Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:25

viktorka_od splavu To jsi spíš měla štěstí. Mám kolegyni stejného jména a to bys koukala

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:30

Tak prumerny cech pry rocne vyzahne asi 260piv a 29 lahvi vina(nemam to pred sebou,mozna je to lehce jinak).

Tak se priznejte,kdo z vas vypije ten muj dil?

Online dorota
1224 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:30

barbucha funkčne to ekvivalent je, pri priamom oslovení, funkcia je rovnaká -osloviť, rozdielna je forma, v sj prvý pád, v češtine piaty. 

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:33

A tu se přiznám, že se mi těžko oslovuje můj vnuk Oliver... teda nějakou zdrobnělinou. Jméno jako takový se mi líbí, to je cajk... ale jak slyším rozněžnělé rodiče volat na Olíčka, pokouší se vo mě mrtvice S Adélou problém nemám, to ještě jde a dá se to i velmi vhodně zrýmovat, z čehož zas pokouší mrtvice rodiče

S Emmou jsem toho byla ušetřena, slyší na svoje jméno nebo na zloducha, takže cajk

Offline viktorka_od splavu
49143 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:33
Reakce na Pavlena:

Karoleena trefa! Mařa a Boža byla babička a její sestra.. Mnohem víc mě tahá za uši brněnský 7. pád některých mužských jmen: s Laděm, Jurem a Honzem..

no a co bys řekla na borca, menuje se borek, řiká se mu boža a dem s božem, pochopitelně

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:36

dorota 

No, ale když máte stejný (pro nás) první i pátý pád, tak rozdíl nevidět, ne?

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:36

brrr no být Barbara, jinak bych se nepředstavovala. To je krásně jméno. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:37

barbucha otec rika vnukovi tehoz jmena orliku:)

Mam stejny problem.oliver se mi (uz)celkem libi,ale jak mu rikat....mel se jmenovat mikulas,ale blbe to znelo s prijmenim.mikulas by se oslovoval lip.maminka mu zatim rika kocicko

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:41

Jiná Realita Co za tebe, ale kdo za celou naší rodinu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2021 20:41

barbucha já mám Olíka a taky mu někdy říkáme Olíčku. Ale než se narodil, v životě by mě to nenapadlo. Až vyroste, budu mu asi říkat prostě Oli.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:41

barbucha na Honzu jsem si nějak zvykla, i když bych mu 100x radši říkala normalne Jane ( ale neoblíbený příbuzný mu říkal Jene a to neznasi, takže hotovo), ale teda Pepík vždy to je pro malého klučika. Mě teda nejde ani ten Pepa. 

Jinak já bych mohla říct, že většina českých jmen konci na -a. 

Offline brrr
12281 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:42

continuity Dik, ja mívám pocit, že si lidi s tím jménem neumí moc poradit, takže jim to ulehčuju. Ale při oficialních příležitostech se samozřejmě představuju celým.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2021 20:42

Jiná Realita haha, to je vtipné. Já chtěla Mikuláše, muž byl proti, tak máme Olivera.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:43

Jiná Realita a proč se nedá Oliverovi říkat Olivere?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:44

Renusatko no tak nasi jsou taky uz uplni anstinenti a bracha pije malinko,protoze nesmi kvuli lekum.

Z toho vyplyva,ze nekde nekdo musi fakt strasne chlastat!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:45

Marja,ja ten tablet nenavidim,treti editace!

Ja nevim,mne prijde takovy moc tvrdy rikat miminku olivere.az bude vetsi,tak asi proc ne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2021 20:47

continuity tak miminu/batoleti tak říkat nebudeš, ne? A pak mu to holt zůstane. Mamka občas použije Oliverku, ale že bych na něj tak volala na hřišti...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2021 20:48

Jiná Realita i za nás. Sice neabstinujeme úplně, ale skoro jo.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:50

brrr já mám taky divné jméno, jeste ke vsemu nesklonné. Už jsou naštěstí lidi zvyklí, ale v mládí jsem tu Karinu neznášela úplne strašne, vrcim na ni dodnes. 

Ale ja fakt nemám problém se těmi základními tvary. Povětšinou jsou takové vznešené. Jak se z Anny udělá Anča, je to hotovo.  Máma je Eva a táta ji nikdy zadnymi zdrobneninami neoslovoval, jenom různí kamaradi. Ani její vlastni rodina ne. 

Offline Makara
3587 příspěvků moje polička 16. února 2021 20:51

andulka01 v praci jednoznacne preferuju zakladni verzi jmena. Taky mi v mem veku zdrobnelina pripada nepatricna. A ani zkracenou verzi nemam moc rada. Kolegy i podrizene oslovuji prevazne zakladnim tvarem. Krome jedne, pro kterou je pouziti uredniho tvaru signal "neco jsi provedla". 

Od me povodni rodiny a pratel radeji slysim zkràcenou verzi, od vyvdane rodiny a znamych mi zakladni forma nevadi.