Co papir pouzitej! Ale ja jednou dostala v praci darky od sefa, a normalne jsem je 23. prebalila (do noveho papiru!!) a poslala vesele dal!:-D No perly ani poukaz na dovolenou to nebyl no, to je asi jasny
Přiznání
Karja ses proste prakticka zena![]()
viktorka_od splavu jsem atopik, takže darované sprcháče apod. odnáším do azylového domu Armády spásy. Předám na vrátnici a nikdy mi za to nenadávali ;)
Garfie ty jo, 85, to seš teda dobrá. Já to včera zhruba spočetla a mám jich asi 30. Počítám mojí rodinu, rodiče, sestry a děti od švagrové, svoje rodiče řeší muž sám, i když balit budeme asi spolu.
Evaeva jojo, přesně, ty tam taky nosím. A deodoranty ve spreji, ústní vodu... Taky máme takovou babi. Navrhovala jsem, ať teda koupí jídlo-kafe, oříšky...je to marný![]()
INCOM1 ona si vybere ten hlavní dárek ze seznamu. Nic dalšího bych už nepotřebovala, ale přesně, nedá si říct. A pak ještě vždycky vzdechne, že to není nic extra, že holt z důchodu,.. Myslím, že každý starší patnácti let nemá problém pochopit, že nemá na rozhazování, když kupuje dárky pro asi 15 lidí.
zaujímalo by ma, kde sa táto tradícia vzala. Ako dobre, ked ide o drahšiu kozmetiku, ktorú si človek nekupuje často, ale kozmetika čo majú v každej drogérii, to sa zachvíľu bude baliť toaletný papier alebo Sanytol ![]()
paktofonika no vzala sa tam, že za socializmu bolo Fa luxusná kozmetika, ktorá sa kupovala v Tuzexe. Takže tie roky po revolúcii bol aj bežný sprchác dosť luxusný darček. (Stal v podstate ako dnes, možná nominálne i trochu viac a platy boli úplne niekde inde).
paktofonika jak pise continuity a navic myslim ze i dnes jsou fakt lide pro ktere to darek je. protoze mydlo za 7,90 a sprchac za 79,90 to je rozdil.
Jsem dneska viděla fotku dárků jedné ženy pro manžela... a tolik jich mám já pro všechny dohromady! ![]()
paktofonika No bavilo, ale to už bylo trochu moc. Od té doby jsem to omezila a dávám si fakt pozor, aby mi to nepřerostlo přes hlavu. Ale když já miluju Vánoce a jsem z rodiny, kde se pomalu i každá pastelka balí zvlášť. ![]()
viktorka_od splavu Letos by navíc v plesové sezoně posloužily i místo roušky!!! ![]()
Garfie jak na potvoru mi prave privezli jenom dve!![]()
viktorka_od splavu
To je tak vždycky, jakmile na ně najdeš využití, utnou ti přísun!!!
Muž pracuje pro švýcarskou společnost, tak jsem se těšila, že zase dostane před svátky nějaké luxusní čokolády jako poděkování... Luxusní dostal, ale roušky ![]()
continuity To je fakt, v tej dobe som bola ešte mini, takže sa mi to nedalo dohromady.
Pinot Noir já jsem v praci rozhodně lobovala proti tomu, abychom dostávali dárky jakkoliv spojené s pandemii ( nápad byl tuším nanorousky). Rousky měly čaro někdy na jaře, dnes bych to už označila za OOP a měly by se fasovat.
paktofonika Pamatuju si, že jedou jsem měla dokonce potřebu se o tom zmínit na FB, takže jsem to dohledala a můžu ti prozradit, že jsem v roce 2013 zabalila 85 dárků-pouze pro rodinu...a co se pod tím rozběhlo za debatu bych ti přála číst
Garfie No já když těch svých 33 osob zprůměruju na 3 dárky pro jednoho, tak mám tu 100 taky hned.
A to děti jich měly mnohem víc, ti vzdálení příbuzní pak ty sprcháče, svíčky, hrnečky...
a zpátky jsme vezli i my tentýž balast, který se pak přendává z místa na místo, případně lze předat další rok dál, ovšem je nutné si pamatovat, od koho to bylo.
Sama jsem několik svých darů dostala za rok zpět ![]()
Takže mě tenhle způsob vyhazování peněz hrozně štval, navíc to celý padalo na mě, manžel, jak jsem psala, neřešil, u nich to taky vždycky dělala maminka.
A jeho pokusy o dary byly ve smyslu, co by si přál sám, takže jsem dostávala knihy o trecích v Jižní Americe, sadu na vyřezávání ze dřeva, kterou hned rozbalil a ještě večer vyzkoušel, pánev, co si už dlouho přál na grilování, sadu nástrojů ke krbu, co jsme měli na chatě, cd s hudbou, co sám poslouchal.
Vrcholem byla jednou moje šála, kterou jsem normálně už rok nosila, asi jsem jí odhodila na postel při průletu ložnicí, tak mi ji hezky zabalil s nápisem Mamince. Myslel, že mi jí asi taky koupil.
Takže jsem si začala dárky kupovat i sobě, aspoň jsem věděla, že mi udělají radost. A sobě jsem si je i zabalila.
Prostě vánoce pro mne byly každoroční stres, trochu to zlepšovala ta radost dětí a teď tedy už je to fajn v tom, že jsme spolu jen ty nejbližší a konečně to není jen o počtu darů.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje