barbucha Jen se opatrně ptám- ty potřebuješ dańový přiznání a nestačí ti, coby zaměstnanci, roční zúčtování? Jinak s formulářem DPFO pro 2021 je to WTF, ale změna formulářů má myslím hlubší kořeny než změna Alenky. Navíc je to divný, že by přiznání za tebe měla podat personalistka - nebo ti to jenom vyhotoví a ty to podáš?
Přiznání
No nic tajnýho, nestačí mi roční zúčtování a podávám daňový přiznání každej rok. Personalistka, protože je hodná
mi to vždycky po dodání podkladů akorát spočítá (v tom systému kterej ještě letos není k dispozici) a cajk, já to pak podám a doplatím. A není to nic světobornýho, rozhodně ne teď za koronáče, jsou to zděděný tantiémy... ale tak nejsem zvědavá na to, aby mě pak finančák někdy votravoval. To jim radši těch pár šupů vyúčtuju.
barbucha Tak jen pro info, pokud bys náhodou nevěděla, pokud to podáš elektronicky, stačí do 2.5.2022, a jde to celkem elegantně udělat přes DIS+ (https://adisspr.mfcr.cz/pmd/home/prihlaseni-do-dis) , pokud máš jakoukoli elektronickou identitu - - pokud máš Komerčku, ČS, ČSOB, Airbank , Mometu nebo RB - stačí přihlášení pro elektronický bankovnictví.
Isca díky moc, já to vyzkouším, jestli mi to půjde. Já totiž nemám českou občanku a do těch portálu občana se nedostanu.
Prosím tě, já se ptala ve stížnostech, nemáš náhodou zkušenost, jestli, pokud na Slovensku pronajímám byt a tam jedu na skutečné výdaje ( jinak to zákon neumožňuje), můžu tady při danění celosvětových daní uplatnit náklady procentem z příjmů?
Jo dík, já stejně počkám až to budou mít na těch stránkách, tak jak jsem zvyklá, protože jsem líná jak ta veš a nehodlám si zavádět nějaký novoty ![]()
continuity Omlouvám se, dvojí zdanění se SR jsem ještě nedělala :-/
Isca to nic,díky i tak. Ja to práve zkoušela na začátku s účetními (oběma směry), ten systém výpočtu daní je odlišný a nikdo to pořádně neumí, takže to oba třikrát opravovali. To je jednodušší si to udělat sama, ale potřebuji ty formuláře nebo si budu muset zaplatit ty tabulky z HN. pak s tím něco vykoumam, vychází mi příšerný nedoplatek, doufám, že jsem se jen sekla.
Když jsme v těch přiznáních, tak na sebe prozradím, že dodneška podávám daně na papíře, ručně vypsané plnicím perem. Taková retro chvilka.
No na žádnejch. Vyjede mi to ta personalistka
vytiskne mi jedno pro mě a šlus.
barbucha A podáš to na papírovým formuláři?
continuity Zkusím se ještě zeptat v práci, až budu C-, kolegyně mají firmy se slovenskými zaměstnanci, ale neslibuju.
Isca byla bys hrozně hodná, kdyby to nešlo nic se neděje. Oni mi to kdyžtak opraví na finančáku. ![]()
barbucha A podáš to na papírovým formuláři?
No jasně že jo. Pošlu to poštou jako každoročně. Hele jsem konzerva...
barbucha Tak kdybys to nestíhala do 1.4.2022, je možnost..Vony ty FÚ s těma elektronickejma možnostma taky úplně neumí, potřebujou potrénovat..![]()
Isca kdyz jsem pred par lety podala priznani k dani z nemovitosti pres ten jejich portal, pak jsem byla predvolana tam neco opravit a uredni dedek remcal, proc jsem to nedala normalne na papire do podatelny. Mimochodem, nutil me opravit datum na hodnotu, kterou mi ten portal odmital vzit. A kdyz jsem po nem chtela na kopii razitko a podpis, ze jsem to opravila s nim a podle nej, sprdnul me podruhy, ze on tam neni od toho, aby neco podepisoval.
Po mně jednou jedna úřednice chtěla, abych zadala 30. 2., dejte až konec měsíce, haha.
Kokoska S většinou úředníků na FÚ se dá celkem domluvit (nepřekvapivě jsou to ty kompetentnější), ale někteří jedinci působí dojmem, že jim tam na nástěnce visí deset let starej fortšrift podtrhanej barevnýma fixama, kterej má větší právní moc než příslušný zákon.
Isca tomu mymu chybi jen klotovy rukavy a plastovej ksilt.
Kokoska Přesně tohle se mi s tím debilnim systemem stalo letos. Jsem si myslela jak to jako bude návodný, ještě to opravuje chyby, jo, hahaha, ono to totiž k té chybě pak navede! Ještě mě čeká daň z příjmů, no to se vozeru snad dopředu. Jako to daňový přiznání mi hodně srazilo sebevědomí, když jsem to nedokázala vyplnit:-D. Inženýr a úředník a jako ty vole, was ist das!
Karja Uklidni se, já jsem finanční účetní (nedělám mzdy) v daňový firmě, přiznání pro právnický osoby celkem zvládám, a nad vlastnim růžovým formulářem jsem se musela celkem soustředit, abych si před naší mzdovkou neutrhla ostudu
proto jsou ty školení, kde ti paragrafy přeloží do lidské řeči ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí