Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Lama_z_Lana
6697 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 08:48

Pinot Noirjenze takovy riznuti o papir...fuj, fuj

Offline Karja
43837 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 08:50

Pinot Noir Já jsem byla na brigádě, kde co měsíc letěl nějaký prst! Jako brigádníky k těm strojům nepouštěli, které byly potenciálně takto nebezpečné, ale stejně si člověk pak dával majzla pomalu i na záchodě;-)

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 08:53

Skoleni v trineckych zelezarnach byste asi teda rozdychavaly dlouho:) 

Offline Pinot Noir
29405 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 09:04
Reakce na Lama_z_Lana:

Pinot Noirjenze takovy riznuti o papir...fuj, fuj

​Jo, to se hrozně blbě hojí. Zvlášť o nějakej výživně mastňáckej cesťák, to pak pěkně hnisá!

Offline Manuka
641 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 09:14

rasaNori chápu

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 09:26

Pinot Noir no ale to jsou osklivy urazy!

a jsem si vzpomnela na scenku v Zene v ringu, kde se Barbra Streisand a drsnej boxer trumfujou, kdo mel krvavejsi zraneni a ona lici, jak se rizla do jazyka pri olizovani obalky

Offline Jitka77
1861 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:36
Reakce na Kokoska:

Jitka77 jestli dozdima, tak se s ni rozluc s velkou poklonou. Ta moje mrcha klekla bez vystrahy s bubnem plnym pradla a vody.

​Já jí právě takhle nenápadně dávám na vědomí, až už to bude nevyhnutelné, ať odejde důstojně  

Pokud jde o přístroje, osvědčuje se mi lidský přístup. S kopírkou v práci jsem měla tak důvěrný vztah, že když jsem odcházela jinam, na rozloučenou jsem ji poplácala. Kolegyně na mě teda koukaly trochu divně...

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 02:47

Fuj, ja som raz ako (narýchlo dočasne jednorazovo urobená, lebo jediná na oddelení komukujúca po anglicky) zástupkyňa bezpečáka musela na headquatri vysvetľovať úraz, kde sa pani obsluhujúcej stroj na točenie káblov doňho dostali vlasy a doslova ju to oskalpovalo....brrrr.....už je to 20 rokov a teraz som si to spomenula...dúfam, že zase rýchlo zabudnem.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 04:11

slniecko No fujky teda. Na střední jsem měla brigádu navíjení cívek, byla jsem tam se spolužačkou a jí ta točící se cívka kompletně strhla košili z těla. Firmy často to nebezpečné prostředí vytvářejí, než se něco stane.

Offline Janulik03
19840 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 05:06

Ounz 711990 Lama_z_Lana 999  som fakt slaby suchar ja leda tak vypustim slzu a smutne pozeram . 

Postupne asi vyskusam vsetky vase metody len dufam ze nie v najblizsom case. Idem si to niekam zapisat.

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 06:15

Ad pořezaný nehojící se prsty- běžně mám pořezaný prsty od nití při šití- přes neporušené rukavice. Čím důležitější "uzel", tím víc člověk utahuje. Klasicky jsou ty ranky na bříšku palce hned pod nehtem (kilikrat jsem si i rozřízla ten nehet) a v ohbí prvního článku na ukazováku. Pak si jdu sundat rukavice a odesinfikovat ruce a sykám bolestí. Pak si jdu odesinfikovat ruce před dalším výkonem, kdy si ty úzké ranky třeba ještě prohloubím a pak ještě třeba 2x během jednoho dne. Bolí to jak čert a blbě se to hojí taky. I když naposledy jsem vzala manželovi nějaký balzám pro lezce na ty jejich bolístky a do 2 dnů to přestalo bolet

Offline Garfie
28038 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 07:07

slniecko Brr, to je strašná historka. Ale s tou angličtinou jsem si vzpomněla na kamarádku-Mongolku, pracuje jako lékařka na porodním v nemocnici. A s tou jsem jednou byla ve sklípku(!) a volali jí z nemocnice, aby jim překládala.  Prý je to normální. 

Offline Kokoska
34180 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 09:35

marieu zeptam se naprosto laicky - nesly by preventivne oblepit prsty pod ty rukavice? Briska prstu teda tezko, ale aspon ten ukazovak? Snizila by se hodne citlivost prstu, ktera je asi pro vykony nutna?

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 11:47

Kokoska ne, ruce se musí desinfikovat a na ně pak už sterilně obléct  rukavice. Ale myslím, že jsem na to hojení kápla tím lezeckým balzámkem v kostce..

Ještě jedno přiznání mám pro dnešek, ráno jsem se na vizitu musela zas po někaký době oblíct do plný polní i se štítem na vizitu k těhotné s covidem. Upřímně jsem si (naivně) po jaru myslela, že už se to nestane (alespoň u těch těhotných).

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 11:51

marieu taky bambucky maslo je na hojeni takovych ranek zazracny.:-) 

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 12:03

Zarinya zkoušela jsem taky, kostička jednoznačně lepší. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 12:05

marieu bože ja už som na tej materskej naozaj dlho. Mi až teraz došlo, že myslíš šitie v práci a nie šitie oblečenia

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 13:05

marieu Prosím, který balzám máš vyzkoušený? Mamce se doslova trhá kůže na rukou a předloktích, už jsem jí koupila kde co, tak pokud by se jí to rychleji hojilo, byla bych vděčná - díky.

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 13:54

Mirka kupovala jsem toto někde kamenné prodejně, na jejich eshopu vidím mnohem větší výběr. Je to tuhá kostička- kontaktem s teplem se nahřeje a aplikuje tenkou vrstvu. Ale i tak je to tuhé, tzn spíš na záděry a kůžičku, nebo praskliny. Na volnou kůži na rukou nebo předloktí je to nejspíš nepoužitelné..

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 14:13

marieu i tak díky, když to nepůjde, zužitkuju to na ty záděry a spol.