Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 11:41

dynda Sambo má současné auto někdy od jara, s tím, že elektronickou dálniční to mělo. Ale jak je zvyklej, že se to nakupuje v lednu, a zároveň, jak nerad nakupuje on-line, tak ji kupoval na pumpě, kde mu slečna řekla, že tam má ještě měsíc k dobru a tu novou mu dala od toho správného data. 
já nakupuju on-line a to upozornění je pro mě dost zásadní. Stejně jako Karja mám prošlé kde co

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 11:50

andulka01 

Já to mám s auty tak různě, někdy mám napsané na sebe, ale častěji nemám, tak nemám tu rutinu zažitou. Jak jsem nakupovala online, tak podle SPZ se tam taky upravil začátek platnosti sám až na začátek února. Taky jsem podle toho zjistila, že nejezdím po dálnici bez známky.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 13:22

Sweet Potato Nam chodi na firemni auta datovou schrankou, teda nevim proc a jak jsme k tomu prisli, ale uz asi rok.  A taky pres servis, my ty STK zarizujem pres ne a oni to maji v systemu.

Offline jitřenka
717 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 16:30

Kokoska - tou datovkou to asi chodí z evidence automaticky, nám to taky chodí a nic jsem nikde nežádala. 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 19:01

jitřenka v kazdym pripade je to sikovna sluzba.

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 10:59
Reakce na Lilly_Ku:

stes ano, myslim to vazne a tu hysterii okolo celkem nechapu.

Holt v jinych zemich je ten system nastaven jinak, co by treba v cechach jeste proslo tam neprojde. Nemyslim si ze by deti mely zustavat za kazdou cenu v puvodni rodine.

Existuje nekolik verejnych vyjadreni od lidi, kteri meli moznost se seznamit se spisem, a kteri rikaji ze indikace k odebrani byla. A ze Michalikova (myslim, ze se tak jmenuje) neuvadi celou pravdu.

​Souhlasím.

U  nás se - z té "druhé" strany tomu docela věnovala Monika Le Fay, nedávno k tomu ukončenýmu soudu vydala další článek: https://monikalefay.cz/barnevernet-uz-nepece-kolacky-ze-slz-slovanskych-deti/

(předešlý lze vyhledat na téže stránce, kdyby někdo chtěl)

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 11:26

Přznám se, že nesnáším klapání příboru (lžičky) o plastovou krabičku místo talíře.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 18:48

Už mám termíny - 3.2. znovu kontrola onko markerů, 9.2. vytažení portu, 18.2. PET MR. Plodný únor. Ač se snažím myslet pozitivně, úplně se strachu zbavit nedokážu.

Mimochodem nedávno na mě vyběhl článek o tom, jak nezabíjí rakovina, ale chemoterapie. Pokud mě bude čekat třetí série, tak já nevím. Jít ještě do toho, nebo to už nechat být. Achjo ...

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 18:58

Dalia Držím moc palce. ať to dopadne všechno co nejlíp a na nějaký pitomý články se vykašli, to je zas někdo ideologicky důležitej  

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:03

Dalia Kdo by chodil rád po doktorech ....hlavně ať je vše v pořádku!

A na podobné články se vykašli - zrovna nedávno na mě zase vykouklo něco v duchu "rakovina je v nastavení mysli, lidé si zvolili, že onemocní". Tohle by bylo na nakopání (s rozběhem) dotyčného pisatele.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:23

Hanka H Víš, já věřím tomu, že mysl dokáže hodně ovlivnit. Jak v pozitivním smyslu, tak v negativním. Ale přesto pochybuju, že bych bez léčby přežila. Jenže ted už by to bylo potřetí. První chemo jsem horko těžko zvládla. Druhé mi nejenom zkrátili, ale i nakonec museli dávat na JIP v Bohunicích kvůli silným alergickým reakcím. Ve zprávě mám napsáno "výrazná myleotoxicita s nutností transfuzí opakovaně", kromě potvrzené alergie na karboplatinu. Takže třetí chemo už přece nemůžu vydržet. Už nechci, aby mi bylo špatně, už nechci na JIPku. Chci umřít doma nebo někde v přírodě. Achjo, nezvládnu to. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:31
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:37

Isca Děkuju.

Hanka H Ted jsem se poprvé snažila rozluštit zkratku pT3cpN1, co mám ve zprávě. Našla jsem jakýsi anglický vědecký text, použila tedy google překladač, a jestli to laicky dobře chápu, tak to N1 značí ještě horší prognozu. Tak a jsem v panice a zase bulím. Jsem sama doma a zblázním se. 

Zkopírovala jsem to:

Úvod Primární debulking chirurgie, která se provádí k dosažení úplného debulkingu, je jedním z nejdůležitějších prognostických faktorů u pacientek s pokročilým karcinomem vaječníků. Vztah mezi metastázami do lymfatických uzlin a výsledkem operace je však stále nejasný. Tato studie analyzovala vliv N faktoru na prognózu pacientek s pT3C ovariálním karcinomem, které podstoupily optimální operaci (OpS). Pacienti a metody Účastníky bylo 68 pacientů se serózním adenokarcinomem pT3C. Celkové přežití (OS) a střední doba přežití (MST) byly analyzovány podle průměru reziduálního tumoru a metastáz v lymfatických uzlinách pomocí Kaplan-Meierovy metody a log-rank testu. Pacientům byla provedena retroperitoneální disekce lymfatických uzlin v pánevní dutině až po paraaortální lymfatické uzliny. Pacienti ve skupině OpS byli dále rozděleni na skupinu po kompletní operaci bez reziduálního tumoru a skupinu s reziduálním tumorem menším než 1 cm a byly analyzovány rozdíly. Výsledek Míra OS ve skupině operačních výkonů byla 77,5 % a ve skupině dílčích operací 11,1 %. Podle analýz provedených pro různé úrovně metastáz v lymfatických uzlinách u všech pacientů byla míra OS u pacientů s onemocněním N0 a N1 77,1 % a 47,5 %, v tomto pořadí; prognóza byla výrazně horší ve skupině N1. Podle analýz N faktoru ve skupině OpS byla prognóza signifikantně horší ve skupině N1 i s OpS ve srovnání se skupinou N0 (53,7 %, resp. 86,6 %). Navíc ve skupině N1 s OpS byla prognóza signifikantně lepší ve skupině po kompletní operaci než ve druhé skupině s reziduálním tumorem menším než 1 cm (77,8 %, resp. 16,7 %). Závěr Prognóza rakoviny vaječníků pT3CpN1 s OpS byla stejně špatná jako u Sub-OpS. Výsledky však naznačovaly, že by se prognóza mohla zlepšit, pokud by byl nádor kompletně resekován v OpS.

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:45

Dalia Mne se tezko hledaji slova, ale objimam na dalku

Offline olte
758 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:46

Dalia a právě kvůli dětem a zvířatům to nesmíš vzdát. Už jsi to zvládla dvakrát, zvladneš to i po třetí, bude-li třeba. A hlavně, ještě nemáš špatné zpravy, nemusí ty vysledky byt tak špatné, jak si myslíš. Moc ti držím palce

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:51

Dalia 

Tvůj příběh je opravdu silný a těžký. Už je potvrzené, že je zase něco špatně? Doufám, že rozhodující vyšetření tě teprve čekají a ukáže se, že jsi "čistá". Jak se vlastně cítíš po fyzické stránce? 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:52

Dalia moc čteš, nedrasej se predem. Na dalsi chemo nemusi vubec dojit, ne? Myslim na tebe

Offline Mha
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:54

Dalia

Brzo začne jaro a určitě budeš mít větší sílu. Objímám dálkově

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:55

tina olte Stydím se za svůj výlev, panika zase vyhrála. Nejhorší je to, když jsem sama doma a to je skoro pořád. Kluk studuje a přes týden není doma. Na tento víkend ani nepřijede, má něco s klukama. Prostě nejsem silná žena. Jsem posera. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:57

Dalia Já vím, že je to strašně težké, ale nepropadej panice - jdeš přeci jenom na kontrolu!!!! Už nic nikde nehledej, nečti, není důvod hned počítat s další chemo. Bude to dobré, musí!

A že nejsi silná! Ale ho...., všichni, kdo si prošli podobným peklem, mají právo obávat se, není to nic, co bychom tady nepochopily.