design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 17:21

cassis3 V jakém ses na to ptala studiu, Jako oni tam nepracují zrovna mistři oboru. Jestli není lepší se spíš zeptat nějakého jakože řemeslníka? protože já mám umyvadlo na desce, skřínku sice mám ukotvenou, ale to protože nemá nožičky. myslím, že když tvoje skřínka bude mít nohy, bude klidně moc být ukotvená jen tak forově na jednom místě uprostřed na té rozvodové zdi. zkus se někoho zeptat, kdo to reálně dělá...(a nemyslím tím ani studio, které dělá i řemeslné realizace, to je vážně hrůza)

MaeGandal My jsme měli 80x80 v předchozím bydlení a říkám, je to v pohodě, jen člověk nesmí přibrat. Bohužel i zde v novém jsme koupelny hrozně podcenili při projektu, no prostě uplně jsme se na to vybodli.... a sic kout sprchový je už větší, stejně důvody, proč nemůžeme přibrat setrvávají:-D

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 18:22

cassis3 tak to se omlouvám. Pak je ještě řešení nějaké volné stojící umyvadlo. Ale to je dost drahé a nejsou pak úložné prostory

Offline cassis3
49 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 21:11

Karja MaeGandal Bola som sa pýtať u Ptáčka zatiaľ. Remeselník tvrdí že tam dokáže dať 5 cm sadrokarton, čo by sa asi dalo prežiť a že ešte nad tým popremýšľa. Rozmer by mohol byť ok, kto priberie bude sa chodiť sprchovať dole.

Som na seba nahnevaná, je to naša tretia kúpeľňa a zas nejaký problém, čo som nedomyslela. Má to byť už posledná nehnuteľnosť na staré kolená tak to malo byť perfektné .... no čo už. Mňa to dosť nebaví vyberať, hlavne keď je milión možností.

Ale tak dnes bola aj zábava, architekt navrhol že by tam mohla byť ZRKADLOVA stena ktorá bude z druhej strany priehľadná - ako vo výsluchovej miestnosti a bolo by to za 15.OOO eur. No tak sme sa zasmiali.

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 22:43

cassis3Hele víš co, to se vždycky něco nepovede, nenech se tím moc otrávit. Ono vždycky to jde vymyslet jinak, ale těžko říct, jestli líp, jestli by se na tím zase něco nenašlo, něco za čas nevyhovovalo. Já jsem přišla na to, že lidi by měli měnit bydlení co 7 let, jak se mění životní styl rodiny, protože to nejde udělat univerzálně, aby to bylo furt jako dobrý. A kdo říká, že to tak má, tak ať mi to ukáže, ja mu to vývratim:D

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 22:47

Jo a když jsme u těch omylu. Kdo máte dřevěnou podlahu, taky vám tak klouže?

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 00:42

Karja jj, nesmíš to moc mýt těmi přípravky, to je úplně kluziště. Když to chvíli nechám být, je to celkem v pohodě. 

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 08:08

continuityJá si taky myslím, že si to sedne, já moc nevytiram, tak jednou za tři týdny a teď jsem přešla na jar, tak uvidíme. Tak třeba se to nějak obchodi...

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 08:11

Karja nám jar na parketách klouže neuveřitelně, takže já už vitírám jen horkou vodou. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. prosince 2023 08:23

Karja A jakou mas? Nasi maji hrube parkety dubove v prizemi, ty jen luxujeme a jednou za cas se zbrousi. V patre jsou bukove a ty klouzou dost. Myslela jsem ze jar a saponaty na drevo vubec nesmi? Ja mam desky s drevenou vrstvou na povrchu (nevim jak se to oficialne jmenuje) a jen je vytiram parnim vysavacem...a neboj, my tak porad zjistujeme, ze takhle ne. Takze cele hodni patro mame click in vinyl a vyhledove to pujde z domu. Desky se mirne hybou, dokonce se na par mistech ta vrchni vrstva ustipla. Ale miluju nasi novou podlahu, chtela jsem teraco, ale na to je to u nas mala plocha. My porad improvizujeme, ted muz dodelal par basic skrini i Ikea a k nim vyrobil dubovou masivni desku, ta chodba byvala temna kobka, tak mam radost, ze se to uz celkem rysuje...

