Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 18. června 2020 09:43
Reakce na Jennyfor:

To se stalo mně, v prváku na gymplu v prvním pololetí najednou prásk a trojky odshora dolů. Pak jsem se teda holt musela začít učit a zas jsem to vytáhla, ale jako po takovým úvodu jsem teda musela trochu zabrat.

A kluk teda taky pak v primě trochu zíral, že už mu nestačí jen to, co si z hodiny zapamatuje. Ale to motivační prostředí je důležitý. A radši dřív, než pozdějc. 
No takže já k těm gymplům nemám názor obecný, ale jen ryze subjektivní, podle svých zkušeností.

​ja mam zkusenost subjektivne obdobnou, ale bohuzel u me motivace zabrat nebyla:-( rodicum najednou stacilo ze prolezu, na coz jsem se ucit nepotrebovala nebo jen semtam neco a ted samozrejme zpetne lituju:-( asi jako ten vas vylupek @moora

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 18. června 2020 10:01

Tak se mi díky tomuhle vláknu zdálo, že mám maturovat a oznámili mi to dvě hodiny před maturitou. Dali mi seznam otázek a jedna byla "Václav Klaus - jak to vidím já, aneb proč Livie nosí topy s jedním odhaleným ramenem". Tahle otázka byla vytištěná tučně, takže jsem začala panikařit, že na ni budu muset odpovídat, naštěstí jsem se probudila.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 18. června 2020 10:31

Kokoska

O škole se mi naštěstí už dávno nezdá, mívala jsem noční mury z výšky. Ze nemam hotovou semestrální praci a tak podobně. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 18. června 2020 10:32

Dadoo diky!

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 18. června 2020 10:33

Kokoska vyborne tema

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 18. června 2020 10:37

Aranel deskriptivní geometrie se pořádně na gymplu naučila ani za mě, a pochybuji, žeby se to nějak zasadne zlepšilo.

Tech par obrazku nepočítám.

Taky jsem na výšce malem prolitla z technického kreslení, v tom lidi z prumky naopak vynikají. Dva spolužáci mě doučovali kotovani a stejně to bylo strasne. A když už konečně bylo cviko v nějakém CADu, co jsem umela alespoň trochu, padl server a všichni jsme šli domů s trojkami. Tak to mi taky nepomohlo.

Offline Garfie
28589 příspěvků moje polička 18. června 2020 10:51

continuity Super!! Gratuluju!

artemisia Jsem ráda, že jsi tu Březovou vzpomněla, uvažovala jsem o ní, když jsme se stěhovali do zahraničí. :-) Myslím, že školství by se stejně mělo aspoň částečně zaměřit na vzdálenou výuku, jsou to průkopníci!!

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 18. června 2020 11:02

continuity nás s deskriptivou matikář tejral, vždycky přes vánoční a jarní prázdniny jsme museli udělat nějaké rysy, průřezy těles rovinou, nějaká axonometrie či jak se to... nejdřív přijít na to, jak to vůbec narýsovat a pak pěkně tuší a kružítkem a rýsovacím perem, fuj. Ve čtvrťáku se naštěstí aspoň se zkoušením zaměřil jen na kluky, co chtěli na stavárnu a architekturu, ale rýsovat jsme museli všichni. On byl vůbec dost akční, z matiky jsme ve čtvrťáku brali i věci nad rámec osnov, protože věděl, že se nás většina hlásí na vysoké. Díky němu jsem na VŠE měla matiku bez práce, stačilo mi to z gymplu.

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 18. června 2020 11:05

Aranel Tak zrovna deskriptivu jsme na gymplu měli v podstatě jenom jako dobrovolný seminář. Takže tam jsou zas ve výhodě průmyslovky. Holt když člověk na nějaký obor chce, tak si musí zjistit, co je tam třeba a pokud tuší, že by mohl mít v začátcích s něčím problém, tak mu nic nebrání začít se připravovat předem.

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 18. června 2020 11:09

continuity Super

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 18. června 2020 11:29
Offline Tak Betty
6155 příspěvků moje polička 18. června 2020 11:32

continuity to je hezké, prožívala jsem to s tebou .Vrátily se mi starý časy.

