Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 14:43

MP Meri sleduju, zavidim a moc preju! Vypada to na super dovolenou. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 14:47

Lamicka  presne tak bych si to predstavovala!

ja myslim ze castecne mu vadi i rec, v madarsku prekvapko, ze se vsude dalo v pohode dorozumet anglicky, ale proste jak to predem nevedel byl z toho ve stresu. ja zas chapu ze toho ma az dost v praci, takze to nechce absolvovat o dovolene, ja kdyz musim zorganizuju to sama, ovsem jsem chaotik dopomala, takze to zas neni podle jeho predstav. radsi by jel s cestovkou, jenze  autobusem to nepripada v uvahu.. no takova patova situace. jezdit sama @kokoska moc nechci, nemam tolik dovolene, abychom mohli stravit i dost casu spolecne.

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 14:54

viktorka_od splavu V chorvatsku skoro vsichni rozumi cesky a trochu i mluvi. Skoro mi prislo, ze anglicky ani moc mluvit nechteji. Myslim, ze to je i duvod, proc tam tolik lidi z CR jezdi. Kdybyste se nekdy rozhodli jet, urcite dojedte az na jih, to je uplne jiny svet. 

49376 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 14:59

Lamicka anglictina prave neni zadny problem, problem je ta predstava ze s chorvatem/madarem... se neda domluvit pac neznam jejich rec. diky moc!

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 15:10

viktorka_od splavu mne to prave přišlo vzdycky mnohem zábavnější v zemích, kde se nedá domluvit, aspoň jsem se nestydela, ze prasim angličtinu, třeba Portugalsko bylo v tomhle směru úplně kouzelný.a to Maďarsko teda před lety taky. 

49376 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 15:11

Potrefenáhusa vsak jo, mne taky:-) ja se anglicky domluvim akorat s lidma kteri umi stejny prd jako ja:-)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 15:20

Loni jsme byli v Chorvatsku v půjčeném apartmánu, bazén, soukromá pláž, loď. V poledne jsme naznali, že nemáme důvod někam ve vedru odcházet do restaurace, takže jsem tam oběd vařila a většinu věcí jsem vezla z ČR. Důvod byl hlavně ten, že k civilizaci daleko a ve vesnici jeden malinký obchod. Koupili jsme si na jedné farmě různé zavařené maso a k tomu vařili většinou těstoviny. Víc nejsem na dovolené ochotná. Chodili jsme potom jen na večeře. Večeře pro 4 "dospělé" stála většinou asi 2500 Kč a nebylo to nic luxusního, ale spíš to levnější, což asi ne každý chce dát.

Letos jsem měla vaření dost, takže hotel all inclusive, hned kousek pod Porečí. Bylo to naprosto super a vyšlo nás to levněji než loňská dovolená. 

viktorka_od splavu Velká většina lidí tam rozumí, když na ně mluvíš česky a ty jim rozumíš většinu toho, co ti odpovídají. Na hotelu ani loni v soukromí nebyla problém ani angličtina. Cesta na Istrii 6,5 hodin, bez čekání. Jeli jsme teda v neděli. Kamarádka čekala teď na dvou hranicích celkově 6 hodin, což už je skoro jako cesta. Loni jsme jeli dolů na Makarskou, takže přes Maďarsko a za 9 hodin jsme tam byli.

49376 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 15:25

Renusatko 2,5 tis? no ty blaaho:-( ja koukala jak u balatonu bylo levne a fakt dobre jidlo. obyc plazove restaurace tak 300-400 kc pro dva i s pitim, "lepsi" vyhlidkova restaurace na tihany, co mela v recenzich "dobre ale moc drahe"- 700kc za vyborny obed pro dva:-O

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 15:25

viktorka_od splavu ja som to tu uz tuším pisala, ked sme boli so sambom na Zanzibare, on s dobrou anglictinou nerozumel miestnym nic, ja som mu prekladala lebo moja anglictina bola rovnako zla ako ich (samo nie vsade). Zato v Britanii som sa neodvazila kvaknut nic, tam som bola zas stratena ja.

49376 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 15:29

Mrakoplas jo to je presny

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 15:31

Mrakoplas když jsem byla na studijním pobytu v zahranici, tak s Američanem se nikdo nebavil, protože mu nikdo nerozuměl 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 15:38

viktorka_od splavu Možná to bylo i tím, že v té vesnici nebylo kam jít, ale s pitím a občas nějakým zákuskem, nás to kolem 700 kun vyšlo pokaždé. Pokud nechceš jediné jídlo za den hranolky a párek někde na pláži, tak si to asi lidi raději vezou a vaří. Nebo potom na tu večeři vyjet někde víc do vnitrozemí, protože okolo toho pobřeží je to dost často malá vesnička. Všeobeně jsme loni s tím, že jsme měli věci na obědy a kupovali jsme jen něco na snídaně a chodili na večeře, dali víc než letos za all. Možná i ty hotely potřebovali na dobré ceny nalákat lidi. 

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 15:51

Renusatko viktorka_od splavu je pravda, ze v malych vesnicich a hlavne na ostrovech jsou restaurace drahe. Celkove je jidlo v restauracich drazsi, oni pry maji vysoke zdaneni (alespon tak mi to vysvetlovala kamaradka z Ch.). Treba Cres je kouzelny ostrov, ale spatne zasobovany. Kdyz clovek nevi, kam zajit k reznikovi nebo pekari, tak tam dobre nenakoupi, v obchodech to vypadalo jako na Kube - nic tam nebylo. Vlastne se pak lidem nedivim, ze si vozi konzervy. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 16:07

viktorka_od splavu do chorvátska bývali normálne letecké zájazdy (ako teraz pri tých obmezeniach neviem).

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 16:10

Potrefenáhusa chudak ale ja by som sa s nim tiez nebavila

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 16:14

Lamicka cres je krasny!

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 16:24

Sweet Potato ještě trochu hnoje kecnout na parapet, pak by to teprv bylo ono!

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 16:28

Lamicka viktorka_od splavu Ja jsem asi nejaka vadna, ja proste Chorvatum nerozumim. Ne natolik, aby to bylo na nejakou komunikaci. Takze jsem na ne vsude mluvila anglicky a byla jsem prekvapena, ze vsichni rozumeli a mluvili. A ze jsem si komunikace uzila dost, hlavne kvuli vecem zapomenutym na apartmanu a posilanym mj.chorvatskou postou. Podrzte se, na reklamacni lince chorvatske posty vezmou hovor, jsou ochotni a umi anglicky..!

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 16:36

Pavlena nepochopila jsem, proč bych kvůli tomu měla být tak strašně překvapená. Ty máš nějaké špatné zkušenosti s českou poštou, či co?

49376 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 16:43