design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2024 14:24

My světla nad zrcadly v koupelnách kupujeme už sedm let 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 21. května 2024 14:29

continuity my nejsme normální, já jsem si dělala srandu doma, protože my máme velmi chytré a uspěšné sousedy, manžele, ale jejich dum a zahrada, to je normálně jako jedno wtf, to je fakt divočina (ale upřímně takby bych se asi dokázala do tohoto stavu dostat za dvě desetiletí, jak nic:D:-D:-D).....tak mu říkám sambovi, když si zoufal, jak to jde pomalu, nejde, jak ostatní to mají už upravené, že čím vyšší intelekt, tím horší domácnost, protože ten intelekt prostě zabere spoustu energie:-D. Takže si to můžeš omluvit tím, máš prostě mnohem podstatnější věci v hlavě.-D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. května 2024 23:00

Ja nemam svietidla v spalni tri roky a obavam sa, ze nebudu nikdy . Aktualne uz niekolko tyzdnov blika svetlo nad kuchynskym stolom. Davam sambovi este mesiac nez zacnem pomaly vytahovat lopatu :D

Online Makara
3655 příspěvků moje polička 22. května 2024 08:25

Uklidňujete mě.
"Designové" svítidlo v obýváku jsme měli jen půl roku. Nechápu, jak se nám podařilo koupit opravdové hned při prvním výjezdu. Navíc stálo asi 3x tolik, než muž předpokládal (polovinu mého limitu). A to jsem ho ani nepřesvědčovala. 

Teď, po dvou letech od stěhování,  nám zbývá jen vybalit polovinu knížek. Ale nevíme, jakou chceme knihovnu a hlavně kam s ní. Já teda prosazují metodu důkladné probírky a odprodeje/darovaní, protože jsou to většinou jednorázovky. Já mám teď období minimalismu, takže se snažím nakupovat s velkým rozmyslem a expedovat z domu, co nemá užitek (ať už praktický nebo citový).

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 22. května 2024 09:31

Jos digestori sme si svitili taky, ale pak ta zarovka praskla a nevymenili sme ji, ale odhodlali sme se koupit to svetlo nad stul misto tohotakze uz 5 let nesviti digestor...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2024 09:36

711990 my žárovku v digestoři vyměnili, ale rozbila se nám ta krytka.  Jedna stojí jako půlka digestoře a jsou tam dvě. Takže na to kašlem.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 22. května 2024 10:03

711990 nám digestoř taky nesvítí už tak dva roky, resp. stroboskopicky bliká, takže světlo je nepoužitelné. A byla to jediná funkce, nač jsem digestoř používala, takže naprosto zbytečný krám, do kterého se akorát bouchám do hlavy.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 22. května 2024 10:09

Pinot Noir No já bych o digestoři vůbec nemluvila....stále jsem tu naší podělanou digestoř nerozleštila:-D. A taky jí nezapínám, hrozně hučí, ale to udělal sambo, že ji špatně zapojil, ale vzhledem k prioritě té opravy, myslím, že to nikdy nebude:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2024 10:39

Karja nám digestoř taky hrozně hučí, to je asi normální. Taky jí kvůli tomu moc nezapínám, jen na smažení. Ale svoji funkci podle mě plní už tím, že tam je a ten mastný prach se zachytí na ní. V předchozím bytě jsem tam měla police a to se nedalo. Plus s ní teda svítím, to bude nedalo, my máme sporák v tmavém koutě.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 22. května 2024 10:49

Evaeva Nene, byli se mi tady na to podívat kamarádi a má to špatný pruduch, dělá to ozvěnu a tak. Sambo to udělal malé, on měl furt pocit, že nám tím pruduchem pujde moc zima, takhle máme nepoužitelnou digestoř. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2024 10:51

Karja aha. No nám šíleně hučí ten motor. Já jsem na zvuky spotřebičů dost citlivá a tohle mi vadí.

Offline Myrtila
5357 příspěvků moje polička 27. května 2024 10:46

Tak jak jsem se tu radila ohledně toho baldachýnu na zastínění terasy, tak jsme to už zrealizovali. Teda manžel Vlevo je konstrukce, po které se budou pnout kytky, máme tam akébie pětičetné a plaménky, ještě jednou děkuji Pinot Noir za rady s výběrem ty kytky se budou pnout po levé stěně a horní části té konstrukce, jednak budou stínit terasu z jihu a jednak nám trochu zakryjí pohled do zahrady z ulice. A baldachýn stíní terasu a balkónové dveře. 
Kdyžtak to prosím necitujte, nechám tady tu fotku chvilku a pak ji smáznu. 
Edit: smazáno

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 27. května 2024 10:52

Myrtila Máte to moc pěkný, tohle je přesně barevnost, co se mi na domech líbí, dřevo,bílá a střecha do cihlova;-)

Na ty terasy se prodávají ruzná řešení, ale všechno je to tak příšerně drahé, myslím, že jste to vyřešili moc pěkně, stahuje se to pohodlně? Možná to poradím segře. 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 27. května 2024 10:52

Myrtila skvělé

Offline Myrtila
5357 příspěvků moje polička 27. května 2024 10:57

Karja No, ten baldachýn s tím vším na přimontování stál 17 tisíc. K tomu ta konstrukce, tu nám dělal tesař, celá asi za 10. A šikovné ruce manžela a ještě teda ta lanka, po kterých se budou pnout ty kytky, ty teď nevím, za kolik byly, manžel je technik, tak si to celé sám vymyslel, sehnal a namontoval. 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 27. května 2024 11:14

Myrtila výborne ste to vyriešili

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 27. května 2024 11:41

Myrtila jj, víš myslela jsem oproti těm hotové systémum, jak se ti ta střecha nějaké ty rolety zatahují samo, to jsou strašný dardy. 

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 27. května 2024 11:46

A víte, že na zastínění jsou dotace?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. května 2024 11:51

RoSa To ano, ale musí jít o: a to je prosím doslovný jejich výraz: „inteligentní stínící systém" Takže musíš najít firmu, vyřídit si dotaci. Zastínění musí splňovat určitou normu. Takže tě to ve finále vyjde na čtvrt milionu, ale jsou tam ty dotace!

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 27. května 2024 11:54

Kan no to jsou právě ty systémy, co zmiňuje Karja... na samodomo ti asi nikdo nic nepřidá