Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline brrr
12155 příspěvků moje polička 22. července 2021 22:05

JankaM Jak to řtu, tak jsi udělala o 100 procent víc věcí než já. Já jsme ještě nesáhla na nic a ani mi to nevadí.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 22. července 2021 22:09

brrr my zítra odjíždíme a tady je výbuch. Chtěla jsem si koupit plavky na vodu, takže 3 hodiny v háji a mám akorát boty do vody a ručník.

Zabaleno tak napůl. Katastrofa. Myčku už musím pustit, protože si zítra nebudu mít do čeho udělat kafe. Zato teď jsem hodinu mluvila se ségrou.

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 22. července 2021 22:16

priznavam, ze jak jsem se ted o dovolene dostala mimo vlastni socialni bublinu, dost mi vyrazilo dech, kolik opravdu obeznich lidi vsech vekovych kategorii jsem za tech par dni potkala (nemam na mysli lidi s "beznou" nadvahou nebo ruznych nestandardnich postav, ale skutecnou az morbidni obezitu) kde se to vzalo a jak to muze skoncit

Offline Karja
43818 příspěvků moje polička 22. července 2021 22:20

viktorka_od splavu Takže termály nebo Pálava?

JankaM To mám taky, jakmile ze sebe sklepu děti, tak na mě padne šílená, ale šílená únava a lenost, všechno mi dlouho trvá, jsem asi tak čtyřikrát pomalejsi. Já už je radši ani nedávám, nemám ten stav ráda:-D

Offline Karja
43818 příspěvků moje polička 22. července 2021 22:32

Evaeva Tak my jsme si nic neslibili, že jo!:-D. Ne, já to prostě chápu, že to má každej jinak a leckdo, a hlavně ženy jako prioritu, mít ty děti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2021 22:34

Karja jo, určitě je lepší pak ten vztah ukončit, než se vzájemně nějak obviňovat a nakonec si to zařídit bokem. 

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 22. července 2021 22:36

Garfie mě se zdá,že to bereš hodně že svého pohledu, že ti o ty děti zkraje tolik nešlo. Ale jsou lidi, pro které jsou ty deti neoddelitelna součást vztahu a bez nich to prostě postrádá smysl. 

Já už třeba podruhé před dětmi odmítala vůbec bavit o svadbe, jestli bychom se bez dětí rozešli nebo ne, nevím, zcela určitě bychom to měli volnější.  Mně prostě ty děti přišly mnohem důležitější než svatba. 

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 23. července 2021 07:25

continuity Asi máš pravdu, přitom schopnost dívat se na věci z různých úhlů je moje největší devíza! :-) Ona ta kamarádka je opravdu blízká, ze silně věřící rodiny, já se i dovedu vžít do jejích pocitů a zázemí....ale prostě to stejně nedokážu nějak vnitřně pochopit, přece si slíbíš "v dobrém i zlém", já bych se cítila strašně raněná, kdyby mě partner opustil z tohoto důvodu. A znovu opakuju, že děti se dají pořídit i jinak, rozumím tomu, že třeba adopční proces je náročný...ale já jsem fatalistka, prostě předpokládám (když je tady to "nikdy nevíš"), že bych hledala jiné řešení (včetně smíření), než rozchod.

Karja Prej termály nebo Pálava!

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 23. července 2021 07:32

Mně  biologické hodiny netikaly, ale nebyla jsem rozhodnutá děti nemít. Spíš jsem si to nedokázala představit. Když jsem poznala manžela, tak bylo jasné, že on děti chce a napadlo mě, že by to pro něj mohl být důvod mě opustit (ale nikdy jsem se nezeptala). Byl tak šťastný, když se nám narodila dcera. 

