viktorka_od splavu To jsi spíš měla štěstí. Mám kolegyni stejného jména a to bys koukala![]()
Přiznání
Tak prumerny cech pry rocne vyzahne asi 260piv a 29 lahvi vina(nemam to pred sebou,mozna je to lehce jinak).
Tak se priznejte,kdo z vas vypije ten muj dil?![]()
barbucha funkčne to ekvivalent je, pri priamom oslovení, funkcia je rovnaká -osloviť, rozdielna je forma, v sj prvý pád, v češtine piaty.
A tu se přiznám, že se mi těžko oslovuje můj vnuk Oliver... teda nějakou zdrobnělinou. Jméno jako takový se mi líbí, to je cajk... ale jak slyším rozněžnělé rodiče volat na Olíčka, pokouší se vo mě mrtvice
S Adélou problém nemám, to ještě jde a dá se to i velmi vhodně zrýmovat, z čehož zas pokouší mrtvice rodiče ![]()
S Emmou jsem toho byla ušetřena, slyší na svoje jméno nebo na zloducha, takže cajk ![]()
Karoleena trefa! Mařa a Boža byla babička a její sestra..
Mnohem víc mě tahá za uši brněnský 7. pád některých mužských jmen: s Laděm, Jurem a Honzem..
no a co bys řekla na borca, menuje se borek, řiká se mu boža a dem s božem, pochopitelně![]()
No, ale když máte stejný (pro nás) první i pátý pád, tak rozdíl nevidět, ne? ![]()
brrr no být Barbara, jinak bych se nepředstavovala. To je krásně jméno.
barbucha otec rika vnukovi tehoz jmena orliku:)
Mam stejny problem.oliver se mi (uz)celkem libi,ale jak mu rikat....mel se jmenovat mikulas,ale blbe to znelo s prijmenim.mikulas by se oslovoval lip.maminka mu zatim rika kocicko![]()
Jiná Realita Co za tebe, ale kdo za celou naší rodinu
.
barbucha já mám Olíka a taky mu někdy říkáme Olíčku. Ale než se narodil, v životě by mě to nenapadlo. Až vyroste, budu mu asi říkat prostě Oli.
barbucha na Honzu jsem si nějak zvykla, i když bych mu 100x radši říkala normalne Jane ( ale neoblíbený příbuzný mu říkal Jene a to neznasi, takže hotovo), ale teda Pepík vždy to je pro malého klučika. Mě teda nejde ani ten Pepa.
Jinak já bych mohla říct, že většina českých jmen konci na -a.
continuity Dik, ja mívám pocit, že si lidi s tím jménem neumí moc poradit, takže jim to ulehčuju. Ale při oficialních příležitostech se samozřejmě představuju celým.
Jiná Realita haha, to je vtipné. Já chtěla Mikuláše, muž byl proti, tak máme Olivera.
Jiná Realita a proč se nedá Oliverovi říkat Olivere?
Renusatko no tak nasi jsou taky uz uplni anstinenti a bracha pije malinko,protoze nesmi kvuli lekum.
Z toho vyplyva,ze nekde nekdo musi fakt strasne chlastat!
continuity tak miminu/batoleti tak říkat nebudeš, ne? A pak mu to holt zůstane. Mamka občas použije Oliverku, ale že bych na něj tak volala na hřišti...
Jiná Realita i za nás. Sice neabstinujeme úplně, ale skoro jo.
brrr já mám taky divné jméno, jeste ke vsemu nesklonné. Už jsou naštěstí lidi zvyklí, ale v mládí jsem tu Karinu neznášela úplne strašne, vrcim na ni dodnes.
Ale ja fakt nemám problém se těmi základními tvary. Povětšinou jsou takové vznešené. Jak se z Anny udělá Anča, je to hotovo. Máma je Eva a táta ji nikdy zadnymi zdrobneninami neoslovoval, jenom různí kamaradi. Ani její vlastni rodina ne.
andulka01 v praci jednoznacne preferuju zakladni verzi jmena. Taky mi v mem veku zdrobnelina pripada nepatricna. A ani zkracenou verzi nemam moc rada. Kolegy i podrizene oslovuji prevazne zakladnim tvarem. Krome jedne, pro kterou je pouziti uredniho tvaru signal "neco jsi provedla".
Od me povodni rodiny a pratel radeji slysim zkràcenou verzi, od vyvdane rodiny a znamych mi zakladni forma nevadi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025