Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 08. května 2022 00:18

Evaeva Pinot Noir Jasně, pokud se jedná o předání tašek u vchodu, je to nesrovnatelné se 4. patrem bez výtahu. Nakupuju max. dvakrát za měsíc, a to se to nastřádá.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. května 2022 07:55

Hanka H taky mám nastavené dýško už v objednávce. Kdyby to měl dostávat v hotovosti, tak dostane 50kc v korunách. Všechny větší mince vytahají deti na nákupy. 

Taky mám ty nákupy těžké. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. května 2022 07:59

Hanka H nevím teda z čeho usuzujes, že dělat kurýra na rohlíku je hnusná práce. Minule přijel s nákupem bývalý kolega jeho muže. A celkem si to pochvaloval, žádné noční, víc peněz, prakticky neřeší žádné extra problémy. Řekla bych že jsou mnohem horší práce než vozit lidem nákupy. 

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 08. května 2022 08:12

continuity nedávno se o tom psalo, jak se musejí o ty jízdy dost prát, protože na koho vyjdou jízdy mimo Prahu, stihne dvě za den, zatímco kdo vyzobe okolí, stihne to otočit desetkrát a vydělá si mnohem víc. Že jsou vlastně systémem nuceni jezdit jako hovada, vstávat v nekřesťanskou hodinu právě proto, aby vychytali výhodnější jízdy, že jezdí nevyspalí a nebezpeční, že je to zase švarcsystém, ačkoliv při expanzi do Německa se tam budou lidi zaměstnávat, auta se přebírají pomalu lupou a vše jde kurýrovi k náhradě, atd. Rohlík z toho vůbec nevyšel hezky, a jo, měla jsem po přečtení těch článků pocit, že bych to neměla podporovat. Jenomže je to prostě služba, která můj život zkvalitnila a zjednodušila úplně nevyčíslitelné, tak aspoň píšu dobrá hodnocení a kontroluju, že dýško je pořád nastaveno (obcas totiž vypadne, nevím, jestli se to děje jen mně). 

Online Kokoska
35032 příspěvků moje polička 08. května 2022 08:25

Na to spropitne jsem septala primo kuryra. Rikal, ze jsou vsichni OSVC a kdyz jim to spropitne nastavene v objednavce pripisou, tak oni to pak zdanuji. Takze jsou radsi za hotovost. Takze kdyz mam v dobe objednavky drobne, davam pak v hotovosti, kdyz ne, zadavam u objednavky.

To divne baleni do tasek me obcas taky stve, ale oni asi rozdeli tu objednavku vic lidem podle druhu zbozi a pak si to najednou vyzvedne kuryr,  takze taky uz jsem mela v samostatne tasce kelimek zmrzliny. Ale my ty tasky vyuzijem na trideny odpad nebo se kdyztak daji vratit, to mi zas tak nevadi.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. května 2022 08:31

Pinot Noir

Ja ti nevím, v nekřesťanskou hodinu vstává i řidič MHD a nikdo neargumentuje tím, že musí chudák jezdit nevyspalý. Jinak část těch popsaných  problémů  (rvaní se o zakázky) pramení z toho,že rohlík má kurýrů dost. Coz směřuje k tomu, že ta práce zas není tak extra špatná, různé doručovací služby mají lidi pořád málo. 

Jinak co se týče předávání aut, teď jsem vracela auto leasingove společnosti a s lupou to teda bylo taky a tak nějak tuším, že se ještě celkem prohnu. 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 08. května 2022 08:36

Ja jsem se nedávno jednoho Rohlík kurýra, člověka, který si tuhle práci zvolil v určitě životní situaci, ptala, na jeho zkušenosti a přišlo mi to celkem zajímavé. Kurýr řeší spoustu situací a jako v každém povolání se při tom projeví jeho schopnosti, coz má vliv na výdělek. 
Co mi na tom přišlo nejstresovejsi, je dodávání na sídliště, kde není kde zaparkovat, tudíž občas blokování ulice :( 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. května 2022 08:37

