711990 aha tak cierny nastastie nepijeme. Ale na oblkadackach mame granatove jablko : D
design a architektura
711990 já mám asi ten nahoře uprostřed a fleky dělá snad i voda z těstovin
vyčistit to jde akorát savem. Pak mi to nějak reagovalo s něčím kovovým, tak je tam trochu stopa a korunuje to svítící barva![]()
0zero7 Kámen ne, deska bude lamino (na desku z kamene by padla půla máho rozpočtu, haha).
Díky všem za postřehy ke granitovejm dřezům. Kuchyň bude nakonec celá bílá (lesklá), mám bílý metro obklady, pracovní deska bude světle šedej "beton" a tak mi tam baravně nejvíc sedí právě bílej dřez (spotřebiče teda budou černá, TM taky).
Koukla jsem na ty zmiňovaný značky a líbí se mi asi nejvíc tenhle Blanco. Dělají k němu i baterii, co se mi typově líbí.

Úplně nejvíc se mi líbí tenhle (nějaká značka Primagran, nabízí tam i nějakou ochranou vrstvu no), protože je úplně hladkej bež žlábků atd. Tak nevim, jestli to risknout :)

Lama_z_Lana mně se špiní normálně dno, rohy nejsou nejhorší.
Lama_z_Lana Dřez jde asi vyměnit, pokud to riskneš a bude špatnej. Ale z těch bydlenkovskejch skupin mám pocit, že je fakt lepší ta dražší značka (Franke/blanko), protože na ty levnější si hodně tam stěžují (ale spíš na ty černé, že to dělá mapy, bílé moc nefrčí, tak to není zrecenzované)
Karja jasný, díky za postřeh. Dala jsem si limit na dřez a baterii těch 10k, což bych měla s tím kombem od Blanco zvládnout v klidu.
Lama_z_Lana jj, jako oni si všichni kupují ty černé a pak s tím dělají kdoví co, aby jim to zustalo nějak nablejskané nebo co (i ty dražší), takže pak to třeba nezvládne ty ruzné přípravky a tak....Možná na baterii se dá ušetřit, nevím. Já mám třeba v koupelně dost drahé, kamarádka má nějaké snad nejlevnější a přijde mi to zatím uplně srovnatelné, ona si je třeba za 4 roky vymění, ale za tu cenu se jí to furt vyplatí.
Karja jasný, já až se dohrabu k dodělání koupelny příští rok, tak si tam asi dám asi nějaký lepší (ale já spíš kvůli tomu, že ty levný dělají daleko větší hluk). S nástupem myčky do svého života hodlám využívat dřez a baterii naprosto minimálně ![]()
Karja Tyjo, co s těmi dřezy dělají? U nás je neuvěřitelně tvrdá voda, ale stačí na to i eko čistič od frosch, ani to není potřeba moc drhnout a dřez je pěkně černý. Zato z nerezu to zaboha nešlo, a tím drhnutím jsem ho ještě poškrábala.
Myrtila Hele jako já nevim, ale hodně lidí to nějak olejuje, aby se jim to pěkně lesklo. To jsou ti leštiči, co nevařej, ale leštěj:-D
Karja Drez mam rok, cerny z Ikea a jako asi beze zmeny. A nelestim, protoze snad neni hodina, kdy by nebyl nejak v provozu. Alw baterii ted budeme menit, nerezovou Grohe (nic ji neni, pujde jinak) za cernou Grohe. Tentokrat bez vysouvaci hlavice, protoze to dalsi 3k jen za tu hlavici....nicmene v koupelne mame jednu jedinou levnejsi baterii a po trech letech se skoro rozpada. Takze jsem tym lepsi baterie zatim ![]()
Jos my máme v koupelně levnější, jediné, co se mi líbily, a po sedmi letech žádný problém ani s jednou. V kuchyni mám dražší k tomu dřezu a výsuvnou sprchou a taky v pořádku.
Karja No zrovna naleštěný by to u nás teda taky nevydrželo ![]()
Jinak baterie máme asi nějakeý průměr, absolutně netuším, jenom instalatér nám doporučoval nedávat podomítkové, že se to zanese vodním kamenem stejně jako jakákoli jiná, a pak se to těžko mění. Rovnou nám teda řekl, že tady u nás s tou tvrdou vodou je baterie doslova na pár let, než se rozpadne. Taky tu bydlí. Je teda pravda, že sítka jsme už měnili, a i přes čištění pomalu zarůstá kamenem.
Myrtila No vidíš to, to s těma podomítkovejma mě vůbec nenapadlo...(ale nemáme je)
Ale teda ještě z jinýho soudku, víc než instalace nové mě děsí deinstalace té staré kuchyně. Jako ty spotřebiče (lednice, sporák, digestoř) zkusím nabídnout za odnos, vše je v dobrým stavu, lednice se zmátořila a funguje a vypadá dobře, jen jí je už 9 let. Páč se mi to nechce nosit z toho 4 patra ![]()
Jinak holt bude posilovna a půjde to do sběrňáku. A kuchyň, co sní. Naši když prodávali dům po babičce, tak nabídli za odvoz tu šílenou starou kuchyň a lidi se máolem porvali. Tak nevim, jestli by se někomu hodila. je jak nová, jen ošklivá
. Tak je mi líto ji úplně rozštípat.
Chtěla bych lusknout prstem aby to zmizelo.
Lama_z_Lana Já u té staré kychyně taky koukala, jak rychle to zmizlo. Bral si ji pán do sklepa do dílny a nerezový dřez si vzal jeden místní automechanik, taky do dílny, že mu z jiných dřezů nejde dolů šmér.
Lama_z_Lana jestli je v dobrém stavu, nabídla bych jí za odvoz, za to nic nedáš.
Edit: možná bych zvážila nabídnout jí za nějakou směšnou částku, aby se ti ozývali jen opravdový zájemci.
Lama_z_Lana Zkus jí dat za odvoz a nebo někdo radí, že lepší než za odvoz je třeba za nějakou jako velmi nizkou částku, že to dost vyfiltruje nesolventní zájemce. Já myslim, že si to někdo vezme, rád.
Lama_z_Lana dej na swap HK nebo daruji za odvoz a bude to hned pryč, vyzkoušeno
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí