Pinot Noirjenze takovy riznuti o papir...fuj, fuj ![]()
Přiznání
Pinot Noir Já jsem byla na brigádě, kde co měsíc letěl nějaký prst! Jako brigádníky k těm strojům nepouštěli, které byly potenciálně takto nebezpečné, ale stejně si člověk pak dával majzla pomalu i na záchodě;-)
Skoleni v trineckych zelezarnach byste asi teda rozdychavaly dlouho:)
Jo, to se hrozně blbě hojí. Zvlášť o nějakej výživně mastňáckej cesťák, to pak pěkně hnisá! ![]()
rasaNori chápu![]()
Pinot Noir no ale to jsou osklivy urazy!
a jsem si vzpomnela na scenku v Zene v ringu, kde se Barbra Streisand a drsnej boxer trumfujou, kdo mel krvavejsi zraneni a ona lici, jak se rizla do jazyka pri olizovani obalky ![]()
Jitka77 jestli dozdima, tak se s ni rozluc s velkou poklonou. Ta moje mrcha klekla bez vystrahy s bubnem plnym pradla a vody.
Já jí právě takhle nenápadně dávám na vědomí, až už to bude nevyhnutelné, ať odejde důstojně
Pokud jde o přístroje, osvědčuje se mi lidský přístup. S kopírkou v práci jsem měla tak důvěrný vztah, že když jsem odcházela jinam, na rozloučenou jsem ji poplácala. Kolegyně na mě teda koukaly trochu divně...
Fuj, ja som raz ako (narýchlo dočasne jednorazovo urobená, lebo jediná na oddelení komukujúca po anglicky) zástupkyňa bezpečáka musela na headquatri vysvetľovať úraz, kde sa pani obsluhujúcej stroj na točenie káblov doňho dostali vlasy a doslova ju to oskalpovalo....brrrr.....už je to 20 rokov a teraz som si to spomenula...dúfam, že zase rýchlo zabudnem.
slniecko No fujky teda. Na střední jsem měla brigádu navíjení cívek, byla jsem tam se spolužačkou a jí ta točící se cívka kompletně strhla košili z těla. Firmy často to nebezpečné prostředí vytvářejí, než se něco stane.
Ounz 711990 Lama_z_Lana 999 ![]()
![]()
som fakt slaby suchar ja leda tak vypustim slzu a smutne pozeram .
Postupne asi vyskusam vsetky vase metody len dufam ze nie v najblizsom case. Idem si to niekam zapisat. ![]()
Ad pořezaný nehojící se prsty- běžně mám pořezaný prsty od nití při šití- přes neporušené rukavice. Čím důležitější "uzel", tím víc člověk utahuje. Klasicky jsou ty ranky na bříšku palce hned pod nehtem (kilikrat jsem si i rozřízla ten nehet) a v ohbí prvního článku na ukazováku. Pak si jdu sundat rukavice a odesinfikovat ruce a sykám bolestí. Pak si jdu odesinfikovat ruce před dalším výkonem, kdy si ty úzké ranky třeba ještě prohloubím a pak ještě třeba 2x během jednoho dne. Bolí to jak čert a blbě se to hojí taky. I když naposledy jsem vzala manželovi nějaký balzám pro lezce na ty jejich bolístky a do 2 dnů to přestalo bolet
slniecko Brr, to je strašná historka. Ale s tou angličtinou jsem si vzpomněla na kamarádku-Mongolku, pracuje jako lékařka na porodním v nemocnici. A s tou jsem jednou byla ve sklípku(!) a volali jí z nemocnice, aby jim překládala.
Prý je to normální.
marieu zeptam se naprosto laicky - nesly by preventivne oblepit prsty pod ty rukavice? Briska prstu teda tezko, ale aspon ten ukazovak? Snizila by se hodne citlivost prstu, ktera je asi pro vykony nutna?
Kokoska ne, ruce se musí desinfikovat a na ně pak už sterilně obléct rukavice. Ale myslím, že jsem na to hojení kápla tím lezeckým balzámkem v kostce..
Ještě jedno přiznání mám pro dnešek, ráno jsem se na vizitu musela zas po někaký době oblíct do plný polní i se štítem na vizitu k těhotné s covidem. Upřímně jsem si (naivně) po jaru myslela, že už se to nestane (alespoň u těch těhotných).
marieu taky bambucky maslo je na hojeni takovych ranek zazracny.:-)
Zarinya zkoušela jsem taky, kostička jednoznačně lepší.
marieu bože ja už som na tej materskej naozaj dlho. Mi až teraz došlo, že myslíš šitie v práci a nie šitie oblečenia ![]()
marieu Prosím, který balzám máš vyzkoušený? Mamce se doslova trhá kůže na rukou a předloktích, už jsem jí koupila kde co, tak pokud by se jí to rychleji hojilo, byla bych vděčná - díky.
Mirka kupovala jsem toto někde kamenné prodejně, na jejich eshopu vidím mnohem větší výběr. Je to tuhá kostička- kontaktem s teplem se nahřeje a aplikuje tenkou vrstvu. Ale i tak je to tuhé, tzn spíš na záděry a kůžičku, nebo praskliny. Na volnou kůži na rukou nebo předloktí je to nejspíš nepoužitelné..
marieu i tak díky, když to nepůjde, zužitkuju to na ty záděry a spol.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje