Lilly_Ku to jako vážně ![]()
Přiznání
Lilly_Ku jenže Norsko přistoupilo k nějakým dohodám, ať už na úrovni EU nebo OSN, které nedodržuje.
stes ano, myslim to vazne a tu hysterii okolo celkem nechapu.
Holt v jinych zemich je ten system nastaven jinak, co by treba v cechach jeste proslo tam neprojde. Nemyslim si ze by deti mely zustavat za kazdou cenu v puvodni rodine.
Existuje nekolik verejnych vyjadreni od lidi, kteri meli moznost se seznamit se spisem, a kteri rikaji ze indikace k odebrani byla. A ze Michalikova (myslim, ze se tak jmenuje) neuvadi celou pravdu.
Přiznávám se, že mě dojala televizní reklama od Bernarda.
Makara Jak se objímají? Ta je moc pěkná, a vypadá to, že se do natáčení herci fakt položili.
Makara Jak se objímají? Ta je moc pěkná, a vypadá to, že se do natáčení herci fakt položili.
Jo, to je ona. Fakt mě mrazilo, co se u toho vyklube. A ono naděje
.
Skat další velký rozdíl je v tomto:
toto je v Česku řešeno jinak a pokud lze, má se vždy usilovat o navrácení dítěte do původní rodiny. Třeba pokud bylo dítě odňato z důvodu sociálních podmínek, měla by sociálka podporovat původní rodinu a ve chvíli, kdy se situace upraví, pracovat na navrácení dítěte. Zbavit rodiče rodičovských práv není v Česku vůbec snadné a teda nevím o tom, že by se to nějak dělo. I děti v dětských domovech nemůžou k adopci, pokud pošle rodič alespoň dva pohledy ročně.
Je to prostě úplně jiný přístup a z toho asi i plyne i ten dojem, že je Česko hysterické. Z pohledu českého je stav v Norsku úplně nepředstavitelný, nehledě na chyby, které se tam třeba dějí.
Takhle napsané to vypadá, že je to o rodičovských právech, ale ono je to celé o právech a bezpečí hlavně těch dětí. Nebo by mělo být.
Jedna strana mince jsou ty kontroverzní odebrání dětí rodičům a druhou mincí je naopak liknavost úřadů. Třeba český systém má na svém kontě už několik zbytečných smrtí malých dětí, ke kterým by nedošlo kdyby úřady konaly a o děti se skutečně zajímaly. Napadá mě případ té holčičky o kterou se měla starat babička a sociální pracovnice, která měla případ dozorovat si do karty vypisovala, že holčičku viděla a přitom ji víc než půl roku neviděla, pak holčička zmizela, pravděpodobně ji babička zabila a podle výpovědí sourozenců byla holčička dlouhodobě týraná.
Moc informací o fungování norského systému ochrany dětí nemám, no posuzovat to jenom podle těch kontroverzních a medializovaných odebrání dětí rodičům mi nepřijde jako dobrý nápad, nevíme kolik dětských životů takový přístup naopak zachránil (samozřejmě by bylo nejlíp kdyby k žádným chybám nedocházelo).
Černá kočka naštěstí si to nemyslím jenom já, ten titulek je teda klickbite úplně nehodný toho rozhovoru. On pohlavky určitě neomlouvá, jen říká,že s takovými rodiči by se mělo pracovat a vysvětlovat jim to, než jim rovnou vzít děti.
A v polovině případů ve Štrasburgu rozhodli,že norský systém pochybil.
Aby bylo jasno, já nijak nehájím Michálakovou, co se tam stalo nikdo nevíme. Ale považuji za nesprávne, pokud ji pritezuje to, že se domáhá svých práv. Protože na to by měl mít právo úplně každý, dokonce i zločinec.
Černá kočka že úřednice se vyflakla na svoji práci neříká moc o tom, jak funguje systém. Je to samozřejmě tragédie, ale předpokládám, že to nikdo příčetný nehájí.
Muž má ještě z civilky dost (převážně) kamarádek ze sociálních služeb a ty holky dělají první, poslední, aby tem dětem, i rodinám pomohly.
Existuje nekolik verejnych vyjadreni od lidi, kteri meli moznost se seznamit se spisem, a kteri rikaji ze indikace k odebrani byla. A ze Michalikova (myslim, ze se tak jmenuje) neuvadi celou pravdu.
O tomhle jsem psala, pred lety se tomu venovala myslim Ceska televize a toto presne tam zaznelo.
A priznam se, ze od zacatku mi pripadala medializace pripadu hrozna. Mozna to udelala ze zoufalstvi, ale predhodila deti a cely pripad mediim. Vzdycky mi to prislo z jeji strany sobecke. Jako kdyby myslela jen na sebe a ne na ne.
Lamicka Hele, odhlédni od konkrétního případu, ale kdyby ti někdo sebral tvoje děti, ne auto, dům, peníze, dobrou pracovní pozici.., ale fakt děti a ty bys už neměla žádné jiné páky jak je získat zpátky a byla bys zoufalá, čas by utíkal, tak bys nad možností medializace vůbec neuvažovala?
continuity Da se to říct i naopak, to, že spousta lidí, dělá svoji práci dobře, ještě neznamená, že nejsou v systému slabá místa. Ostatně i v Norsku dělá svoji práci pravdepodobne spousta lidí dobře a s citem a přesto nektere jejich případy konci u evropského soudu.
Ty věci, který padly v tom článku, je třeba brát vážně, ale na to abych si na to udělala názor bych toho potřebovala přečíst mnohem víc z různých zdrojů a stran.
Ja myslim, ze medializovala,protoze uz nemela jinou sanci. Nebylo nekdy zmineno, ze jejich otec neco provedl?
Kdyby je tyrala ona, tak by se mozna medializace bala? Spekulace...
Chyba
Lav ja ji na jednu stranu chapu, mozna se citila byt zahnana do kouta, ale tem klukum dobrou sluzbu rozhodne neudelala a ukazalo se, ze ani sama sobe. Muj byvaly sef na skolenich rikaval, hlavne pres media nebojovat, to vzdy kazdeho poskodi, at znacku nebo osobnost.
Candance ted jsem si k tomu neco cetla, otec v nejakych rozhovorech tvrdi, ze kluky vida a zustaly mu rodicovska prava (snad protoze s B. spolupracoval), takze dal souhlas k adopci, ona zase, ze on lze a souhlas k adopci byla msta. Tezko rict, jsou to jen vykriky v mediich.
Musim pochvalit system elektr.dalnicnich znamek v cesku!Clovek to koupi v teple domova za par minut a za rozumnou cenu a dojde upozorneni na email kdy to konci.....ze vsech statu co s nimam mam co do cineni nejlepsi.:-)
Zarinya Jo, to je velký pokrok proti frontám na poště a seškrabování staré známky z okýnka.
Zarinya na Slovensku to maji taky myslim, snad uz driv nez u nas.
Sweet Potato frontu jsem na to nikdy nestala, ale to rvani ze skla bylo vo nervy, jak se to trhalo. Na nejaky nahrivani fenem jsem byla lina :)
Zarinya jo, kdZ ti přijde upozornění, je to v pořádku, jen nějakým lidem z lednové várky nepřišlo.
Slováci to taky posílají.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí