Pavlena no ja jim prave taky nerozumim
takze anglictina to jistila.
Přiznání
999 diskuze se posunula, ale bratrankova restaurace na plazi v Makarske je na 70% lonskeho obratu, takze to hodnoti uspesne. Evidentne ne vsichni si vozi vlastni:)
711990 Tak já myslím, že vlastní si vozí převážně našinci, ale ono je tam obrovská spousta jiných národností. Tam kde jsme byli my, tak bylo mnohem víc cizinců a skoro žádná čeština v okolí. A speciálně Makarská je centrem výletů, tam si něco dáš, když už tam jedeš.![]()
Renusatko ja moc prehled nemam, dlouho ksem tan v sezone nebyla, ale ceny mi prijdou srovnatelny s CR, vazne si cesi vozi vetsinou vlastni? Vzdyt ve vysledku ten Lidl je tam stejnej, vcetne cen.
711990 No já doufám, že je to výjimka :-).
My jak jezdime do apartmanu a do kempu, tak si hlavne nemyslim, ze vyvaruji jen Cesi. Vyvaruji vsichni! Mozna Anglicani ne, ale ti podle me nevari ani doma.
Nejvtipnejsi to bylo prave na tom Cresu, kde s nami v dome bydleli jeste Nemci a Italove. Nemci kazdy den smazili k obedu rizky, cim me neskutecne stvali, protoze je miluju
a Italove varili podle vuni vsechno mozne.
711990 Tak letos jsem nikde nebyla, možná je to horší, ale vloni a dřív mi tam nijak draho nepřišlo. Jezdím sama, takže si na normální večeři vyjdu tak 2x, 3x, abych si užila rybu a tak, a nebo na výletě, ale jinak vymetám kavárny a plážové grily a ceny mi připadaly úměrné. Jinak jsem hlavně nakupovala na trhu, rajčata, okurky, sýr, dělala jsem si dost saláty a k tomu kus dobrýho chleba a za pár kun. Tak s dětma je to jiný, to chápu.
Ale ceny v těch jejich Supermarketech byly jak u nás. Ale je to celkem dost navštěvovaný letovisko, kam jezdím, tak tak asi se zásobováním není problém.
Navíc jezdím normálním linkovým busem, že bych si teda tahala jídlo, to mi ani nenapadne. To já si chci užít ty "okusi dalmatije"
711990 ceny v Chorvatsku v restauracich nejsou srovnatelny s CR. Restaurace jsou drahe a servis neni tak dobry. Pro me je to treba duvod, proc se mi tam znovu nechce, i kdyz jinak je Chorvatsko super. Rada si zajdu na dobre jidlo, jak mame starsi deti, tak na dovolenych chodime denne na dobrou veceri, nesetrime, ale v Chorvatsku jsme platili vzdycky o dost vic nez treba v Recku, Italii nebo Rakousku.
V obchodech jsou ceny podobne, to ano.
Zrovna jsem dodělala špagety. ja varím/ griluji většinou večeře, přes den si na vylete něco koupíme, polívku, kafe, pivo, dětem zmrzlinu. I tak jsou ty dovolené s dětma celkem rána, a radši budu jezdit a vařit nám než sedět doma.
Lamicka Tak to já mám tedy zkušenost opačnou, v Řecku bylo mnohem dráž. Byla jsem na Lefkadě, Kosu, Rhodosu a ceny v hospodách vysoký. Snad jedině na Krétě, na jihu, kde to není tak turisticky profláklý, bylo levnějc.
continuity me nikdy predtim nenapadlo, ze 2 deti ve veku 6 a 9 let sni stejne jako 2 dospeli, mozna vic!
Pak to lita. My si radi zajdeme na dobre jidlo, ale zaroven mi nevadi uvarit obed nebo veceri, jak to vyjde. Navic me moc neuzije na dlouhe vysedavani v baru nebo restauraci, radsi si dam vino "doma".
Jennyfor My byli naposledy na Karpatosu, tam je asi levneji. Predtim jsme byli jen na malych ostrovech, ale to je tak davno, ze si to netroufam srovnavat.
Zas je ale pravda, že mi to řecký jídlo chutná mnohem víc než chorvatský, takže jsem utrácela víc i z toho důvodu
Řecká kuchyně je výborná, nejen ty ryby a plody moře, ale já miluju všechny ty zapečený lilky, plněný rajćata a papriky, musaku, souvlaky s oblohou, ty různý pomazánky z oliv a všeho možnýho.
Jednou jsme byli (asi v Heraklionu) v takovým samoobslužným bufetu, kde měli neuvěřitelný množství takových těch jejich cibulových kroužků, smažené cukety, masové kuličky, pečené lilky a samý takový ty malý kousky, co člověk musí ochutnat, aby věděl, co to vlasně je. Takže jsme to tam po pár kouscích házeli na talíře ode všeho. No u pokladny jsme se teda divili, ale všechno bylo tak strašně dobrý, že i kdybysme měli puknout, tak jsme to spořádali.
Kréta je moc pěkná, i místní tam byli moc fajn, nakonec jsem tam byla 7x a doufám, že ještě někdy poletím.
Lamicka zrovna jsem si říkala, že letos byl poslední rok, kdy starší syn měl ubytování zadarmo, od tří let se většinou platí. Rodinná dovolená nevyjde úplně levně, když se ještě připočte minimálně jedno jídlo v restauraci a nějaká ty kafe a zmrzliny, fakt to lítá a člověk ani neví. Já se teda přiznám, že mě úplně nebaví každý den chodit do restaurace, hlavně teda hledat nějakou dobrou, když je to ob den, jsem úplně spokojená.
Lamicka tak je mozny, ze mimosezonni ceny jsou v restauracich jiny. Naposled jsem byla vloni na Velikonoce a to nas vecere v bistru ve Splitu a i ve vetsi restauraci v Makarsky stala uplne stejne jako v Praze. Predtim jsme byli vzdy az v rijnu, po skonceni sezony.
Ale je fakt, ze jakmile ma clovek platit za 4 "dospely", je to razem jiny nez kdyz jsou jen dva. Ja tim vareni nehejtovala, spis ze proc si clovek nenakoupi na miste.
711990 Jako hejt jsem to nebrala. Nasi si taky hotove jidlo vozi a neni za tim setreni. Do restauraci nechodi ani v CR, nepotrebuji to k zivotu, a kdyz maji jidlo zavarene, tak je to hned hotove. Na miste nakoupi pecivo, sunku, ovoce a zeleninu, pivo, vino, daji si zmrzlinu.
spis ze proc si clovek nenakoupi na miste
Treba se boji hladu. ![]()
Jennyfor Řecko na rozdíl od Chorvatska je hrozně levné. Já vždycky chodím do taveren, kam chodí Řekové. Ne do těch turistických. Není tam takový výběr a nejsou tam většinou ta proflaknutá turistická jídla, ale většinou je to úžasné. Například grilovaná jehněčí kotleta pro 3,recky salát, hranolky, pití. Za cca 20 euro. Jezdím do Řecka 15 let, kromě letoška, párkrát Černá Hora a taky vařím, ale místních surovin.... Nepovezu si ceská rajcata, když ta řecká jsou tisíckrát lepší...
Chorvatsko je určitě levnější než Řecko. Hlavně ryby jsou v Řecku docela drahé.
MP Meri sleduju, zavidim a moc preju! Vypada to na super dovolenou.
Díky, je to skvělý. My jezdíme opakovaně už snad deset let, loni dokonce dvakrát, letos zatím jednou. Nikdy jsem moc nechapala lidi, co jezdí do jedné země pořád dokola, ale už chápu. Provence se mi ještě neokoukala, nekriticky to tu zbožňuju. Jezdíme teda víceméně mimo civilizaci, žádná velká města, jen pláže a venkov. A jak vaření nesnáším, tak na dovolené mi paradoxně nevadí, vzhledem k tomu, ze mám za cely den na práci akorát dojít se vykoupat do moře a zacvicit si jógu v písku.
711990 Ceny v obchodě jsou možná srovnatelné, ale to už si raději nakoupíš doma věci, které znáš a používáš, většinou. Restaurace přímo v přístavu na Makarské nás večeře vyšla kolem 1000 kun, to je kolem 3500 a to je pálka, kterou tady nedáme ani náhodou. Mimoto jak píše Lamicka není to nic extra a rozhodně nic víc než běžné jídlo. Je určitě rozdíl jet sám, s malýma dětma a 4 dospělí. Už dřív jsem jezdila se školkou dolů do Živogošče, před sezónou a dražší to tam bylo vždycky a tam ještě jediná otřesná restaurace. My na to jedno jídlo denně jdeme, ale všeobecně se nedivím, že někteří ne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí