Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:44
Reakce na Karja:

continuity To je stejně k prdu. Já se nemůžu vůbec rozhodnout, která ta kandidátka je min hrozná:-D. 

​Ještě máš možnost sama kandidovat, tedy pokud jsi starší 18, máš v obci trvalé bydliště, nejsi ve výkonu trestu a jsi svéprávná. Můžeš pro tu změnu u vás v obci něco udělat. :D

Online viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:45

Evaeva strana zalozena na kradezi, existuje neco vic radikalniho?

Offline Marbuša
1427 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:56

Mě teď hlavně zajímá, která strana se stoprocentně, ale stoprocentně po volbách nespolčí s ANO a SPD. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:58

Kan Jo, tohle přesně čekám, že mi někdo na tu moji otevřenost rekne, tak se snažím mírnit:-D Já bych na to nemela, některé moje kamarádky chodí občas na zastupitelstvo, ale je to jak si dát hlavou do zdi. Ale upřímně, mně to zajímá teď, protože mám děti malé, zajímají mě ty zájmy ohledně nich, za čtyři roky už to zase bude trochu vedlejší a pak čím dál tím víc:-D. Dokud jsem je neměla, nic mě tu nepalilo:-D

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 14:04

viktorka_od splavu tak zrovna na naší Praze vesele kradou tradiční pravicové strany.  

A nekradou peníze, ale rovnou celá území. Ať jsou založeni na čem jsou, toto je špatně.

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 14:05

Marbuša no tak Svoboda už se nechal slyšet, že Nacher je v podstate fajn chlap. Do debat nechodí, no mě z toho vychází, že on to snad ani nechce dělat.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 14:06

711990 U progresivního zdanění hrozí, že se ti změnší motivace víc pracovat a tím víc vydělávat. Nebo to, co píše continuity , zdaníš více i ty, které jsi nezamýšlela. Progresivní zdanění jsem ještě zažila za studií i v praxi a opravdu tam ten skok mezi pásmy byl velmi demotivující, pokud se nejednalo vy výraznou částku ve zvýšení příjmu. Jednotná daňová sazba zajišťuje stoupající zisk a zároveň zdanění úměrně. A jednotná sazba neznamená, že nízkopříjmoví platí stejně jako vysokopříjmoví. To progresivní zdanění taky pak motivuje k odlivu těch vysokopříjmových.

Taky musíš počítat s vyššími náklady na státní správu, pokud jdeš systémem více vyberu a pak více přerozdělím. Dost těch peněz to přerozdělování sežere. A já si myslím, že u nás je státní správa neefektivní a nevidím nějakou snahu to změnit. Což je odrazem celé spolčnosti. Opravdu si myslím, že tady není reálný ten systém, který píšeš. I mě by se to líbilo. Jso to v podstatě severské země. Ale ochota platit vyššího daňového zatížení je nulová. A v případě štědrého sociálního státu je tu zneužití výhod naopak zase hodně vysoké. 

Offline Jitka77
1942 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 14:15

V tomhle je maloměsto výhoda - tady jsou v zastupitelstvu lidi, kteří dlouhodobě něco pro město reálně dělají, víceméně lhostejno, pod jakou hlavičkou, a zároveň je na výběr, není to ta jediná schopná (nebo vůbec ochotná) parta. Plus naše maloměsto funguje opravdu dobře: maximální transparentnost, vstřícnost k občanům třeba s večerními úředními hodinami, blesková komunikace (někdo dá na fb fotku zrezlého odpadkového koše a během pár dní je vyřešeno), investiční akce procházejí důkladným vysvětlením, proč je tohle řešení nejlepší... fakt si nemůžu stěžovat.

Online Ounz
20538 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 14:25

No fakt je ten, že tady se někteří pořád nezbavili toho, že kdo neokrádá stát.... okrádá sebe, zajímavý, že tohle bují dominantně v tzv. soukromým sektoru, takový to 'bez faktury za 60, s fakturou za 80' a podobně, a vůbec to není řídký, spíš je člověk za exota, když tu fakturu chce. Mně se jako státnímu zaměstnanci nikdy nestalo, že by se mě na mzdovým zeptali, jestli to chci s daní nebo bez  (nadsázka, nadsázka!) 

takže ta ochota platit daně tu je taková asi střídavá - prostě záleží na lidech a k tomu se váže i taková ta přebujelá starost o to 'co že je to z těch MEJCH daní všechno placeno'

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 15:00

Ounz Já si ale myslím, že je důležité se starat, co je z NAŠICH daní placeno. Zdravotnictví - bez diskuze, školství, záchranné složky taky, pomoc nemocným, postiženým, jejich pečovatelům... Ale mám problém uvěřit, že opravdu potřebujeme tu úřednickou armádu, která stojí majlant. O politicích nemluvíc. Měla jsem tu čest to pár let zblízka pozorovat a stačilo.

