Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 17:01
Reakce na Lamicka:

Máte někdo v okolí osobu, kterou máte rádi, rozumíte si, smějete se vtipům, ale funguje to, jen když je u toho někdo další? Když spolu někde zůstanete jen ve dvou, tak zavládne mírně trapné ticho a konverzace vázne? Přitom já si s lidmi ráda povídám, i s cizími, ale tady mi to vůbec nejde prolomit a je to prostě divný. Dneska se to stalo, šli jsme spolu asi 5 minut a zase nic. Vytáhla jsem aspoň dárky dětem (máme je podobně staré) a skončili jsme u krátkého popisu a uff, už jsem byla na zastávce a jela tramvaj.No a pak spolu s kamarádky budeme celý večer sedět u vína a bavit se. 

​já myslím, že to může být tím, že se znáte, ale extra blízké si nejste? To totiž člověk může klidně i mlčet bez blbýho pocitu, že by 'měl něco říct' ..a když jste v té skupině, tak tam se to ztratí, mluví víc lidí, je víc podnětů k hovoru?

edit: aby to dávalo smysl

Offline Karja
43836 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 17:59

Lamicka Tak to nemám, já mám pocit, že si výborne pokecám úplně s každým, ale obávám se, že je to asi jen můj pocit:-D. Ale já se jakoby vlastně nepotkávam s nikým, s kým mluvit nechci, to bude asi tím;-). baltik Hele ale na tom něco bude, já jsem teď přišla na něco obdobného s dětma. Nemáš ještě něco od toho kouče? Je to zajímavý! 

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 18:58

Lamicka jojo tomu cloveku jako ze to reknes, jak se v te chvili citis. Ten kouc tvrdil, ze ten druhy se tak s nejvetsi pravdepodobnosti citi stejne, takze se vam obema ulevi.

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 19:01

Karja jeste me napada jeho rada, ze kdyz chces nekomu rict nejakou kritiku (v prikladu to bylo kolegovi, jehoz spolupraci potrebujes), tak si mas predstavit, jak bys to sama chtela slyset, v jake podobe bys to sama nejlepe prijala.

Offline Karja
43836 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 19:08

baltik Jo, ale to stojí hodně přemýšlení, to si musí člověk připravit dlouho dopředu teda! 

Offline Garfie
28038 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 20:56

Lamicka Myslím že to není nenormální. Často mám takový blok s muži mých kamarádek (teď myslím ty, které mám ráda a rozumíme si). Tak málokdy se vidíme sami a přitom o sobě tolik víme, že nikdy nevím o čem mluvit. Pak to mám s jednou poměrně blízkou kamarádkou, ona je navíc introvert a ještě k tomu si vzala kluka, se kterým jsem kdysi chodila a tam se fakt bojím ocitnout se s ní sama. Trochu to zachraňují děti. 

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 23:19

Ounz jo, nejsme si blízcí, ale zase se známe dobře, tak mi přijde zvláštní, že si nedokážeme nic říct a trapně mlčíme. Pak jsou lidi, které neznám a bavím se nimi jako nic. 

Garfie Asi zkusím tu radu baltik třeba to z nás spadne a budeme spolu mlčet dál spokojeně 

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 11:56

Garfie to mam taky, jak jsme ve skupine, tak srandicky atd. ale sami spolu je divny...

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 08:07

dynda Nezkoušeli, asi. Nějaký krém jí doporučila doktorka, já jsem jí koupila něco na masírování, aby si kůži otužovala, ani nevím, jestli by to pomohlo. Má na hřbetech rukou a na předloktí tak jemnou kůži, že stačí málo, nějaký drátek, drápek, lehké drcnutí a strhne si to do živého. Pořád léčí nějaký šrám, děje se to často. Používáme doma Defect od Cutishelp, to je skoro zázrak, ale pokud by bylo i něco lepšího, ať už jako prevence nebo na rychlé hojení.

katkas - díky!

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 21:40

Přiznávám, že jsem to poslední dny vůbec nedávala.
Táta umřel nakonec na kovid, nakazil se v nemocnici, kde byl s banální infekcí močových cest. Po antibiotikách se po týdnu začal lepšit, už se těšil domů, měl chuť na kafíčko a dortík a pak najednou jsme přišli a celé oddělení přelepené červenou páskou Izolace, všichni pacienti odvezení do nově zřízeného kovidária jen pro tohle oddělení. Na pokoji bylo původně 8 chlapů, jednoho měli převést na následnou péči, udělali test, vyšel pozitivní a následně byli pozitivní na pokoji všichni. Celou dobu nám tvrdili, že táta kovid nemá. Ale myslím, že test nedělali nikomu, až když měli pacienta předat dál. Táta byl očkovanej, ale bohužel diabetik a věk vysoký, pak to šlo už z kopce, i když bojoval ještě 10 dní. Z těch osmi z jeho pokoje byl naživu už jen jeden, když jsme si byli pro tátovy věci.

No a já pak upadla do stavu naprostýho vyhoření. Tolik let jsem byla zvyklá mít za někoho zodpovědnost. Už dávno, jen jsme se sem nastěhovali, jsem byla vždycky po ruce, vždycky v pohotovosti. Bála jsem se jít si večer umejt hlavu, že zrovna jí budu mít mokrou a pojede se na pohotovost. A taky že jo, dvakrát jsem to v zimě absolvovala s mokrou hlavou v čepici. V noci jsem spala napůl ucha, slyšela jsem, jak naproti někomu v noci upadla hůl a už jsem letěla zjistit, kdo upadl cestou na wc. S tou úzkostlivou mámou jsem byla už tak vycukaná, že jsem byla pořád ve stresu, abych něco nezanedbala, a pak to nedopadlo fatálně. Řešila jsem každý pupínek, bouličku, škrábnutí, bolesti, sháněla léky, vyšetření, speciální léky a vitamíny, odborníky, operaci kyčle, očí, žlučníku, kýly, prohlídky v IKEMu, katetrizaci, gynekologa... na pohotovosti - interna, chirurgie, orl, neurologie - jsem už byla jako doma, co nocí jsme tam strávili na chodbách a v ordinacích. Četla jsem každý příbalový leták, abych předešla další alergii nebo reakci z interakce léků. Jednou jsem ten příbalák nečetla, bo mi neřekli, že si lék obstarali sami a dopadlo to tragicky.

No a tak zůstal jen táta a celé se to zkomplikovalo CMP a ta odpovědnost se ještě znásobila. Plus se přidal kovid a já už jela jen v módu zabezpečit tátovi základní životní funkce, jídlo,léky, pomůcky a doktora a přitom se snažit pořád ještě pracovat tak, aby fungovalo všechno, co má fungovat.

A na sebe jsem se úplně vykašlala. Jako bych tu byla už jen proto, aby táta přežil. A teď tu není, a já kromě smutku a ztráty cítím akorát prázdnotu. Jako bych už měla splněno. Děti jsem vychovala, rodiče pochovala a co teď dál. Jako bych už splnila svý poslání a můžu už jít. Zatím nejsem schopná si to v hlavě přenastavit tak, že jsem vlastně volná a můžu si konečně, poprvé v životě, dělat co chci. Vždyť já nevím, co chci. Já jsem se nějak ztratila. Jako by všichni byli někde za sklem.

Teď jsem deset dnů nevylezla z domu, jen jsem seděla, zírala nebo spala. Dneska poprvé jsem šla nakoupit, umyla jsem si hlavu a promluvila pár slov s pokladní v Albertu. Tak snad je to první krok. Možná si koupím i kus zelený větve a udělám si náznak výzdoby. Musím se zas vrátit k tomu, kdo jsem byla dřív. Už kvůli tý malý cácorce, co čeká, kdy přijede babička.

Díky za možnost odložení. 

Offline KonečněTady
139 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 21:47
Offline Karja
43836 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 21:48

Jennyfor Na tohle nejde z mého mladého pohledu nic kloudneho napsat ;-(. Ale na konci jsi to vystihla přesně. Ty máš jeste vnoučata, tobe to rozhodně nekončí a už to bude zase lepší. Přeju ti, ať jsi s vnučkou co nejčastěji. 

Offline 4n4
250 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 21:50
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 21:51
Offline Manuka
641 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 21:51
Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 21:54

Jennyfor byla jsi (a pořád jsi) skvělá, ve všem, co jsi dělala ... držím pěsti, ať zvládneš i to, s čím se potýkáš teď, moc ti to přeju... nedokážu si vůbec přestavit, jak těžké to musí být... 

Online Pinot Noir
29405 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 21:55

Jennyfor Máš toho ještě spoustu před sebou. Tu tíhu prázdnoty chápu, ale prázdnotu určitě brzo vyplní noví lidé, nebo ti, co doteď stáli trochu stranou. A hlavně si tam nech kus místa pro sebe, protože teď si zasloužíš být v centru své pozornosti a péče ty sama.

Offline Jitka77
1861 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 21:55

Jennyfor Vyspat se je náhodou moc dobrý první krok

Bude líp, ale někdy holt napřed je hůř. Jako když odeznívá anestezie... Dej průchod emocím, až přijdou

Offline AprilTwelve
1011 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 21:56
Offline SunEclipse
3411 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 22:08

Jennyfor tenhle okamžik, kdy skončí nutnost "bojovat" je kritický - už nemusíš a teď se najednou jakoby navalí všechno to, cos odsouvala, a je to nápor

Držím palce, ať ten náraz přečkáš s co nejmenšími škodami a začneš se radovat ze svobody