Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 21:21

Fakirka tak asi je to i podle destinace. Na tý Krétě je to taky levný, jak píšu, taky chodím do taveren, kam místní a dávám si ty jejich jídla, ne nějaký nachytávky na turisty. A řecký rajčata, takový ty velký, rozpuklý, na pohled nic moc, ale chuť vynikající, domácí feta, olivy, to je taková lahůdka. Takže já si nestěžuju, mám Řecko ráda, i řeky, když si někoho oblíbí, tak jsem dostávala furt víno zadarmo.

Ale třeba na Lefkadě bylo draho. Večeře pro tři, tak 60 euro a to už bylo myslím v roce 2008. Je ten poloostrov krásnej, ale tam už nepojedu.

A v tom Chorvatsku to dělám stejně, tam jezdím už léta na stejný místo, trochu jako na chatu  tam to má hlavní účel jen odpočinek, dostat se do kondice, dobře spát, plavat, chodit, dělat si co chci a kdy chci, tam už jsem všechno viděla, takže si tam hlavně léčím nervy, inhaluju mořský vzduch a hodně plavu. Mám to jako lázně. A na to jídlo taky zajdu kousek od plážové promenády do vnitrozemí, kde mají totéž za půlku. 

Ach jo, letos mi to moře tak chybí, vždycky mne nakoplo energií na několik měsíců, letos mi asi dojdou baterky už o vánocích.

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 22:54

Jennyfor Ja jsem nebyla u more 8 let.  Porad do toho neco lezlo.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 23:04

Luna jseš ještě mládě, pojedeš ještě mockrát.

já byla u moře za totáče jednou, ve dvaceti s našima, 3 dny vlakem do Bulharska - Albena, 3 dny zpátky. Pak jsem si musela víc než dvacet let počkat. 
Poprvé jsme pak vyjeli, když mi bylo 41, starou škodovkou, Chorvatsko, ubytování v nějaký skoro garáži, čínský polívky s sebou, ale moře všechno vynahradilo, to je láska na celý život.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 07:30

Renusatko rikam, ze chapu ze nekdo nejde na veceri s celou rodinou, ale v tom Lidlu i Kauflandu co tam.jsou, prodavaj uplne to samy co u nas, no:) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 08:09

No a potom su tu este ludia, co idu kazdy den na veceru ale su strasni skrti tak jedia dva tyzdne pizzu margheritu

(Znami kedysi v Chorvátsku ale mozno to robia doteraz, len ich uz nestretavame)

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 08:20

711990 že jo, tam jsme nakoukli jednou a honem pryč, to by nebyla dovolená. Na Makarské do tuším Konzumu?, koupit jejich sýry, jogurty,  štangli salámu, co milujem, lokální džusy, v Podgoře přibrzdíme u tržnice pro spousty ovoce a pak už restaurace. Přijde mi, že tu dvojku za dva dáme v Praze za večeři s vínem taky.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 08:23

711990 tjo, vis jakej jsme meli problem koupit v madarsku cottage? nakonec z toho byl termizovany syr (sranda, ale proste mam i pro tohle celkem pochopeni, ze maji v chorvatsku taky chleba a maslo jeste neznamena, ze si je tam kazdy zvladne nakoupit)

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 09:16

Catherinnepresne tak:)

viktorka_od splavu vazne? Ja prave mam fakt dojem ze jsou to kolikrat uplne identicky veci. Jasne, ceskej tvaroh tam nekoupis, ale zaklad jo...ale ten cottage me prekvapil, to sem myslela ze je vsude.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 09:24
Reakce na Catherinne:

Přijde mi, že tu dvojku za dva dáme v Praze za večeři s vínem taky.

​No ale denně? Já někam jezdím málo, byt rada a peníze na restauraci denně třeba 14 dni nemáme, i tak jsou ty výlety většinou dost zasek :-)

ale jídlo si teda nevozime, to by mi přišlo až nactiutrhacny, vezt třeba do Itálie Šumavu v igelitu a lovečak :-)

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 09:38

Potrefenáhusa tak každej podle svýho rozpočtu, jsou to palby fakt hrozný a asi málokdo by to utáhl 14 dní, on i ten týden je dost, když jde o obědy i večeře. Já třeba na dovolený mám hrozně ráda nakoupit si místní šunky, sýry, zeleninu, víno a ty restaurace proložit večeřema "doma", ale prostě z místního, teď se psem jsme to v Itálii dělali takhle ještě víc a paráda. Ale vézt si tam fakt naprosto všechno z domova (jak psala o těch dospělých známých 999 , u dětí to chápu, jak  zase třeba psala Pinot), tak si myslím, že by mě to ochudilo, pro mě je dovolená i to místní jídlo, pití...

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 09:42

Potrefenáhusa no v Praze denně ne, ale na dovolené ráda. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 09:45

Já si trošku myslím, že z jedné poznámky typu: "bereme vše s sebou" člověk asi nemůže úplně vyvodit, že tihle cestovatelé míjí úžasné rybí/ovocné trhy a dělaj si lančmít na pánvičce, nebo..?

My byly (samé ženy) v takové lokalitě, že nejbližší Lidl byl cca 15km daleko, v místě byly 2 miniaturní sámošky s oschlým ovo-zel a špatným výběrem všeho ostatního. Tržnice žádná. Jediný slušný bylo místní pečivo. A restaurace tedy taky nestály za mnoho, resp.muselo by se opět autem, což člověk nechce... Moře to vynahradilo, děti spokojený, výsledek cajk. 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 10:28

Pavlena jestli to bylo na mě, tak já to vyvozuju a divila jsem se tomuhle postu - vkládám níž :) Jinak fakt každému podle jeho libosti, stačí asi jakékoli zdravotní omezení, alergie nebo právě i to místo či čas dovolené a hned si budu zavařovat guláš :) 

A neumím citovat z jiné stránky, tak kopíruji:

Včera jsem se ptala známého, který se vrátil z Chorvatska, jak to tam vypadá s restauracemi, jak přežívají tenhle stav. A on mi řekl, že neví, protože ani v jedné nebyli. A ještě hrdě dodal, že ani v obchodě, ani na trhu, protože byli úplně soběstační, všechno si přivezli z domova... Šest dospělých bez dětí.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 10:35

Zu to nebylo na tebe, ani na post 999 (tenhle její známý bude asi fakt divňák), spíš pak na všechny ostatní, které to tak nějak zobecnily, že beru zásoby=žeru lančmít.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 10:48
Reakce na Pavlena:

Zu to nebylo na tebe, ani na post 999 (tenhle její známý bude asi fakt divňák), spíš pak na všechny ostatní, které to tak nějak zobecnily, že beru zásoby=žeru lančmít.

​tak já myslim, že tohle tady nikdo nepsal

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 10:55

Ounz tak malinko jsem si zapřeháněla.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 20:49

Přiznávám, že mi chybí původní peklo. Nevíte jestli Ada nevytvořila něco nového? A vůbec- kde je jí konec?

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 26. srpna 2020 18:57

Zítra jdu poprvé do nové práce a jsem hrozně nervózní.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 26. srpna 2020 19:03

tv držím palce!

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 26. srpna 2020 19:09

slniecko dekuju