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 15:07

Kan Já jsem třeba nabídku kandidovat odmítla. Vadí mi spoustu věcí na současném vedení obce, ale taky mi vadí některé věci na straně, která mi kandidaturu nabízela. Radši zůstanu v těch žabomyších válkách oficiálně nestranná. Jsem ve školské radě a nehodlám poslouchat, že nadržuju řediteli nebo obci (dlouhodobý místní problém).

Online Ounz
20538 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 15:13

Řvousenka no, já jsem myslela spíš takový ty, co se z jejich daní zaplatilo studium všech mediků ever, zdravotní péče všech tlustejch/starjch/jakejchkoli jinejch, péče o bezdomovce  atd, dosaď si cokoli, člověk si říká, kolik statisíců měsíčně vydělávaj, aby to všechno uplatili..přiměřenej zájem o běh státní správy mi přijde v pořádku..

a dost pochybuju, že všem těm, o kterých jsem psala, vadí jen a pouze nedměrný počet úředníků, že nebejt toho, tak se mě na fakturu určitě neptaj..

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 15:23

Ounz Vtipný je, že péči o to, co se z MEJCH, rozuměj JEJICH daní platí, měli dost často právě ti úředníci

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 15:25
Reakce na Ounz:

No fakt je ten, že tady se někteří pořád nezbavili toho, že kdo neokrádá stát.... okrádá sebe, zajímavý, že tohle bují dominantně v tzv. soukromým sektoru, takový to 'bez faktury za 60, s fakturou za 80'

​Mě ale nejvíc baví, jak tihle chytráci začnou brečet, když dostanou výměru důchodu (viděno i slyšeno na vlastní smysly, v mým věku takovejch znám...). To se pak směju skoro nahlas

49376 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 15:29

Lilly_Ku promiň, v bytě s regulovaným nájemným

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 15:36

viktorka_od splavu prestan tady laskave o me vykladat neco, co neni pravda.

bydlim v soukrome vlastnenym byte s normalni smlouvou. je levna, protoze majitel vlastni asi dvacet najemnich domu a vynos pro nej ocividne neni tak dulezitej.

v nemecku jsou regulovany najmy zakonem uplne pro vsechny, proste si majitele vseobecne nemuzou nastrelit cenu uplne dle libosti. taky tu v najmu bydli mnohem vic lidi nez v cechach.

lidem co v cechach bydli v levnym najmu taky vykladas to, co mne?

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 15:43

Lilly_Ku 

Tak v levném podnájmu v družstevním bytě bydlíme my, takže

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 15:52

notna to je další věc k tomu daňovému mixu. Rušila se teď naposled n jaká daň, kde náklady na její výběr byly vyšší než výnosy. Úplně toto stačí k tomu, abych měla pochybnosti o efektivite správy daní.

Účelem daní není někoho potrestat, ale vybrat dostatek peněz na ty společně věci. Je otázkou společenské diskuze co by ty společně věci měly být a v jaké kvalitě a od koho ty peníze vezmeme. Dále je vhodné definovat nějaké zadání, typu, chci podpořit hromadnou dopravu na úkor individuální. 

A podle tohoto zadání namodelovat ten daňový mix lidma, co tomu rozumí. Ne, že každý tady hodí progresivní daň z príjmu, vyšší daň z nemovitostí. Pak to dopadá, jak to vidíme. Stát nemá na provoz a na důchody ti největší chudáci na bydlení. 

Přitom to zdanění práce zde není nijak extra nízké. 

Co jsem tím chtěla říct, asi je jedno jestli je minister financií levicový nebo pravicový, podstatné je, aby ty makroekonomii skutečně rozumněl. Pak s ním třeba nebudu ve všem souhlasit, ale alespoň nepoloží tu ekonomiku na lopatky. 

A posledních mnoho let je to v ČR šílená bída. (Kalouskem počínaje)

49376 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 16:05

Lilly_Ku no jak píšu já se osobním útokům vyhýbám protože k tomu hlavně nevidím vůbec důvod, Ale když už si někdo začne tak jistě

Online Ounz
20538 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 16:24

viktorka_od splavu v tohle jseš dost mimo, což je ostatně velmi často tvůj problém, akorat na to nemáš náhled, no. Chceš vypadat sebevědomě a nějak ti z toho prostě pořád vychází jenom needukovaná arogance.