Pinot Noir taky mi to dýsko občas propadne. Nemyslím si, že je to úplně práce snů, ale vyloženě špatné to nebude, kurýři jsou vždycky milý a vypadají dobře naladění, což se o těch třeba z pošty říct nedá. Velké haló bylo kolem toho nového systému odměn, ale ten pak upravili, resp. mám pocit, že ty změny nezavedli. A nedělám si iluze, že by to třeba na košíku bylo jiné.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. května 2022 08:39

Tulipe no v druhé řadě na sídlišti parkuje kde kdo a zrovna rohlík má malá auta, ty objedou všichni. Skoro bych řekla, že v centru to bude mnohem horší

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. května 2022 08:41

Kokoska mně přijde, že do těch jednorázových tašek balili celkem ekonomicky, ale teď má každá kategorie vlastní tašku, takže mi kolikrát přijede jedna láhev piva ve vlastní tašce, teď naposled mi přišly zvlášť tři tyčinky:)

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 08. května 2022 08:54

Evaeva mně přivezli posledně jeden pytlíček koření v samostatné tašce . Málem jsem to hodila do odpadů v domnění, že tuhle tašku už jsem vyklidila. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. května 2022 08:55

Pinot Noir my používáme ty vratné, takže mi to nevadí.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 08. května 2022 09:22

Evaeva ja mam tiky z tech vratnych, protoze vubec nesedi ty pocty. Jako taska se pocita i balik vod a ja tim padem mam porad tasky v minusu, protoze na kazdy nakup mi pripadnou minimalne 3-4 tyhle falesny tasky. 

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 08. května 2022 09:24

Evaeva 711990 doteď jsem o vratných netušila! Ale teď teda přemýšlím, protože ty papírové ode mě chce celé příbuzenstvo a i já už si zvykla je pro různé účely používat...

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 08. května 2022 09:33

Pinot Noir oni meli chvili docela kampan na to, ale jinak je to docela schovany v tom nastaveni. Nam se ty papirovy hodily na pliny, ale pak uz se to dost hromadilo, tak ty vratny zabiraj min mista. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 08. května 2022 09:34

continuityPod pojmem hnusná jsem neměla v žádném případě na mysli podřadná. Každá práce je potřebná a je třeba si jí vážit. Donášková služba mi nemírně usnadnila život, za ta leta kurýry už znám -  v době covidu k nám jezdil muzikálový herec, místní divadelníci, mladíci na pohled sotva zletilí (a fyzicky ne zcela odpovídající představám o osobě na tomto postu) - myslím, že kdyby měli možnost peníze vydělat jinak, nedělali by to. O finančních a pracovních podmínkách si iluze nedělám.

A z čeho usuzuji, že to není práce snů? No třeba z toho, v jakém stavu byl včera kurýr, který vynesl supertěžký nákud těch sto schodů k nám. Když je doma mužská ruka, jde jim naproti - já to fyzicky nedám.

Dýško jsem měla dříve také nastaveno, ale jak tu píšete, stalo se, že vypadlo; teď prostě odkládám drobné. Jsem ráda, že se tu debata otevřela - občas mě napadlo, jestli je odměňuji adekvátně.

A papírové tašky upotřebím v domácnosti a rozdám po příbuzenstvu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. května 2022 10:00

711990 mně teď neseděl počet asi o 15. Normálně si zavolej na infolinku, oni to opraví. Chtěla akorát vědět, kolik tašek máme doma. Prý se to děje hodně, kurýři to blbě počítají či co. A ty balíky viď, to mi vůbec nedošlo.

Pinot Noir já pořád ještě nespotřebovala ty tašky, co už mám nakupené. Pořád mám ještě dvě tašky narvané taškami, odhadem tak 100 tašek klidně

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 08. května 2022 10:08

Evaeva 0rave ze to neni kuryrama, ale poctem carovejch kodu. Takze kazdej balik vod, plin nebo vetsi krabice se pocita, i kdyz to neni taska. Me uz prave dost nebavi jim porad psat a volat:) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. května 2022 10:17

711990 no v mém případě to bylo kurýrem hlavně. Vracela jsem asi 15 tašek, čtyři přivezli a pak jsem byla dokonce v mínusu. Prostě tu velkou vratku nezapočítali. 

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 08. května 2022 10:40

a ty vratné tašky vypadají jak?