svetlo v obyvaku a jsme spokojeni, tak snad tyhle budou taky dobry. 

A pak jsem jeste objednala nastennou lampicku k priborniku a komodu na nozickach do loznice

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 30. října 2023 10:40

Lama_z_Lanamam radost, ze uz mas taky nove bydleni! Tohle vlakno mi nejak uteklo, tak jsem to tu rychle procetla a moc pekny byt sis poridila! Vzpominam, jak jsme si o hledani bydleni povidaly loni ve Stockohlmu, tak je dobre, ze jsme obe poridily! K zaclonam, co zkusit nejakou metraz a nechat si je nekde usit? 

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 22:24

Friga No ta komoda je teda pěkná! 

Lama_z_Lana tak mám ty šedozelené závěsy, z Reserved, ale je to takový jakože trochu samet, do ložnice se mi to líbí, ale kuchyň nevím nevím....Ale víš jaké mi přišly docela pěkne, taky z Reserved takové světle béžové, krémové, za třetinovou cenu co z IKEA, ale moc pěkné, materiál i vzhled prostě pěkný. Já teď nevím, jakou plánuješ kuchyň a jestli tam budeš mít nějaké barvy, protože někam, kde je barev už dost bych si je teda dala. 

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 10:22

Karja diky! My jsme ted veskery "novy" nabytek kupovali po bazarech, kousky z 50. a 60. let, prave kvuli nozickam, dobre se pod tim uklizi psi chlupy a navic vypada odlehcene, jak je videt podlaha pod tim. 
A je pitomy, ze snura k nastenne lampicce je moc kratka, tesne nedosahne k zasuvce, tak ted dumam, jestli lampicku povesit asi o 6 cm niz nebo prodlouzit snuru. 

Hrebik, na kterem lampicka visi, tam uz byl, ale da se samozrejme posunout, jen nevim, aby ta lampicka niz nevypadala blbe. 
(To ve vaze jsou vetvicky od koledniku jeste z Velikonoc, na Vanoce to vymenim za vanocni vetve)

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 10:50

FrigaMně se ty věci na nožičkách taky líbí,ale právě si myslím, že to není moc praktické, že se u těch nohou prostě drží prach a tak. My jsme v bývalém bydlišti tolik prachu neměli, tam to asi pohltily vždycky ty místnosti s kobercem, tady se tvoří normálně už druhý třetí den chuchvalce

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 11:16

Karja ty jo, nam zase prijde, ze se pod tim prave uklizi dobre. Ze se pod to clovek dobre dostane. U nabytku az na podlahu se delaly chuchvalce pod i za clovek musel dany kus odsunout, aby se to dalo uklidit. Ale je to mozna i podlahou, ve starem byte, kde byl laminat, se delaly chuchvalce a odletovaly do koutu. Ted na drevenych parketach chlupy a prach zustavaji lezet, kde jsou, chuchvalce se delaji minimalne. Podlaha vypada cistsi, i kdyz luxujem stejne casto. 

Offline DruI
5589 příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 11:50

Karja Nábytek na nožičkách je praktický, protože se pod něj dostane robotický vysavač

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 12:33

DruI nejhorší jsou nízké nožičky, kam nevjede Jinak je to jedno, jestli vysoké nožičky, zavěšený nebo až k zemi. Mně takhle rozčiluje gauč. Když jsme ho kupovali, tak jsme robota ještě neměli. Má nožičky asi 5cm vysoké, zapadávají tam hračky a vysát se pod ním nedá Ale byl fakt drahý a kvalitní, tak ho nemůžeme jen tak vyměnit.

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 12:53

Friga 

Nábytek na nožičkách z těch šedesátek je teď prudce in!

Ale lampičku bych níž nedávala. 

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 13:48

barbucha s tou lampickou si to myslim taky. Muz tvrdi, ze by to vypadalo stejne. No, budu muset zmermomocnit svagra, at tu snuru vymeni za delsi. V tom priborniku je totiz v leve casti mala barova skrinka, tak abychom si tam mohli posvitit

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 14:00

Evaeva nízké nohy mě štvali u našeho starého gauče (ikea). Když se rozpadl (alternativa k trampoline v zimě, ehm), tak můj jediný požadavek byly vysoké nohy, ať se pod tím dá luxovat 

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 19:54

Tak jsme se odhodlali k výměně oken. Naštěstí jsme se vypravili do show roomu, takze nás to sice bude stát něco navíc, ale mám alespoň hezci rámy, i když pořád bílé, a nerez kliky. 

A plisovane zastínění místo roletek. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 20:02

Evaeva Taky mame takovy debilni gauc. Vysavac se nevejde, ale ten detsky bordel ano. Nastesti ten nas drahy nebyl, ale i tak ho jeste neplanujeme menit. Ale priste uz budu vedet!

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 11. listopadu 2023 11:10

Už mám konečně dodelanou skříňku, co jsem si ,,nevybrala,,. Jestli si to pamatujete. Asi Candance ? Nakonec to vyšlo docela dobře, ještě mi to seřizovali a ten truhlář mi říká, no je to pěkný, tos vybrala pěknej dekor:D. Takže to docela trefili, chtěla jsem to světlejší, ale ta tmavá je asi i praktičtější. Jsem zvědavá na cenu, mělo by to vyjít levněji než v obchode. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 11. listopadu 2023 12:44

Karja skrinka je dobra, dobre jste to s truhlari vymysleli.

Offline Janulik03
20310 příspěvků moje polička 11. listopadu 2023 13:39

Karja skrinkacje fakf pekna. A čo budeš mať v tom kute pri nej?

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 11. listopadu 2023 14:51

Janulik03 tam si Karja přece opře ten žebřík!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. listopadu 2023 15:18

Karja Umyvadlová skříňka je pěkná, ale neladí mi s dlažbou.

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 11. listopadu 2023 17:10

Janulik03 On ten kout je docela potřeba aby se tam pohodlne vcházelo, takže asi nic:D. Max ten klasický otopný žebřík na zed, kdyby tam byla zima. 

Kan Docela to ladi, ta dlažba je mnohem svetlejsi a jemnejsi a bývala jsem si ji měla dát i na zdi, je to velmi praktický dekor, není na něm nic vidět. 

Offline Janulik03
20310 příspěvků moje polička 11. listopadu 2023 17:26

Karja ahha som nevedela ze je to od vstupu, potom je to logické. Podlaha mi nepríde, že by neladila so skrinkou. 

RoSa tak rebrík? Hmmm myslíš taký ten drevený, maliarsky? 

Asi to kúrenie tam bude lepšie.