moora no když vezmu s čím jsem prolezla gympl v matice![]()
Přiznání
že bych byla raději pro to, aby se i šprti na základce nenudili
ale to snad my všichni!![]()
Pinot Noir to mi přijde ale jako 2 různý věci - nenudit se a "zakázat" víceleté gymply
moora hele nevím, měla jsem na výšce spolužáky, kteří z matematická analýzy věděli víc než já z matematické třídy na gymplu.
Fakt je to asi škola od školy. druha věc je, ze jsem se na tom gymplu nudila a docela zuřila, protože to byla výběrová třída a o matiku tam mela zájem sotva čtvrtina. A ten zbytek už stačil k tomu, aby úplně odradil ucitele dělat s námi cokoliv navic.
viktorka_od splavu prolezla neprolezla, oni mají ty matiky výrzně méně, prostě spoustu toho učiva neproberou. ale vš jeho znalost předpokládá. zas jsou lepší v těch odbornejch předmětech. bohužel ale matika na výše uvedených školách je dost pověstný síto hned v prváku
jako já mám podobný mezery v chemii, absolvent chemický průmyslovky by mi to jistě natřel na první dobrou, ale tak nehlásila jsem se pak na všcht, že?
moora mně přijde jako zbytečné rozpliznutí, nebo jak to říct, řešit a řídit a financovat a reformovat dvě větve, dva typy vzdělávání v rámci povinné školní docházky.
Pinot Noir hele ale ono to tak vážně vypadá. Že když nemůže na osmilety gympl každý, měly by se zrušit. ![]()
To na medicínu nebo konzervatoř taky nemůže.
Ale s nekvalitou ZŠ souhlasím. Mnohde.
Kolegyně matikarka je šťastná, že zrušili maturitu z matiky, protože, jak říká, jak má ty negenialni děti připravit k maturitě z matiky, když je první 1-2 roky musí učit základy, které měli bezpečné umět že základky.
Dadoo tak ještě jsem neslyšela o nikom, kdo by nezvládl medicínu, protože mu nejel autobus ![]()
moora já šla na zemědělku takže nevím, ale dva rodinní příslušníci šli z gymplu na informatiku a jeden to zvládl s docela odřenýma ušima ten prvák (šel z matematickýho gymplu a na něj ze zš ze třídy s rozšířenou matikou), a druhý teda bohužel pohořel. já chodila na gympl se zaměřením na informatiku, bavilo mě to moc, ale tu matiku bohužel nedávám - to ale není školou to je vada intelektu. kdo na to má, to dožene. kdo ne nenaděláš nic, zrovna v té matice fakt ne. to je jak s hudebním sluchem, taky i kdybych se přetrhla su hluchá jak peň:-(
Dadoo tak to říkal bývalý třídní na gymplu, ze zjistil, ze mu prvnaci neumí ten základní prevod: když v=a.t odvodit si z toho vzorec pro čas (to t). prý se učili všechny tři vzorce zpaměti. Gymnazisti ![]()
Když jsme v tom přiznání..
Mne se strašně líbí TV reklama na zlaté medvídky Haribo. To je tak blbý, že se tomu pokaždé smeju jako blazen![]()
Kdyby někdo neznal
Dadoo no to jsme ale u jinýho problému, proč má absolvent učebního oboru / odborné školy mít maturitu? má mít nějaké závěrečné zkoušky, kterými "doloží", že si osvojil znalosti a dovednosti potřebné pro ten který obor. maturita má být jednotná a stejná pro všechny napříč spektrem, má deklarovat nějakou stejnou úroveň vzdělání.
nebo budeme maturitou nazývat ony závěrečné zkoušky, pro každý typ školy jiné. maturita v současné podobě (aby ji zvládl i učeň i student odborné školy i gymnazista) je strašnej paskvil
moora mě by zajímalo: to co píšeš ví každý a přesto to furt jede dál, proč?
continuity treba muz ma stredni stavebni prumyslovku a pak sel na architekturu a rika, ze matika bylo peklo. Chybeli mu znalosti nejen z matiky, ktere gymplaci meli, ale treba i z dejin a sociologie. Musel to slozite dohanet.
viktorka_od splavu mě se neptej, já na ministerstvu školství nesedím :)
Dadoo se směješ, ale tam to fakt někdy nebyla s tou dopravou sranda! A nebo vlastně byla? Kolikrát totiž v zimě kvůli sněhu autobus ráno vůbec nepřijel a ačkoliv jsme jindy normálně chodili ze školy pěšky, protože odpoledne to jelo zpět až po skončení nejdelšího možného vyučování, a to se těm, kdo skončili o pár hodin dřív, čekat nechtělo, tak v ty zasněžené dny jsme se jednohlasně shodli, že nejede-li autobus, nedá se jít do školy. Akorát mě štvalo, že i na ten autobus jsem to měla nejdál, takže zatímco ostatní už čuměli doma v teple na televizi, já se ještě pořád brodila domů ![]()
Lamicka to měl někdo (ne já protože mě samozřejmě nevěřil, matce
vysvětlit synkovi když odmítl nastoupit na ten gympl. architekturu má v plánu...
moora tak ale chodíme všichni k volbám.. tak kde je sakra chyba?!![]()
viktorka_od splavu No realita je takova, ze na stredni proste v latce matiky skonci mnohem driv a spoustu veci neberou. To se pak v tom prvaku na VS strasne spatne dohani a kdo je v matice trochu tezkopadnejsi, tak to proste nedozene, byt verim, ze mit to rok a pul na stredni (tak nejak jsem to u nas vypozorovala, ze absolventi SS dobrali ucivo do pulky tretaku gymplu), tak proplujou lehceji.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí