Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:22

Potrefenáhusa já se naopak pamatuju na úplně tenké papíry, něco jako potištěný papír na střihy nebo jen o trochu silnější hedvábný papír, trhalo se to hodně lehce. Třeba knížky s těmi ostrými rohy se fakt špatně balily. Ale to bylo tak před padesáti lety

Offline Garfie
28580 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:24

711990 Přesně to jsem chtěla napsat!!!  A místo stuhy používala chemlon....Já mívám někdy tak hezký papíry, že je mi jich fakt líto, asi budu na stará kolena stejná! 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:33

Kokoska Já js jeden rok koupila krásný hnědý papír, byly na něm zlaté hvězdy. Až jsem mu sundala igelitový obal a rozvinula ho, zjistila jsem, že je to průhledný celofán s natištěnými hvězdami. Dárky balím v noci na 24.

Jsem se zapotila, aby mi vyšel zbytek loňského papíru na všechny dárky .

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:39

Potrefenáhusa 

Já jsem se naprosto vyčerpala pořízením dárků pro všechny, pro děti to asi bude stačit i k svátku a narozeninám. Zatím nemám zabaleno, uklizeno, napečeno, nazdobeno... Minulý týden jsem si řekla, že do Vánoc už utřu prach jen jednou, tak si to teď šetřím až fakt před Vánoce. U dárků se děsím, že až je zabalím, už se mi nevejdou poschovávat.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:44

dynda já nemám nic, včera jsem chtěla udělat nějaký těsto na cukroví a zjistila jsem, ze mi někdo po nocích sežral z kredence asi tak 2 kila vyloupanych ořechů, co jsem dostala...nezbylo mi ani na jednu varku 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:45

Kokoska tak to nepamatuju

Online letfenixa
10902 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:47
Online Jos
příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:50

Potrefenáhusa Zaskodnik . Mne pernicky vubec nemizely, ale udelala jsem syrove pecivo a muz vzdycky sezral hotovou varku driv, nez jsem vyndala dalsi plech.

Offline Garfie
28580 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:53

notna To se mi stalo taky!!! Balím (nebo tehdy jsem balívala) taky v noci na 24!!  Tehdy jsem byla v podnájmu, na nedaleké benzince jsem koupila jakýsi jednobarevný, možná to ani nebyl balicí papír, prostě role čehosi, zabalila a pak to přebalila tou folií, vypadalo to nádherně a někteří členové rodiny na to dodnes vzpomínají!!! 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:53

Jos to se nedivim, to mám taky rada 

testo na perniky jsem včera udělala, ale kdo ví, jestli se k tomu dostanu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:10

MPLee že nějaký balíček neměl jmenovku se u nás stávalo často, ne teda všechny. Řešilo se to tak, že po rozbalení jsme se rozhodli, komu to asi bylo:)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:31

Potrefenáhusa 

Vyhráváš největšího předvánočního chudáka, tlapkám.

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:31

Znate Vanocni pohadky, jak darky hraly škatule hejbejte se a pak babicka dostala holici strojek, tatinek kaktus, maminka husara atd. ? Mivali jsme to jako kazetu do magnetaku, pak jsem to nekde stahla v mp3 a poustim to starsimu vnukovi v aute, moc se mu to libi. Taky tam je jak se vanocka nechala pojistit proti pripaleni, o dvou mrazech, jak delali led na rybniku a dalsi moc hezke.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:58

Mám bedýnku nebo dvě, do které dávám nakoupené vánoční dárky. A už mám zmatek v tom, koho mám vyřešeného a koho ne... balím v noci na 24, miluju když se zadaří a je dost času. Letos mám v plánu balit fakt v pohodě a klidu, hezky s ozdobením, mašlema, jmenovkama, se svařeným moštem s rumem, puštěný jazz. No jak to dopadne si netroufám odhadnout.
Papír netrhat! Neskladuji, ale je mi líto roztrhat něčí pečlivou práci. A taky nesnášim, když se při balení používá izolepa. 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 13:01

Tak já nepoškozený balicí papír taky použiju klidně znova. Samozřejmě ne s přeškrtnutým jménem, ale pokud v tom byla třeba velká krabice a kus se roztrhne, tak tu nepotrhanou část schovám třeba na menší dárek. Všichni se tváří děsně ekologicky, ale toto zasluhuje výsměch?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 13:12
Reakce na Evaeva:

rasaNori u nás se taky nepoškozené větší papíry i mašle schovávají, nikoho teda nikdo nenutí opatrně rozbalovat. Dřív se schovávalo fakt skoro všechno, takže výjimkou nebyl dárek, kde byly dvě jména:)

Tak to bylo přesně u nás. Babička, když jsme byli menší, tak nás teda nutila i opatrně rozbalovat a papír se schovával. Dokonce na chalupě je ještě takový košík, kde jsou. Jen dvě jména byl ještě luxus. Zase to chápu, protože dřív i ten papír nějaký lepší byl spíš nedostatkové zboží.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 13:16
Reakce na 711990:

Zuzuli jo, babicka uhlazujici papiry v kresle, to je nejlepsi vzpominka na vanoce

​Přesně

Online Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 14:26

andulka01 Haha, balit v klidu a pohodě si plánuju každý rok. Tak si pak řekneme.

A papíry taky recykluju a nestydím se za to. A loni jsem použila prastaré, co máma roky schovávala. Myslím, že ještě zbyly. Snad je najdu.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 14:41

Pinot Noir 

Mně by nevadilo papíry recyklovat, asi by mě i pobavila ta přeškrtaná jména, ale vadí mi je skladovat. Schovávám látkové mašle. 

Měla jsem celkem prozření s igeliťákama. Jak se za mého dětství pytlíky od všeho schovávaly  a myly s nádobím, z toho mám normálně trauma. Trauma taky měla za komoušů kamarádka, která měla rychle po sobě 3 děti, takže je pak nějakou dobu musela v den branného cvičení vybavit dohromady 12 sáčky najednou, což už nebyla moc sranda, když polovina musela být dost velká na boty. Takže já jsem docela dlouho pytlíky brala, použila, vyhodila a měla jsem z toho takový ten skvělý pocit, že můžu, ta svoboda. Až pak když u mě byla sestřenice, která nevyrostla v tomhle bordelu, a začala mýt pytlík od svačiny, místo aby ho vyhodila, mi něco docvaklo...

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 15:24

dynda já teda chápu, že igelitová taška je zlo, ale ty hromady papírovejch tašek z Rohlíku, co je teď neberou zpátky, je taky peklo.

Já byla s tím igelitem celkem odpovědná, tašky jsem si nosila na nákup opakovaně, doma jsem používala na spoustu věcí, mělo to svůj systém postupné využitelnosti, odpadky jsem v igelitkách vynášela až po jejich úplném vytěžení, když se začínaly rozpadat.

Ale tyhle haldy šustivejch tvrdejch papírovejch tašek, co mi buď po vybalení nákupu zavalej celý kuchyňský kout a nebo zneprůchodní předsíň v malém bytě, ty mě teda točej. Jo, nosím v tom odpadky, ale strašně to cestou šustí, vejde se tam toho málo, nedá se to nahoře uzavřít a než dojdu ke kontejnerům, bere mi to shora vítr.

A ano, ty přebytečný složím, nacpu do jiných, sešlapu a odnáším do papírů, ale ten kontejner máme jinde, takže mám občas prostoje a pak tady o to zakopávám. To zas na uskladnění byly igelitky zlatý