Offline Karja
43818 příspěvků moje polička 23. července 2021 07:41

Garfie No a bylas tam? Tam budeš mít tu nejlepší postavu:-D 

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 23. července 2021 07:55

Karja  nn kempy na Vltavě:-P hele byly tam i nádherný holky, o to vůbec nejde, ale fakt to množství těch trojbřichých co to skoro tahají po zemi od dětí až po dospělý mně vyrazilo dech

Offline Karja
43818 příspěvků moje polička 23. července 2021 07:58

viktorka_od splavu Jj no. Já mám takhle ozkoušene termály naSlovensku, ty jo, teď jsem zapomněla, jak se to jmenuje. Tam jezdí buď starší důchodci nebo obézní rodiny (my jsme byli ti důchodci v mladém těle). A ségra ta si jezdí zvyšovat sebevědomí mimo hlavní sezónu do Merkuru na Pálavě:-D

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 23. července 2021 08:02

Karja No už přemýšlím o dovolené, fakt super tip, díky moc!!!

Offline Karja
43818 příspěvků moje polička 23. července 2021 08:11

Garfie Jj, rozhodně doporučuji, na Merkuru dal sambo jednu noc, no možná půl, začal se balit ve tři ráno. A v těch termalech jsem si zas ja pokaždý říkala, že asi umřu:-D:-D. Tam určitě budeme jezdit s dětma, sambo to tam má moc rád:-D. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 23. července 2021 08:27

Garfie Já to s tím v dobrém i zlém vidím podobně, a přesně, jsou i další možnosti. Adopční proces sice je složitý, ale předpokládám zdaleka ne tak složitý, jako proces výchovy dětí, i těch biologických. 
Shodou okolností, nebo spíš genetiky, jsme se do podobné dostaly v naší rodině hned dvě, a pravda je, že jeden vztah to neustál, ale tam už byly dost velký problémy předtím, a tohle byla spíš poslední kapka.

Online Pinot Noir
29392 příspěvků moje polička 23. července 2021 08:34

No, trochu se divím, jak se tu ta adopce často zmiňuje jako řešení, kde největší problém je samotný proces. Největší problém je podle mě úplně jinde teda. Já adoptovat komplikované děti, jako jsou ty mé vlastní, tak... No asi radši nedomýšlím. A to jsou děti i tisíckrát komplikovanější.

Offline SunEclipse
3410 příspěvků moje polička 23. července 2021 08:38

Karja jsem nějak nepobrala souvislost,  měl z těch obezit noční můry?

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 23. července 2021 08:46

Pinot Noir Ano, to máš pravdu. Ale pořád mi to přijde na zvážení lepší, než se rozejít jen kvůli tomu. :-) (trochu tu pomíjíme možnost umělého oplodnění, ale tak dejme tomu, že nejde ani to). Rozumíš, já chápu, že se lidi třeba kvůli tomu i rozejdou, protože mezi nimi vygraduje nějaké neporozumění a stres, ona je to pochopitelně náročná situace. Ale mít to jako důvod je hrozně...nevím, skoro takové nelidské. Pro mě teda. 

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 23. července 2021 08:47

Garfie to děti jinak je dost otázne. Už jsem psala o kamarádce, co při IVF málem umřela, mám jinou známou, která má za sebou 4 IVF v průběhu let. Nakonec se stejně rozvedli, ale zrovna tento pár si myslim, že by spolu stejně nevydržel. Pro věřící je IVF nepřijatelné už vůbec. ( Zas mám kamarádku, která po IVF otěhotněla hned napoprvé, tak to není potřeba vzdávat předem ). 

Adopce opravdu není rovnocenné řešení pro každého, pro někoho je pozdě, už by mu nedali mimino, můj bývalý muž třeba vyhlásil, že adopce prostě ne a rozumim tomu.

Online Pinot Noir
29392 příspěvků moje polička 23. července 2021 08:50

Garfie s tím souhlasím, k tomu jsem se ani nevyjadřovala, já bych muže kvůli bezdětnosti neopustila, naopak děti mám jen kvůli němu, kdyby je nechtěl, nemám je.