Kokoska Třeba i ta zabudovana navigace bere v potaz aktuální dopravní situaci a zácpy (i když ta moje by měla a teda nic moc) v tomhle je Waze u nás nedostizna, ja na nej nedám dopustit i přes občasné dobrodružné trasy ![]()
Přiznání
dzizisketa já se taky nejdřív potřebuju podívat na "papír", i když papírový autoatlasy už jsou někde zahrabaný. musím si umět tu cestu představit celou, neumím jen nazdařbůh pustit navigaci a "nevidět" co bude za další zatáčkou
Tulipe no to bere, ale ukazuje je v te mape a varuje predem. Takze vim, ze nikde nic a stejne me to zene delsi cestou, nekdy i po horsich silnicich. Klasicky na jedne trase to vzdycky navrhuje cestu pres Zelezne hory, kde jsou uplne nemozne rozbite silnicky a navic je to docela oklika.
dzizisketa ja pouzivam navigaci v mobilu, ale taky si to predtim projedu v mape, potrebuju videt celou cestu.
viktorka_od splavu ja tiež nutne potrebujem papierovú mapu, ako pri šoférovaní sa riadim navigáciou, ale keď sa potrebujem niekde zorientovať, tak papier a v celku.
Tulipe Mne na tom waze děsně štve, jak to furt otáčí, když si člověk chce prohlidnout v detailu, co objet a natočí si to tak, aby tomu rozuměl a ona mu to během par sekund zase vrátí zpátky a otočí
papirova mapa je nedostizna, ale mne se z ni v autě dela taky soufl, takže navigovat nemuzu
continuity Tak mě Waze ještě nevypekla ( nebo jsem to nepoznala
).
Potrefenáhusa to otáčení mi taky vadí, ale vyhovuje mi, že ukazuje "po směru jízdy", v google maps to jede podle světových stran (nevím, jestli to jde nějak přepnout, nezkoušela jsem), takže když jedu na sever, tak jedu jakoby "zpátky" a to teda nedávám vůbec:D
Kokoska waze nějaké nastavení v tomhle směru má, nevím teda jak moc funkční, zkoušelas? mělo by jít nastavit, jestli preferuješ zkratky za každou cenu nebo ne
Fiction Tak nás jednou vedla z Mnichova takzvane kade ľahšie , takže nakonec jsme se místo výpadovce na Insbruck ocitli směrem na Garmisch. Splňovalo to všechny kritéria zkratky: cesta to byla delší, méně pohodlná, protože je tam kus mimo dálnice a ještě byla před Garmischem hodinova zácpa, o které Waze nevěděl, takže to trvalo mnohem déle. ![]()
viktorka_od splavu waze nemam, slo o navigaci v aute, tu zabudovanou. Jde tam nejaky preference nastavit, ale obcas se to stejne chova divne. Jsem vuci navigacim ostrazita a ne uplne duveriva od doby, kdy to v manzelove aute hlasilo na dalnici, ze na kruhovem objezdu mame vyjet druhym vyjezdem.
Kokoska mně se teď stalo, že navigace fakt totálně ujela.
chtěla jsem jet rychleji po dálnici, místo po okresce. svedla mě někam úplně do pytle, tak jsem se hned otočila a začala jsem se zase po dálnici vracet, že sjedu na tom předchozím sjezdu, nebo ještě o jeden směrem zpět. ona mezitím pořád přepočítávala, a nakonec v místě, kde se k "mé" dálnici přidávaly další dva pruhy, připojení jiné dálnice, tak v tom místě mi řekla "otočte se zpět"! a já wtf?! měla to i namalované na obrázku, prostě v místě napojení obrat o 180° do protisměru na dálnici...
Jiná Realita taky dobry
Jiná Realita my sme s byvalym este dobrych min.12 rokov naspäť sli s pozicanou navigacou do Krakova. Na Orave na hlavnej ceste 1.triedy nam ukazovalo, ze ideme krizom cez les (ta cesta tam je roky rokuce!). Ubytovanie sme mali kusok od Krakova, nevedelo nas tam naviest. Na stvorprudovke stale hlasila Ste v cieli
. To bola prva skusenost s navigáciou a dlho som sa jej potom branila.
Mrakoplasto asi nebyla moc aktualizovaná :) já si tu svoji aktualizuju pravidelně, přesto má své mouchy.
continuity Když mě kolegyně seznamovala s Waze, tak říkala, že není vyloučeno, že občas Waze někoho pošle cíleně špatnou cestou, k monitoraci dopravní situace.
Fiction on spiš ty dlouhý cesty nedává. Někdy mi neumí tu trasu ani spočítat, když je to přes půl Evropy. Když jsme zjistili, že jedeme špatně, tam jsme ho kontrolovali a tu zácpu tam vůbec neviděl.
A že Waze posílá řidiče po vselijakych okrskach,je stará známá věc, na některých trasách nám to dělá pořád dokola.
Ja nesledovala Pribeh sluzebnice. Ted to sjizdim. Do haje, to byl ale blby napad. Nejak jsem se zacala bat a spradat konspirace.
Candanceja to nevidela, jen jsem cetla knizku. A behal mi mraz po zadech taky... v predmluve autorka psala, ze ji inspirovaly cesty po vychodnim bloku (zminuje, ze byla i u nas...).
přiznávám, že konec tohoto článku mě docela vyděsil.
země jako bělorusko by neměly mít jaderné elektrárny.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí