design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline cassis3
49 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 22:53

Dobrý večer, votriem sa s problémom, keďže sa tu vždy dobre a zaujímavo poradí ...

V kúpeľni mám navrhnuté umývadlo v priestore a za tým má byť WC a sprchový kút, každé z jednej strany. Existuje nejaká zástena za to umývadlo, keďže je tam len 30 cm múr ako priečka medzi WC a sprchovým kútom? Nejaký modul alebo zostava alebo čo ? Sadrokarton je posledná možnosť, keďže dosť uberie s priestoru... vopred ďakujem za rady.

Offline cassis3
49 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 22:55

Offline cassis3
49 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 22:57

Ide o tú ružovú časť, projekt vraví riešiť v rámci interiérovej štúdie a nie je tam navrhnutý ten sadrokarton, tak rozmýšľam či existuje aj niečo iné... ešte raz ďakujem za akýkoľvek nápad alebo nasmerovanie čo hľadať.

Offline DruI
5589 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 23:16

cassis3 Tak dalo by se tam dát sklo, pokud jde o to, aby to bylo co nejtenší.

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 00:20

cassis3 Nějaké mléčné sklo mě taky napadlo, nevím ale jak je to pak třeba s pověšením zrcadla, které tam asi budete chtít? Takhle uspořádané je to kvůli vodě/odpadům? 

Offline DruI
5589 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 00:27

Garfie Tak zrcadlo by se dalo pověsit do té stěny mezi WC a sprchou. A nebo by za umyvadlem mohla být místo obyč skla komplet zrcadlová stěna :o)

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 02:19

DruI To by bylo cool! Ale cistit bych to asi nechtela...:-) Nebo nejak zajimave spustit ze stropu...

Offline cassis3
49 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 05:41

Ďakujem za nápady. A áno, problém je ukotvenie umývadla. Aj keď bude skrinka na nožičkách, mala by byť prichytená do steny. Ten múr je vlastne sadrokartonovy "tunel" ktorým idú všetky rozvody. Mój plán bol dať na každú stranu sprchovú zástenu a dvierka al zrkadlo zavesiť a skrinku len postaviť, ale vyzerá to dosť blbo...

Offline Anička dušička
99 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 08:06

cassis3 Tie dvere sa budú takto otvárať? Nie ku stene? Viem, na to ste sa nepýtali, ale takto, ako je to zakreslené, je to proste zle. 

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 08:30

Anička dušička to mě napadlo jako první. 

Offline cassis3
49 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:28

Budu sa otvárať ku stene. Je to celé divné, bohuzial inak to nevyslo.... má to byť kúpeĺňa na poschodí k detským izbám, pričom jedno dieťa je už  na VŠ a druhé na strednej, takže sa tam nebude nikto dennodenne striedať. Preto je to aj spojené wc a kúpeĺňa. Skór keď prídu nech majú svoje zázemie. Dole je ešte kúpeĺňa k spálni a wc, takže toto treba nejak účelne vyriešiť.

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 11:53

cassis3 A ty nemůžeš/nechceš mít umyvadlo na desce? Pak ho nemusíš zavěšovat. Ta deska by možná šla zavěsit jen za tu ministenu s rozvody a zbytek by držela ta skříňka na nožičkách. Některá umyvadla jsou velice lehká, hlavně ta levná, asi nějaký horší materiál. 

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 12:03

cassis3 a co tam dát takový to umyvadlo-lavor, co leží na skříňce? vim, už se to "nenosí", ale tady v tom případě by to asi bylo řešení...? jinak nad umyvadlo patří zrcadlo bych řekla, tak třeba levitující na nějakých ocelových lankách?

Offline cassis3
49 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 12:19

No ja som bola v tom, že keď je umývadlo na skrinke musí byť ukotvená tá skrinka. To mi povedali v tom štúdiu a teda netvárili sa ani na tú zástenu ze to nebudw dobré a má tam byť priečka. Zistím to s tým umývadlom, typ ešte nie je vybratý

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2023 12:26

cassis3 to umyvadlo by taky mohlo stát na vyzděné "skříňce". Máš pravdu, že příčka ti ubere místo. Teď je za umyvadlem kolik? 800mm? Ale sklo mi nepřijde vůbec praktické. Hledala bych, co nejvíc mělké/úzké umyvadlo.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 13:23

Já bych tam asi dala záchod pod okno vlevo, umyvadlo doprostřed a sprchu podél pravé strany. Tohle zabírá dost místa a vyřešit tu skříňku a umyvadlo a zrcadlo bude potřebovat dost individuální řešení. A sprcha šířka 80cm je tedy málo. Jako dá se to, ale nic moc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2023 13:29

MaeGandal my máme 75 a vůbec to nevadí, když je takhle dlouhá. Tvůj nápad ale není vůbec špatný.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 13:33

Evaeva ta délka me nenapadlo, že pomůže. V takhle malých koutech jsem byla jen na dovolené, a to jsou 80x80. Nesnáším, když se opiram o to sklo.

Doma z toho důvodu mám 100x120, což by se teda menší snesl, ale vešel se, tak je tam.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2023 13:35

MaeGandal my máme právě podobné rozměry a vejdeme se tam v pohodě dva

Offline cassis3
49 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 16:25
Reakce na MaeGandal:

Evaeva ta délka me nenapadlo, že pomůže. V takhle malých koutech jsem byla jen na dovolené, a to jsou 80x80. Nesnáším, když se opiram o to sklo.

Doma z toho důvodu mám 100x120, což by se teda menší snesl, ale vešel se, tak je tam.

MaeGandal bohužiaĺ, s dispozíciou už hýbať nejde, v tom stredovom múre sú rozvody vody, elektrina, vzduchotechnika..... zatiaĺ to vychádza na najtenší možný sadrokaron. Aby sa to dalo obložiť. Škoda že som po reálnych veciach nezačala pátrať skór. Na papieri to všetko vyzerá v pohode.