Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 23. července 2021 12:01

notna No však to píšu, že náročné to je, občas některý věci člověk musí odpovídat pořád dokola, ale proti celému procesu rodičovství je to imo nic. Jinak moje osobní zkušenost s tou přípravou je také dobrá, a třeba kurzy, které mají připravit na specifika osvojeného dítěte, nám přišly výborné, a to jsme k tomu přiznám se přistupovali na začátku jen jako k nutnému zlu. 

Dnes už je myslím povinnost říct dítěti o tom, že je adoptované, nejpozději před nástupem do školy, ale doporučovali nám to, co popisuješ, vyprávět dítěti jeho příběh od malička. Ideálně už v okamžiku, kdy to ještě nemůže vnímat, protože i pro toho adoptivního rodiče to může být nějakým způsobem boelstné a je dobré si na to zvykat.

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 23. července 2021 12:04

Moc všem děkuju

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 23. července 2021 12:09

Zina taky jsme to synovi říkali odmala, řekla jsem to i ve školce a paní učitelce v první třídě. Pak už jsem to nechala na synovi, komu to řekne a komu ne.a samozřelmě to hlásíme u všech doktorů, protože člověk úplně neví rodinnou anamnézu.

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 23. července 2021 12:12

A ty předadopční kurzy a testy mně přišly trošku jak na táboře :)) prostě jsme si hráli, vyplňovali nějaký dotazníky a tak. 

Offline brrr
12155 příspěvků moje polička 23. července 2021 12:33

Pavlena Já jsem taky až  před několika roky zjistila, že babiččini sousedé mají adoptovaného syna. Teď už je dávno dospělý, ale svému adpotivnímu otci je docela dost podobný.

Jinak já znám čtyři případy adopce a všechny dopadly dobře. U toho posledního případu holčička, resp. teď už slečna, od mala ví, že si ji rodiče vybrali.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. července 2021 12:39

Akras Kamarádka říkala, že 700 otázek a některé jsou dost na tělo, např. Jak často máte sex.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 23. července 2021 12:42
Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 23. července 2021 12:44

Pardon, si tak jezdím po telefonu a najednou koukám, přinosný příspěvek ode mne. 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 23. července 2021 12:48

Kan tak to si vubec nepamatuju, ale je to už 14let, tak seto možná změnilo

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 23. července 2021 12:48

Kan tak to si vubec nepamatuju, ale je to už 14let, tak seto možná změnilo

Offline Karja
43817 příspěvků moje polička 23. července 2021 13:03

Kan Tak odpovíš s manželem 3xtydne. Tak jakoby na tělo to je, ale zas ne nijak moc, o co vlastně jde. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 23. července 2021 13:09

Co tim sleduji? Ze soulozit treba denne je uz moc? Nebo...? 

Offline Karja
43817 příspěvků moje polička 23. července 2021 13:13

jinx Podle mě naopak. Asi se nahlíží, že sex je jedna z věcí důležitá pro stabilitu manželství, včera jsem narazila na jeden článek v nějaký psychologii či čem, že sex je dulezitej pro vlastně celkové fungování celé rodiny. Ale to je jedno, prostě když je tam 700 otázek, chápu, že zrovna tahle padne, i když by se určitě dala koncipovat nějak jinak:-D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. července 2021 13:16

Karja jinx To bude asi nějakej chyták v testu Já bych to asi nedala, měla bych pnutí tam něco napsat a dítě bych určitě nedostla.

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 23. července 2021 13:20

Já si pamatuju - napsat tři věci, které mi na partnerovi vadí. Manžel napsal, že nic, že jsem dokonalá  ale my jsme si s tím moc hlavu nelámali, i u osvojovacího soudu (po 1 roce dítěte) jsme řekli soudkyni, že je to prostě náš syn a jakákoliv otázka je vlastně zbytečná..

Offline mirajo
2607 příspěvků moje polička 23. července 2021 13:24

AkrasJe mozne dite, kde riziko problemu je vetsi, odmitnout? Treba dite, u ktereho se vi, ze matka byla drogove zavisla? Je mozne si do urcite miry vybrat vek ditete? Ber to jako otazku nekoho, kdo o tehle problematice nic nevi, jen v okoli nekolik paru s adoptovanym ditetem ma. Mozna to tak neberete, ale mate muj obdiv, chce to velkou odvahu, pro kazdeho tahle moznost urcite neni

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 23. července 2021 13:32

mirajo hned na začátku se vypisuje dotazník, jaké dítě chceš. Jak staré. národnost, jakou míru postižení akceptuješ, jestli i dítě z babyboxu, i právě o matce - alkoholička, drogově závislá , s těžkou rodinnou anamnézou a třeba taky (to jsem slyšela poprvé) intelektuálně nedostatečná (tj. s IQ pod 80). Ono i přes různý prohlášení v tisku jsou vlastně právně volný většinou jen mimina. Těch se matka vzdá hned po narození. Ty starší děti téměř nikdy do adopce nejdou, protože k tomu rodiče nesvolí (stačí občas za tím dítětem zajít do kojeňáku nebo pak dětskýho domova).

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 23. července 2021 13:36

mirajo a pak máš to dítě v prvním stupni adopce, kdy ho můžeš ještě vrátit (což si teda neumím představit). A až po tom prvním roce dítěte ho máš nafurt a dostane nový rodný list, kde už jsou jako rodiče uvedení ti adoptivní. Tím se ten spis dostane do archivu na sociálce a může se k němu dostat až to dítě v 18 letech.

Offline mirajo
2607 příspěvků moje polička 23. července 2021 13:38

Akras Dekuju. 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 23. července 2021 13:38

mirajo za málo :)