Potrefenáhusa já se naopak pamatuju na úplně tenké papíry, něco jako potištěný papír na střihy nebo jen o trochu silnější hedvábný papír, trhalo se to hodně lehce. Třeba knížky s těmi ostrými rohy se fakt špatně balily. Ale to bylo tak před padesáti lety ![]()
Přiznání
711990 Přesně to jsem chtěla napsat!!!
A místo stuhy používala chemlon....Já mívám někdy tak hezký papíry, že je mi jich fakt líto, asi budu na stará kolena stejná! ![]()
Kokoska Já js jeden rok koupila krásný hnědý papír, byly na něm zlaté hvězdy. Až jsem mu sundala igelitový obal a rozvinula ho, zjistila jsem, že je to průhledný celofán s natištěnými hvězdami. Dárky balím v noci na 24. ![]()
Jsem se zapotila, aby mi vyšel zbytek loňského papíru na všechny dárky .
Já jsem se naprosto vyčerpala pořízením dárků pro všechny, pro děti to asi bude stačit i k svátku a narozeninám. Zatím nemám zabaleno, uklizeno, napečeno, nazdobeno... Minulý týden jsem si řekla, že do Vánoc už utřu prach jen jednou, tak si to teď šetřím až fakt před Vánoce. U dárků se děsím, že až je zabalím, už se mi nevejdou poschovávat.
dynda já nemám nic, včera jsem chtěla udělat nějaký těsto na cukroví a zjistila jsem, ze mi někdo po nocích sežral z kredence asi tak 2 kila vyloupanych ořechů, co jsem dostala...nezbylo mi ani na jednu varku
Kokoska tak to nepamatuju ![]()
Potrefenáhusa Zaskodnik
. Mne pernicky vubec nemizely, ale udelala jsem syrove pecivo a muz vzdycky sezral hotovou varku driv, nez jsem vyndala dalsi plech.
notna To se mi stalo taky!!! Balím (nebo tehdy jsem balívala) taky v noci na 24!!
Tehdy jsem byla v podnájmu, na nedaleké benzince jsem koupila jakýsi jednobarevný, možná to ani nebyl balicí papír, prostě role čehosi, zabalila a pak to přebalila tou folií, vypadalo to nádherně a někteří členové rodiny na to dodnes vzpomínají!!!
Jos to se nedivim, to mám taky rada
testo na perniky jsem včera udělala, ale kdo ví, jestli se k tomu dostanu
MPLee že nějaký balíček neměl jmenovku se u nás stávalo často, ne teda všechny. Řešilo se to tak, že po rozbalení jsme se rozhodli, komu to asi bylo:)
Vyhráváš největšího předvánočního chudáka, tlapkám.
Znate Vanocni pohadky, jak darky hraly škatule hejbejte se a pak babicka dostala holici strojek, tatinek kaktus, maminka husara atd. ? Mivali jsme to jako kazetu do magnetaku, pak jsem to nekde stahla v mp3 a poustim to starsimu vnukovi v aute, moc se mu to libi. Taky tam je jak se vanocka nechala pojistit proti pripaleni, o dvou mrazech, jak delali led na rybniku a dalsi moc hezke.
Mám bedýnku nebo dvě, do které dávám nakoupené vánoční dárky. A už mám zmatek v tom, koho mám vyřešeného a koho ne... balím v noci na 24, miluju když se zadaří a je dost času. Letos mám v plánu balit fakt v pohodě a klidu, hezky s ozdobením, mašlema, jmenovkama, se svařeným moštem s rumem, puštěný jazz. No jak to dopadne si netroufám odhadnout.
Papír netrhat! Neskladuji, ale je mi líto roztrhat něčí pečlivou práci. A taky nesnášim, když se při balení používá izolepa.
Tak já nepoškozený balicí papír taky použiju klidně znova. Samozřejmě ne s přeškrtnutým jménem, ale pokud v tom byla třeba velká krabice a kus se roztrhne, tak tu nepotrhanou část schovám třeba na menší dárek. Všichni se tváří děsně ekologicky, ale toto zasluhuje výsměch? ![]()
rasaNori u nás se taky nepoškozené větší papíry i mašle schovávají, nikoho teda nikdo nenutí opatrně rozbalovat. Dřív se schovávalo fakt skoro všechno, takže výjimkou nebyl dárek, kde byly dvě jména:)
![]()
Tak to bylo přesně u nás. Babička, když jsme byli menší, tak nás teda nutila i opatrně rozbalovat a papír se schovával. Dokonce na chalupě je ještě takový košík, kde jsou. Jen dvě jména byl ještě luxus.
Zase to chápu, protože dřív i ten papír nějaký lepší byl spíš nedostatkové zboží.
Zuzuli jo, babicka uhlazujici papiry v kresle, to je nejlepsi vzpominka na vanoce
Přesně![]()
andulka01 Haha, balit v klidu a pohodě si plánuju každý rok. Tak si pak řekneme.![]()
A papíry taky recykluju a nestydím se za to. A loni jsem použila prastaré, co máma roky schovávala.
Myslím, že ještě zbyly. Snad je najdu.
Mně by nevadilo papíry recyklovat, asi by mě i pobavila ta přeškrtaná jména, ale vadí mi je skladovat. Schovávám látkové mašle.
Měla jsem celkem prozření s igeliťákama. Jak se za mého dětství pytlíky od všeho schovávaly a myly s nádobím, z toho mám normálně trauma. Trauma taky měla za komoušů kamarádka, která měla rychle po sobě 3 děti, takže je pak nějakou dobu musela v den branného cvičení vybavit dohromady 12 sáčky najednou, což už nebyla moc sranda, když polovina musela být dost velká na boty. Takže já jsem docela dlouho pytlíky brala, použila, vyhodila a měla jsem z toho takový ten skvělý pocit, že můžu, ta svoboda. Až pak když u mě byla sestřenice, která nevyrostla v tomhle bordelu, a začala mýt pytlík od svačiny, místo aby ho vyhodila, mi něco docvaklo...
dynda já teda chápu, že igelitová taška je zlo, ale ty hromady papírovejch tašek z Rohlíku, co je teď neberou zpátky, je taky peklo.
Já byla s tím igelitem celkem odpovědná, tašky jsem si nosila na nákup opakovaně, doma jsem používala na spoustu věcí, mělo to svůj systém postupné využitelnosti, odpadky jsem v igelitkách vynášela až po jejich úplném vytěžení, když se začínaly rozpadat.
Ale tyhle haldy šustivejch tvrdejch papírovejch tašek, co mi buď po vybalení nákupu zavalej celý kuchyňský kout a nebo zneprůchodní předsíň v malém bytě, ty mě teda točej. Jo, nosím v tom odpadky, ale strašně to cestou šustí, vejde se tam toho málo, nedá se to nahoře uzavřít a než dojdu ke kontejnerům, bere mi to shora vítr.
A ano, ty přebytečný složím, nacpu do jiných, sešlapu a odnáším do papírů, ale ten kontejner máme jinde, takže mám občas prostoje a pak tady o to zakopávám. To zas na uskladnění byly igelitky zlatý ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.