Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. června 2022 16:59

andulka01 já píšu psace, ale číst to fakt nechceš.

Ty šifry po sobě přečtu s bídou já sama. 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 16. června 2022 18:06
Reakce na continuity:

andulka01 já píšu psace, ale číst to fakt nechceš.

Ty šifry po sobě přečtu s bídou já sama. 

​já to po sobě kolikrát nepřečtu vůbec :(, když potřebuju něco opravdu řešit, píšu to tiskace, abych pak věděla, o co šlo...

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 16. června 2022 18:12

continuity Kdysi jsem psala krásně, ovšem v posledních dvaceti letech vlivem počítačů píšu minimálně, a je to znát - také mám dost často problém to po sobě přečíst!

Tiskací písmena jsou u nás pořád mnohem méně rozšířena než v zahraničí (mám na mysli Západ). Nejsem zrovna příznivcem, ale chápu to. 

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 16. června 2022 18:32

No hlavně to tiskací, to je hrozně pomalé! Já píšu psacím velice rychle, ale je fakt že teď mi to už moc platné není, pak je už stejně důležité aby to bylo čitelné a to to moje není. Ale nepsala jsem čitelne už na gymplu. 

Offline dzizisketa
8984 příspěvků moje polička 16. června 2022 18:53

My, co jsme kdy měli co dělat s archiváliemi a kurentem, si na tiskací písmo rozhodně nestěžujeme

Já mám na pohled hezké pravidelné psací písmo, ale číst se to moc nedá. Pokud společnost trvá na co nejširší gramotnosti, tak to holt jde na úkor krasopisu, no.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2022 19:58

continuity ale jeho to mnohem rychlejší než to tiskací, jak píše Karja mám psací písmo ráda, ale celkem chápu, že se bude používat míň a míň.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. června 2022 20:05

Píšu hůlovo-psacím a moje malý „e„ čtou všichni jako „a„ nákup je pro některé členy rodiny rébus prostě.

Online Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 16. června 2022 20:08

Já se obavam, ze se po návratu z matersky nezvládnu ani podepsat do knihy příchodů

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2022 20:17

Kan moji rodiče i ségra po mně přečtou, ale muž ne:)

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 16. června 2022 20:20

Kan taky píšu hulkovo psacím, nepřečte po me nikdo,casto ani já,v minulém zaměstnání,jsme se střídali v zápisech z porad, já byla osvobozena, protože to po mě nikdo nepřečetl

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2022 20:23

Vlm moje spolužačka musela předčítat maturitní slohovku v kabinetu a to byla ta verze "na krásu". Její písmo vypadalo jak vlnitá čára

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 16. června 2022 20:27

Evaeva ,to je dobrý, mohla něco přidat a nikdo nepoznal. Ja svoje písmo svádím na to, že jsem přeučený levák, ale sama tomu nevěřím

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. června 2022 20:37

Ja zase tiskacim neumim psat skoro vubec a kdyz, tak pisu jak snek. Psacim jsem velmi rychla a efektivni a i kdyz se to zhorsilo, tak mam myslim hezky rukopis (precte kazdy). Ale kdyz jsem videla pismo svych predku, tak to se muzu jit zahrabat. Ale hodne dela i psaci nacini, s tenkou propisjou nebo kdysi davno s plnicim perem jsem psala moc hezky. Muj muz naopak puse tak, ze ma jeden znak pro podobna pismena (treba l k h b    pod.). Ale nema v tom zadne pravidlo, takze to po sobe neprecte ani sam. A kdysi jsem zaslechla, jak primar plisnil kolegu za zapis v dokumentaci. Pry at priste pise tedy tiskaci, kdyz vi, ze pise strasne. A ten kolega se branil, ze uz to tiskacim bylo

Offline Sweet Potato
40485 příspěvků moje polička 16. června 2022 20:49
Reakce na Evaeva:

continuity ale jeho to mnohem rychlejší než to tiskací, jak píše Karja mám psací písmo ráda, ale celkem chápu, že se bude používat míň a míň.

​To se už roky dohaduji s dětmi, že psací je rychlejší. Pro ně prý ne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2022 21:32

Sweet Potato protože nemají cvik. Tvoje psací bude rychlejší než jejich tiskací, můžete udělat soutěž

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 16. června 2022 23:28
Reakce na Potrefenáhusa:

Já se obavam, ze se po návratu z matersky nezvládnu ani podepsat do knihy příchodů

​Třeba dojde u vás k technickému pokroku a budeš mít kartu na pípnutí

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 17. června 2022 05:29

Ty jo, já s psacím měla vždycky problém, už na základce to byla jediná dvojka co jsem dostala! Pochopitelně všechny zápisky na gymplu jsem s ním ještě zvládla, ale teď už neumím psát vůbec, fakt vůbec. Píšu hůlkovým a je to strašný, normálně když mám psát třeba nějaký vzkaz do školy, tak se stydím. Už jsem si kolikrát říkala, že si koupím písanku a začnu se učit znovu.

No a jak je to v naší japonské škole, to už jsem psala o stránku nebo dvě dřív, syn je jediný, kdo píše psacím, dokonce dostal domů na prázdniny písanku!!! aby se naučil psát "normálně", tedy tiskacím. No tak určitě, s psaním má problém, jsem ráda, že se to vůbec naučil a teď ho budu přeučovat, jen proto, že jeho učitelka má problém to číst. Prdím na to. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 17. června 2022 06:45

Přiznání 

Nevím, jak se píše spousta velkých psacích písmen, třeba velké Q jsem si musela najít. Píšu je tiskacim. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. června 2022 06:48

Mha Teda jako velký Q jsem snad nikdy nepotřebovala. Vlastně ani ypsilon velký. Ale víš co, já mám kolikrát problém to najít i na klávesnici.

Offline Mha
příspěvků moje polička 17. června 2022 06:55

Kan

Velký ypsilon vím!