Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online continuity
41790 příspěvků moje polička 31. března 2026 22:20

Torrah no popravdě jsem dnes přešla ke gemini, potrebovala jsem zanalyzovat dost komplexní věc napříč Evropou (transpozici jednoho zákona) a dostat tam všechny podklady za 13 zemi se ukázalo nad moje síly, ač jsem měla seznam legislativy už sebrany a ověřeny po nějaké interakci s Copilotem (potíž je, že zákony samotné nestačí, spousta věcí je na lokálních portálech za přihlášením nebo se zmiňují jen v návodech). 

Ověřit jsem to schopná do jisté míry jinak, ale to je jednodušší  pokud mám alespoň nějaký vstup.

S nějakou mírou nepřesnosti počítám, sama bych to stejně líp neudělala a nemít nic je horší. Jak řekl kolega minule na přednášce na reakci právníků, že analýza stovek smluv nebude s AI stoprocentní: doteď jsem měl nulu, tak teď to mám na 80%. To je pořád lepší než nula. 

Offline Garfie
28017 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 01:29

viktorka_od splavu Moje neteř se narodila, když jsem maturovala, tak to pěkně vidím každej rok....

36 let to ještě není, ale už má dítě!!!

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 02:13

continuity pravnici to ale fakt maju inak. 80% je

V manželovej kancelarii majú nejake špeci právnicke AI a tečú im z toho nervy, lebo vzdy sa nejaka chyba najde, takže to musia tak, ci tak cele kompletne prejsť paralelne tiež. Ako verim, že v menezmente, kde aj tak mudis rozhodovat z informacii krore mas bez ohladu ba to ako kompletne su, to moze byt dobra pomoc, ale v prave nie.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 01. dubna 2026 06:31

Archivářka jezis chces rict ze uz je to 36 let??

​Hrůza, že?

Navíc já jak mám 38 let stejného chlapa a přátele vesměs taky tak dlouho, tak je nám mentálně pořád cca 20, jenom se nám tak nějak objevily ty dospělé děti a okolní svět je někde úplně jinde.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 01. dubna 2026 06:32

viktorka_od splavu Hrůza, že 

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 06:38

Archivářka tjo, ja mam sice ten zivot takovy trhavejsi, ale stejne mam pocit ze jsem se mentalne posunula tak maximalne ke tricitce

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 07:12

continuity mne uz 2x ta duvera v AI dobehla v nepekne chvili. Tez jsem myslela, ze nejaka chyba a 80% je lepsi.  

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 07:34

slniecko

Když máš na IT stovky smluv a potřebuješ zjistit, jestli obsahují ustanovení podle nových regulaci, tak to stačí. Protože pak se do těch problematických prostě podíváš a to už dělá člověk. A když nějakou prehlidnes, tak je to akceptovatelné riziko. Jiné řešení za alespoň trochu rozumné náklady není, protože to potřebuješ prezmluvnit do roka. 

A teda zatím jsem nikdy neposlala výstup AI, který bych neprošla celý, že by to někdo zkoušel se smlouvou mě vůbec nenapadlo. 

Candance 

já tomu nevěřím, já prostě vím, že ta chyba tam může být a podle toho s tím pracuji.

Otázka nestojí: jestli 80% stačí. Ale jestli jsem vlastníma silami schopná zanalyzovat legislativu 13 zemi, kde nerozumím ani systému práva a ani neumím řeč, lépe. 

Původně to chtěli nastavit podle země, kde sídlí HQ a zrovna ten zákon je nejvíc odlišný od zbytku. 

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 07:38

continuity ale za Notebook LP děkuji, mě to plive pěkné technické texty, potřebovala jsem jednoduché řešení na mikrosity. Ale kontrolujeme to celé, jde to ještě přes produktového mng.
Jinak se právě rozhodujeme, jestli si platit Editee nebo EverBot.

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 08:15

andulka01

Ja čtu a kontroluji vždy všechno, o tom žádná. 

infografiky si taky kontroluji a popravdě jsem tam žádný výslovný problém ani nenašla. Jedna věc jsou data, druhá věc, jak vypadají ty obrázky. Když srovnám výsledek z minulého týdne s mapou Evropy, kterou mi před půl rokem generoval celou vecnost Dalle, tak to je nebe a dudy. 

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 23:20

continuity no, to je to o com hovorim,pre teba je to akceptovatelne riziko, pre pravnika nie

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 08:03

slniecko to si musí každý rozhodnout sám, taky se to kvapem mění. 

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 10:51

Garfie muj bratranec se narodil dva mesice pred mou maturitou... uz je na stredni

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 12:04

Archivářka ty jo, my jsme byly taková parta jakoby v teenage letech, fakt taková ta parta, co spolu chodila na koupaliště a večer si sednout někam k čekárně, a ted po 15 letech bydlíme ve stejné ulici, 5 ze 7, jen dvě holky se odstěhovaly:D:D:D. Bohužel nám je mentálně tak 13:D.  

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 12:08

Garfie Zuzuli Pozvánky na srazy mě vždycky vyděsí, jaký tam mají to číslo od školy. Ať už základka nebo střední. Ale největší WTF s tím, jak jsem stará bylo předloni, když nás na dovolenou pozvala neteř, jejíž mám, sestra mýho tehdy kluka, byla s ní těhotná. My ji pak už s mužem hodně hlídali, brali si ji na dovolené, prázdniny, prostě je to naše holčička. A ona nás pozve k nim na dovolenou! Jako hrozný to bylo to uvědomění, že je už dávno dospělá a já tak stará

Offline Garfie
28017 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 12:24

notna Jo, to já mám s tou mojí "maturitní" neteří. Taky jsem ji tahala jako kotě na všechny prázdniny...a teď má vlastní dítě, mazec. 

Jinak s tím má moje máma výbornou historku. Byla na srazu ze základky a šli se podívat do školy. Před tou, když byli v osmé třídě, sázeli stromky. Ty už jsou teď pochopitelně obrovské a máma si prý tak nostalgicky povzdechla "podívejte, jak jsou ty naše stromy už veliké...." a její spolužáci, kteří zůstali v rodné vsi, na ni tak soucitně hleděli a prý "ale to nejsou ty "naše" stromy, ty už jsou dávno pokácené, tyhle jsou nové...."

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 12:37

Garfie chudák máma!

Offline Garfie
28017 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 13:04

No já se tomu směju i teď, když to po sobě čtu, ale musela to být facka.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2026 14:01

Garfie ježiš, to je boží a zároveň děsivý 

Offline Aranel
6339 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 20:01