Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 21:44

Tak Betty a u baltu jsem nikdy nebyla a chtěla jsem tam jet letos v létě

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 23:49

Kokoska viktorka_od splavu Tak Betty ....a když se náhodou zabloudilo, tak by se táta nikdy NIKDY  !!! nezeptal na cestu

Offline Korsičanka blogger
13493 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 08:43

Fiction Ani můj muž teď ne a ne! Ptám se já i přes jeho protesty.

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 09:03

Fiction Korsičanka chlap se nikdy nepta, to maji asi v DNA ;)

49376 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 09:08

Korsičanka tak samozrejme, pta se navigatorka to da rozum!

13493 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 09:14

viktorka_od splavu Jsi snad chlap, že se jich zastáváš?

49376 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 09:16

Korsičanka nejsem, ale mam je rada

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 09:16

Kokoska jo, tu navigaci jsme měli kdysi taky půjčenou. Chvíli super, ale pak jsem ji s radostí přepínala na nějaký ten neutrální ženský hlas

13493 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 09:17
13493 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 09:19

Ignis Po zážitku s 1x vypůjčenou navigací do Itálie jsem se rozhodla, že nejlepší hlas i navigátor v autě jsem já a atlas Evropy

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 09:25

Korsičanka ja uz jsem si docela zvykla, fakt je pro me jednodussi jet podle vizualni navigace nez podle hlasu. Kdyz mi to reklo "za chvili odbocte vpravo", tak jsem to soupla do prvni odbocky, kdezto jsem asi mela pockat, az to rekne TED! Kdyz vidim, ze tam je pruh rovne a napsano 500 m, tak je to pro me lepsi. 

13493 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 09:25
49376 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 09:34

Kokoska joo, to se mi stalo mockrát:-)) musím se soustředit na "za dvěstě metrů..." a ignorovat "odbočte vpravo" ale pár těch jízd po dálnici tam a zpátky člověka naučí

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 10:11

Kokoska uplně vidím tu cestu k balatonu, stan na střeše wartburgu, tatínek za volantem, maminka (neřidička) s mapou, kterou otáčí všemi směry...

​Takhle jsme kdysi jeli ne k Balatonu, ale přes Maďarsko a Rumunsko až na jih Bulharska!

Stan jsme neměli, zato sofistikovanej model wartburgu (tourist?) narvanej až po střechu... značně nerudnýho tatínka za volantem a maminku, která neuměla číst v mapách... dodneška se divím, že jsme přežili.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 10:14

Korsičanka viktorka_od splavu u nás se v krizi nejvyšší ptal řidič a to je teprve peklo. Na něčem se s osobou venku nějak domluvit a pak se ptá navigátora,co dal 

U nás zase na řidičském poštu panuje velka nedůvěra v navigace, takže něco říká a řidič: zkontroluj ho! 

Coz o to, já číst v mapách umím, orientační smysl mám celkem vyvinutý, ale bez brýlí nevidím na směrové cedule a v autě mám navic kinetózou, takže podle map navigovat odmítám. Pokud to lze, si pěkně zastaví a musí se podívat sám, když do toho seda nepřipraven k jízdě.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 10:39

Korsičanka

Já dělat navigátora nemůžu, mě se dělá špatně, když v autě koukám kamkoliv jinam než dopředu. Kromě toho, když odbočí manžel blbě kvůli navigaci, aspoň to není moje vina

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 10:40

Já jsem v dětství uměla číst v mapách perfektně, plus buzola a tak, bohužel s dospělostí se toto zcela vytratilo, navíc mi chybí ty lišejníky a tak, abych našla sever . Takže když musím do neznáma, tak to jistí navigace, většinou si pustím tu, co mám v autě a ještě na mobilu Waze . Nevýhodou je to, jak tupě jedu dle navigace, že se tu cestu nenaučím a tak ji vlastně jezdím stále "poprvé".

Kokoska head up display je super

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 10:44

Fiction Tak zrovna na Waze je potřeba dost dohlížet. Občas má tendence hledat zkratky sice delší, zato méně pohodlné.

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 11:15

continuity to mi obcas dela i moje zabudovana navigace v aute. Obcas si ji pustim, i kdyz cestu znam, kvuli dopravnim informacim a taky mi to ukazuje cas dojezdu. A jedu cestou, kterou chci ja, a najednou je ten cas o 10 minut kratsi. Co to jako je? 

Offline dzizisketa
8985 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 11:20

Já pořídila muži do auta (když jsme ještě měli každý svoje) autoatlas, protože ho neměl! To jsem nechápala, jak mohl jezdit různě po republice bez něj. Jako sice taky používám navigaci, v mobilu tedy, máme nabíječku do auta a powerbanku a tak, ale už se nám ten papír několikrát vyplatil. A taky když jsme někde na dovolené, pořídím mapu, líp se mi orientuje a pochoduje podle toho velkého formátu.