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 18. června 2020 11:36

continuity gratuluju

49376 příspěvků moje polička 18. června 2020 11:52

continuity my meli technicke kresleni jako povinne volitelne, dnes by se mi to hodilo ale bohuzel:-)

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 18. června 2020 11:54

Priznam se,  ze me prekvapuje co popisujete za zkusenosti se zakladni skolou. Za me vubec neexistovalo,  ze by se vyuka prizpusobila pomalym. Jako ani ne tem nadanym,  ti odesli vetsinou kamsi uz treba ve ctvrte tride,  ale to byli opravdu nadani chlapecci nikoli nadrceny sprti. Ale proste se jelo podle osnov. Kdo nestihal mel smulu a musel makat doma nebo si zajistit doucovani. Kdo na to kaslal delal reparat. Normalne se probralo to co bylo v osnovach. Nemela jsem mezery v matice ani v cizim jazyku. Na osmilety gympl odesli dva z kazde tridy. Priprava na prijimacky v devitce byla intenzivni jak v matice a cestine,  tak i ve vytvarce,  obcance a hudebce,  abychom uspeli i ve vseobecnym rozhledu. Vzhledem k tomu,  ze budeme mit od zari prvnaka,  tak se zacinam desit. Ale zs ma dobrou povest,  tak snad tu nebudu za par let nadavat taky

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 18. června 2020 12:04

continuity Slečně blahopřeju a klidně bych to odvolání podala, když tam chce :-).

Deskriptivni geometrie byla můj oblíbený předmět, já to vždycky "viděla" :-).

49376 příspěvků moje polička 18. června 2020 12:13

ice osnovy jsou asi dane, kdy a kolik casu se jednotlivym tematum venuje to se bude skola od skoly lisit. ja si na nasi brnenskou zs krom toho popsaneho prusvihu u deti stezovat nemuzu, muzovy deti chodily jinam no a nebylo vyjimkou ze v nekterem predmetu treba v kvetnu jeste zbyvala ctvrtina ucebnice. vzhledem k tomu ze od toho kvetna uz se prakticky neucili (vylety aj akce) predpokladam ze to probrali jen formalne. pokud nemel chlapecek potize s ucenim jakoze nemel, neresis to, proc taky

Offline Garfie
28589 příspěvků moje polička 18. června 2020 12:25

ice  Mám na základku stejné vzpomínky, osmileté za mě ještě nebyly. První se otevřel, když jsem byla na gymplu, chodila tam ségra od spolužačky a pamatuju se, že měli rozšířené osnovy, měli nař. latinu, starořečtinu...právě jsem žila v domění, že to tak je pořád, docela mě překvapilo, když jsem zjistila, že osnovy jsou na reálce stejné jako na ZŠ (ano, vím, že toho můžou probrat víc a jít víc do hloubky, to je jasné). 

Ale deskriptivní geometrii jsme na gymplu neměli, leda jako dobrovolná cvika, proto mi to asi přišlo jako brnkačka, takže jsem se na deskriptivu hlásila na VŠ  

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 18. června 2020 12:38

continuity Gratuluji!

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 18. června 2020 12:53

Na "mojí" vesnické základce byla politicky dosazená ředitelka a zástupkyně se svým manželem, oba alkoholici. Tato trojice řídila školu celé roky. Ostatní učitelský sbor se, až asi na dvě výjimky, každoročně obměňoval. Absolventi, kteří se neuchytili ve městě hned, zmizeli po roce. Poslední tři roky byla pro mě nekonečná přehlídka ztraceného času. Osmileté gymply v té době nebyly.

Jak jsem psala, naivně jsem si myslela, že školství je na tom po 25 letech lépe. I kdyby osmiletý gympl pro mé děti představoval jen to, že mi do nich nebude nikdo kopat a denně je šikanovat, tak jsem za něj vděčná.

A chci se přidat a důrazně si stěžovat, že dobré matematické gymply jsou jen v Praze (asi, fakt nevím), a tam se od nás dojíždět nedá. Dcera je totiž hodně nadaná a je to skandál! Ale protože je nadaná, našla si spoustu aktivit, kurzů, škol a soustředění, naučila se spoustu věcí sama a možná jí to dalo víc, než kdyby jí to učitelé nosili pod nos.