Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 23:28

Zarinya 

Jako co je v Řecku normální, to je věc diskuse. Ale ty tvrdíš, že je to v zahraničí normální a běžný  tady v Evropě... a to prostě nemůžu akceptovat protože jsem to ještě v žádným běžným obchodě nezažila.  Při normálním nákupu teda, nemyslím třeba koupi auta (kdy je předmětem diskuse výbava apod. a prodejce chce prodat). Stejně tak s luxusní značkou hodinek třeba. Samozřejmě, člověk se může "podivit" nad rozdílem v ceně v eshopu a kamenným obchodě... a pak vysockovat lepší cenu... ale pořád si myslím, že to v běžným obchodě takhle nefunguje. 

Ale nakonec to neni tak špatnej  nápad. Až vlezu příště třeba do Douglasu, zkusím argumentovat cenama na internetu. Ozvu se, hned až mě pustěj z Bohnic!

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 23:32

Tabea Asi tady působí tak hladově u těch pultu, úplní chudácci bez salamku;-)

Kan No jo, ale to jsou oba dva absolutně extrémní případy. Vyjednávat levnější službu pro firmu považuji téměr za samozřejmě chování a naopak běžný nákup v DMku snad nikdo se slevou nepoptava:-D. 

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 23:35

Karja ja koukam kdo me zminuje v tomhle vlakne. Nechodim sem ptz nestiham. Jj upravi cenu, pripadne snizi podle jinyho prodejce atd. 

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 23:36

barbucha Jednou jsem se nemohla v Marionnaud rozhodnout mezi dvěma parfémy a prodavačka mi nabídla slevu, když vezmu oba. Tak třeba budeš mít v Douglasu taky štěstí

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 23:37

barbucha No to úplně zavani nějakou soutěži, kdo zvladne víc. První kolo - sleva v Douglesu a poslední bude: kureci kostra v reznictvi za polovic:-D:-D

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 23:37

0zero7 Viď já dokážu vytáhnout věc pět let starou jako prd! 

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 23:39

notna Karja 

Oukej, stavim se tam hned zejtra!  V nejhoršim se aspoň nažeru kuřecího vejvaru! 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 23:43

Zuzuli Moc Ti držím pěsti! Vlasy pak rostou rychle. Ani se nenaděješ a budeš je mít. Už máš po léčbě? 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 23:49

Zarinya to je vlastne pravda, na auto jsme taky nejakou slevu dostali. Ale asi i diky tomu, ze to bylo uz druhy ve stejny prodejne.

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 23:52

Kokoska u aut to funguje, prodejce má dost velký rozptyl, ve kterém se může pohybovat. Tam se neostýchejte trochu smlouvat.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 23:56

Pinot Noir no vsak jo, sice se prodejce tvaril, ze se musi poradit s vedenim, ale neco slevili. Ale zadna zavratna suma to teda nebyla.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 23:59

Dalia Měla jsem v určité fázi dorůstání tak hustou hřívu, že přede mnou kadeřnice prchala, když jsem chtěla udělat melír! Užívej si to! Jak už tady někdo zmiňoval, vlasy vyrostly najednou, a teď jim chvíli potrvá, než dospějí do fáze, kdy začnou vypadávat.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 15. ledna 2022 00:03

Tabea rozumím. Mě právě to orientální tržiště přijde právě dost formalizované. Včetně toho zhroucení prodavače.

Dokonce se mi s rodiči stávalo, (protože moje máma nikdy smlouvat neuměla a zásadne to nedělala), že byl prodavač očividně zaskočený tím nedodržením zaužívaného postupu a téměř chtěl vyjednavat za ní sám se sebou. 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 15. ledna 2022 00:06

Kokoska tak to je jedna z taktik. Já to nemůžu rozhodnout, ale musim požádat o schválení. 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 15. ledna 2022 00:11

To jsem zrovna chodila na školení o vyjednávání a rezervovala zimní dovolenou. Rok před tím jsme v hotelu byli přes booking a ten rok měli asi o 20% vyšší ceny. Tak jsem tam napsala email za kolik to bude na přímo a prišla cena lepší než přes ten booking cca na úrovni loňské.

Lektor to komentoval slovy: no vidíte, to není špatný výsledek za jeden email. Předtím bych zaskripala zuby a měla to za plnou. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. ledna 2022 04:39
Reakce na Tabea:

continuity jasný. Jen jsem chtěla říct, že to hned nemusí být jak scéna z tržiště v Tunisu.
V lékárně je tu běžné dostat dárek (minimalne papírové kapesniky, nebo hroznový cukr pro děti) při nákupu bez receptu. Když jdu k řezníkovi, ale i u pultu v supermarketu dostanou děti vždycky nabídku plátku nebo i většího kousku salámu. Nebo jeden vídeňský páreček, nebo salamkový preclíček třeba. V ČR pak moje děti u řezníka koukají, že nic nedostanou.

tvoje deti jsou jak ja.Kdyz jdu na kafe jinam nez k rekum nebo v recku tak se obsluha projde dvakrat,jelikoz vzdycky uzapomenu,ze mi nikdo automaticky vodu neprinese.

Nebo k jakymu koliv alkoholu dostanes orisky ci cipsy nebo syr.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. ledna 2022 04:41
Reakce na barbucha:

Zarinya 

Jako co je v Řecku normální, to je věc diskuse. Ale ty tvrdíš, že je to v zahraničí normální a běžný  tady v Evropě... a to prostě nemůžu akceptovat protože jsem to ještě v žádným běžným obchodě nezažila.  Při normálním nákupu teda, nemyslím třeba koupi auta (kdy je předmětem diskuse výbava apod. a prodejce chce prodat). Stejně tak s luxusní značkou hodinek třeba. Samozřejmě, člověk se může "podivit" nad rozdílem v ceně v eshopu a kamenným obchodě... a pak vysockovat lepší cenu... ale pořád si myslím, že to v běžným obchodě takhle nefunguje. 

Ale nakonec to neni tak špatnej  nápad. Až vlezu příště třeba do Douglasu, zkusím argumentovat cenama na internetu. Ozvu se, hned až mě pustěj z Bohnic!

​co je normalni nakup?Ale jednou jsem dostala i slevu v lidlu,protoze zapomneli sundat slevu na kafe a uz bylo po ni,.(napriklad)(ale neslo o jedno baleni,nad tim bych zrejme mavla rukou)

No zkus to,ale tak v nemecku mozna uspejes,v cesku ne a to jsem psala.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. ledna 2022 04:47

barbucha a taky jsem psala,ze je potreba vedet kde se to hodi a kde ne a ne,ze je to bezny kdekoliv a ucehokoliv.

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 15. ledna 2022 06:18
Reakce na Karja:

barbucha No to úplně zavani nějakou soutěži, kdo zvladne víc. První kolo - sleva v Douglesu a poslední bude: kureci kostra v reznictvi za polovic:-D:-D

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 15. ledna 2022 06:20

Muj muz se na moznou slevu pta vzdycky pri ruznych rekonstrukcich, nakupu nabytku, vybaveni a podobne. Ja se teda neptam nikdy :-), ale parkrat jsem dostala slevu, kdyz treba bylo zbozi lehce poskozene, treba pokrceny papir v knize a podobne. 

A v Japonske Ikea jsme jednou dostali vyraznou slevu "pro evropany" (nazval ji tak sam prodejce).  Udelali jsme dost velky nakup, ale cena dopravy se rovnala cene nakupu, tak jsme si nechali zavolat hlavniho manazera, Sveda, ten byl rad, ze nas vidi, pomluvili jsme spolecne japonsky nabytek a dal nam 60%.