Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 17. června 2020 22:51

Jos nerikam, ze to plati u vsech, ale co tak rikaji vsichni znami z jeho oboru, tak je matika na architekture dost specificka. Nestudovala jsem to, tak sama nemuzu posoudit, ja byla rada, ze jsem se matiky po maturite zbavila.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 17. června 2020 22:55

artemisia vítej!

Jinak někde jsem o té škole četla, teď v souvislosti s korunou. 

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 17. června 2020 23:01

viktorka_od splavu neboj se, kdyz bude chtit, tak to zvladne, at si najde doucovani. Muj muz skolou proplul lehce, ale matika mu dala zabrat no. Hodne ho to bavi a me bavi ho pozorovat pri praci. Je to narocna prace, ale hezka. 

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 17. června 2020 23:17

Já se přiznávám, že jsem toho strašáka matematiky na architektuře fakt nechápala, protože ta zkouška byla relativně jednoduchá a z gymplu bych ji byla udělala z fleku po příchodu na školu, takže předpokládám, že po roce dohánění učiva by ji měli zvládnout i lidé z průmyslovek, když mají motivaci.

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 17. června 2020 23:25

MaeGandal ano. To si myslím taky. Maturita jako zakončení středoškolského čtyřletého studia, lišící se podle oboru a zaměření školy.

Offline luciole
1232 příspěvků moje polička 18. června 2020 01:16

Přiznám se, že mě fascinuje, kolik absolventů osmiletých i jiných gymnázií a SŠ + VŠ neovládá učivo 4. ročníku ZŠ, zejména shodu podmětu s přísudkem...

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 18. června 2020 06:55

luciole me to teda taky uhodilo do oci nekolikrat, ale nechtela jsem bejt za prudice :)

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 18. června 2020 06:55

luciole me to teda taky uhodilo do oci nekolikrat, ale nechtela jsem bejt za prudice :)

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 18. června 2020 07:11

Bezne mi chodi maily s hrubkama, naposled "faktury byli .." Ja teda obcas zprasim carky a velka/mala pismena, obcas mi utece mozna i neco dalsiho. Ty oficialni veci po sobe ctu a snazim se, tady na to tak nekoukam. Kolikrat zacnu vetu, pak si to rozmyslim a napisu jinak a neco zustane spatne.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 18. června 2020 07:50

Tak máme přijetí na tu matiku

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 18. června 2020 08:02

DruI ja fakt nevim, ale i jeho spoluzaci na to hrozne radi vzpominaji jak dreli na matiku a napoprve to pry udelal jen jeden kluk (opravdu bedna) z matem. gymplu. Ale je klidne mozne, ze je to jako s historkama z vojny , to tenkrat, kdyz jsme vsichni bojovali s matikou...

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 18. června 2020 08:13

Lamicka Tak taky to může být fakultou. Je jasné, že zarytej zkoušející dokáže vyhodit úplně každýho, když se rozhodne. Ale u nás to fakt žádné extra drama nebylo a stejně spousta lidí skučelo. Občas mi fakt ten přístup "matika je děsně těžká" připadal způsobenej spíš davovou psychózu :o)

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 18. června 2020 08:22

Lamicka Není, já znám taky jednoho z gymplu, co na tu zkoušku nakracel celkem sebevedome a pak byl rad, když ji udělal napotřetí, je to trauma už přes 20 let...(na FA teda)

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 18. června 2020 08:28
Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 18. června 2020 08:38

continuity Super, gratuluju!

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 18. června 2020 08:49

viktorka_od splavu Pinot Noir děkuji. To dítě si preje na odvolání na gympl, protože to je víc 

Musím to s ni odpoledne v klidu probrat, kdo ji to nakukal. Ode mě to určitě nemá.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 18. června 2020 08:58

Lamicka DruI Co teď sleduju z první ruky, tak to není jen matika, ale taky deskriptiva, a na to už člověk asi musí mít opravdu štěstí na gymplu nebo talent a prostorový vidění (nebo obojí). Dotyčnej šel na tu architekturu z grafický průmyslovky, tam toho moc nenapočítali, takže celkem dřel sám doma.

Vzpomínám si, že jsme na gymplu měli profesorku, která učila jen nižší stupeň osmiletýho, protože prej tu stereometrii prostě nevidí jinak byla skvělá, ale takový ty sítě "lze z tohoto složit krychli?" to prej jedině vystřihnout a skládat fyzicky.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 18. června 2020 09:33

Aranel jo tak to mam stejne jako pani matikarka diteti kupodivu deskriptiva jde i ho bavi, to nevim kde zdedil

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 18. června 2020 09:33

Mě ještě napadlo, že z naší základky vlastně na víceletej gympl neodešli ti nejlepší, spíš lepší nadprůměr. Ti nejlepší zůstali a šli až z devítky (a všichni se dostali). Přesný důvod samozřejmě nevím, ale vliv bude mít to dojíždění. Že rodič nechce, aby se mu dvanáctiletý dítě toulalo hodinu po cizím městě (tenkrát ještě bez mobilu), než mu pojede autobus, ještě neznamená nezájem o vzdělání. Takže si asi řekli, že z devítky času dost a na víceletej šli ti, co měli rodiče ambiciozní nebo se báli, že by se pak nedostali.

A musím teda říct, že naše základka nebyla tak tragická. Ano, někdy jsem se nudila a tupost některých spolužáků mě štvala. Ale vyloženě trauma z ní nemám. Různých olympiád jsme se účastnili a umisťovali se a druhý cizí jazyk byl dostupný jako volitelný předmět, myslím v 8. a 9. třídě.

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 18. června 2020 09:35

continuity gratuluju!