Offline Myrtila
5354 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 08:56

Karja Jar bych nepoužívala, jestli je máte olejované (na lak nevím), je na to potřeba ten speciální čistič. Ale asi fakt pomůže nevytírat moc často, třeba nám nikdy neklouzala

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 09:09

Karja Ty dřevěné podlahy by se neměly moc stírat, nám brousič prken dokonce říkal, že to nemám umývat vůbec, jen lokálně, když se tam třeba něco rozlije. 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 09:11

Karja Jestli máš tu samou dubovou podlahu jako já, tak bych ji jarem určitě nemyla. Luxovat, stírat čistou vodou a jednou za čas vytřít něčím na dřevo. Jinak nemám pocit, že by klouzala. Možná, že si nepamatuju, jak to bylo, když byla nová, ale je dobré znamení, že to určitě nepřetrvává :-).

Offline Kokoska
35020 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 09:29

Karja mame dubovou podlahu s nejakou ochrannou vrstvou a vytiram to mopem a cisticem na drevene podlahy Bona. Klouze to jen detem v ponozkach, ja nosim normalni pantofle a muz chodi bosy :) pozor teda musime trochu davat na schodech, ale jinak dobry.

Da se to koupit i levnejc nez v tech odkazech, na mop se suchacem prilepi ten vytiraci hadrik a ty se daji stridat a prat. Vzdycky striknes a vytres, je to rychly. A rady to u nas delaji deti, tycovy vysavac a mop na podlahu je hit

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 09:47

Kokoska Jo, tak o tom mopu budu přemýšlet, kdyžtak se ještě doptám. Prootže když vytíráš celý dům, tak to musíš teda stejně průběžně sundavat a máchat nebo měnit....?

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 10:03

Karja mně teda asi neklouže mi podlahář doporučil ten Alex přípravek na dřevěný podlahy, tak já to cca 1x za 14 dní setru (mám teda voskovaného ne lakovaného povrch) a dobry. Mop mě nebetyčné sr*l, tak jsem si koupila v orionu tenhle zázrak na normální koste - pěkně se vyzdime skoro do sucha, ten mop mi furt přišel hrozně nacucanej a třeba vytírat s tím nějaký pravý úhel, no ježíši kriste

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 10:23

Karja já na dřevěnou podlahu používám Pronto mýdlový (ještě dělaj leštěnku s voskem, tu ne), i příjemně voní... ale většinou to vytírá robot vlhkym mopem a tam smí jen čistá voda

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 10:43

Lama_z_Lana Ty Alexy mám taky. Tak já nevím, musí se to asi ochodit

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 11:01

Jos to vyzera dobre a podlaha je super!

Offline Kokoska
35020 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 17:14

Karja nejdriv vyluxuju, aby se nedelaly zmolky prachu a pak to s tim mopem setru. Ja teda mam jeden v patre a jeden dole, ale urcite by to jeden zvladnul cely. Menim to tak po dvou, trech vytrenich ty pulky baraku. Dole to delam castejc, tam se vic naťape, neco se vyleje apod. Totez schody, nest hrnek s cajem nebo kafem je zrejme tezko zvladnutelna veda. Nepredstavuj si vytirani jako s hadrem a kyblem, ten mop nastrikne nebo spis rozprasi ten cistici pripravek, staci dost malo, nic netece a neni potreba zdimat. Spis to lesti, ale fleky to odstranuje dobre, kdyztak se pristrikne, kdyz je neco zaschle a nejde to na prvni dobrou (viz ty fleky od kafe, ktere NEKDO nevidi a urcite neudelal). Ty hadriky jsou takove drsnejsi, fakt to funguje.

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 17:38

KokoskaZkusím prvně ten Lamy zázrak;-)