Dalia tak tomu říkám parfémová sbírka
a ta číča k tomu-ideální uzdravovací a posilovací kombinace![]()
Přiznání
Priznám sa, že som najväčší sklerotik. Idem dnes s otcom na RTG, takže po odvedeni syna do škôlky som si mala ísť po auto. A bola som? Nie. A zistila som to pred chvíľou. Takže sa nenaobedujem v klude, ale musím si jedlo zbaliť a utekať pešo k našim ![]()
Přiznám se, že mě hrozně dráždí, jak blbě drží lidi v amerických filmech tužku.
A já jsem si navíc všimla, že píšou převážně levou rukou.
Tak Betty to bych neřekla, že převážně. Ale u leváků jiný úchop chápu, ale i praváci píšou s rukou v pěst a palcem trčícím kamsi do prostoru. ![]()
Tak Betty převážně ne, ale leváků je v anglosaské populaci o něco víc než u nás.
Já mám na to dost úchylku, fakt mě ta levá hned trkne. Musím se tedy ještě zaměřit na úchop.
Pinot Noir jo, držej to jak prase kost. Oni divně drzej i příbory![]()
mě taky ![]()
Pinot Noir No mě teď třeba překvapilo, že syna (děsný škrabopis doma) teď tady ve škole chválí, jak má krásné písmo. Přijde mi, že většina dětí tam ani psací písmo nezná, prý se ho dokonce ptaly na některá písmena, co znamenají! Je ve čtvrté třídě a zdaleka tam nejsou jen Japonci. A učitelka mu dala na procvičování písanku, kde je jen tiskací, takže soudím, že s jeho textem má potíž i ona...
Tak Betty to bych neřekla, že převážně. Ale u leváků jiný úchop chápu, ale i praváci píšou s rukou v pěst a palcem trčícím kamsi do prostoru.
ano, tu sa vobec nebaziruje ako pise, hlavne ze pise. kazdy pise ceruzkou, perom len vo volnom case ak na nejake natrafia, ucitelia to nemaju radi, lebo potom sa vraj v zositoch skrta a nevyzera to dobre, radsej nech vraj gumuju. najvacsi paradox bol ked dali obycajne tusky na znacenie listkov po volbach, ale ak si chcel mohol si pouzit aj vlastne pero:-)
aha a kurzivu sa ucili asi az v 4 triede ale viac menej len ako pikosku
Nevím kam s tím, mám prosbu.
Dcery se zapojily ve školním časopise, nebojte, nechci vám ho prodávat. (I když, kdyby měl někdo zájem...;-)) Ale pomohla by jim i sledovanost na IG. Tak kdybyste některá chtěla, děkuju předem za celou redakci.
https://instagram.com/porgografie_official?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Si zvyklej. Dcera šla že školky se správným úchopem, v druhé třídě ten "jak když prase drží kost" obkoukala od spolužačky a má ho už nafurt. Ani jeden učitel to nechtěl řešit. Prý to není nutné. Ve čtvrté začala psát tiskacím a to taky je ok. Vlastně nevím, jestli psacím ještě vůbec umí. Štve mě to, ale nic jsem s tím nevzmohla.
notna já myslím, ze pro někoho je to tiskací velká úleva a aspoň částečně tiskace píše i většina naší dospěly populace
Potrefenáhusa To máš určitě pravdu. Nejsem plošně proti psaní tiskacím na školách. Ale u dcery to nutné nebylo, aby přestala psát psacím a držela tu tužku fakt blbě. Ale zas není to nic závažného, zkusila jsem to přes učitele, nešlo to, tak jsem to vzdala.
notna stejný problém. Ve školce na to učitelka dbala, všechny tři děti správný úchop. V první třídě tady píšou hlavně ve škole, úkoly spíš na počítání a čtení. Všechny děti to drží šíleně. Akorát já to vždycky zjistila, když ve druhé třídě začali nosit domu více úkolů a to bylo pozdě
MaeGandal U dcery ve škole ani moc úkolů domu nedostávali, takže moje snaha, aby tak psala aspoň doma, byla celkem nanic.
Minulý týden jsem koukala na Žhavé výstřely a fakt, drželi tam ty tužky - fakt jen tužky - úplně strašně.
dzizisketa no, a to je přitom z doby, kdy ještě dost lidí umělo psát. ![]()
Pinot Noir dzizisketa Myslím, že je to taky částečně dané tím, že mají úplně jinak postavené školní lavice. Často je to židle zároveň s menším stolkem, který příliš neumožňuje správný posez a prostor pro psaní, natož psace.
Mě ten odklon od psacího písma strašně mrzí, tiskací mi přijde unifikované a neosobní.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí