Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 16:29

brrr A to je škoda. Já to vidím u rodičů, v malé obci, kde šla do voleb jedna osoba a sestřelila pana ing. Starostu a jeho bandu. Není to hned, ale na té komunální úrovni jsou ty výsledky vidět. Špačkovat dokáže každy. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 16:40

continuityNejsmutnější na tom je, že i když makroekonimii rozumí, v pozici ministra financí se chovají populisticky a podle příšlušnosti ke straně. Takový Mertlík nebo Rusnok jako ministři mi přišli tragičtí. Pak později, když už byli mimo politiku a vyjadřovali se k ekonomické situaci, je slyšela nebo četla, jsem nevěřila svým uším. Najednou byli naprosto příčetní.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 16:42

Ja mam ve svym okoli dost lidi, co si poridili hezky bydleni (a k tomu taky moc hezkou hypoteku) a celkove si nezijou spatne, ale nikdo z nich nepracuje osm hodin denne, ale daleko vic, zensky doma na rodicaku nejsou tri roky, ale zacinaji pracovat podstatne driv. Ja bych taky byla rada, kdyby pritel netravil v praci 12 hodin denne a byl obcas doma, ale je to proste neco za neco. Takze progresivni dan se mi tuze nelibi, prijde mi, ze v dost pripadech by to byl v podstate trest za to, ze clovek vic pracuje. Ale nejsem ekonom, koncim u grafu nabidky a poptavky.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 16:53

Kan No, ale když je pan ing. Starosta a jeho banda, tak ty si jako osoba inženýrka taky musíš sestavit svoji kandidátku ne? Nemůžeš (respektive nemá to žádnou šanci na výhru) jít sama jako osoba proti kandidátce, když má zastupitelstvo třeba 9 lidí. Já bych to ale nezvládla, výkon/čas je teda pro matku dvou malých dětí fakt velkej minus, ale to neznamená, že snad nemůžu říkat, že to vynaložene úsilí zastupitelstva by se mělo zamerovat jiným směrem.

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 16:58

Tak tim ze je dan v % uz zarucuje, ze z mensiho prijmu se plati mensi castka a z vetsiho vetsi, ne? 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 17:16

brrr Asi to udělám tak jako ty a zakřížkuju jednotlivé kandidáty a ne celou stranu, protože v každé straně je někdo kdo je pro mě hodně "neprůchozí".

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 17:20

baltik to ale musi byt jednotna sazba dane

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 17:28

baltik lidi s minimální mzdou už teď neplatí daň žádnou. Jen zdravotní a sociální pojištění. K tomu existuji důvodu, proč by to mělo být odděleno od daňového systému. 

I technicky z těch nejnižších příjmu jsou ty odvody kolem 11% a u těch vysokých kolem 24% takže ani teď to procento není stejné.

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 17:30

moora no to byla asi k tomu, že lidi s nižšími příjmy by měli platit méně, já s tím souhlasím a říkám, že dnes to tak už je. Můžeme se bavit, jestli je progrese dostatečná, ale pak validní také diskuze, jestli její zvýšení pořád bude lidi motivovat k tomu, co chceme. A to je ( doufám), aby se na daních vybralo víc peněz. 

Online Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 17:36

viktorka_od splavu to je asi nejneobvyklejsi zpusob, kterym se me kdo kdy pokusil urazit: bydlis v najmu a setris.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 17:36

Ounz Tohle s fakturou za 80 a bez faktury za 60 mně fakt hodně vadí. Na první pohled win-win situace, zákazník ušetří a řemeslník odvede menší daně, protože fakturu nedá do účetnictví, ale z makro pohledu, je tohle a další české daňové speciality jako paušální daň, která svádí k švarc-systému, černá díra, v které se ztrácí dost veřejných peněz.

Za mě je škoda, že se zrušila povinnost registračních pokladen (mám pocit, že tam hlavní roli hrálo, že to zavedla Babišova vláda a nebyla to racionální úvaha), v nějaké podobě bych je já osobně nechala zachované a rozšířila i na ty další profese na které nakonec kvůli covidu nedošlo. Několik mých oblíbených kaváren a restaurací zrušilo hned jak padla povinnost mít registrační pokladnu platbu kartou, proč asi?

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 17:39

Kan Odmítla jsem, protože nemám čas, byla bych na volitelné místě a hlavně s nimi uplně nesouzním.

Zakládat novou stranu se mi nechce, už jen proto, že tady je v zásadě celkem klid, nic, co by mi dlouhodobě nějak dramaticky vadilo. Stačí, když starostou nebude ten současný. (Pomíjím fakt, že na vedení čehokoliv nemám buňky ).

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 17:40

Černá kočka na Slovensku z remeselnika typu údržbář realita já nevyrazi fakturu ani když ji potřebuji do účetnictví. Vždy se mi chudák omlouvá, že na problém, aby tam vůbec někdo přišel. 

V ČR to nepotřebuji, ale na takový ty větší zakázky okna, nábytek jsem normálně fakturu vždy automaticky dostala. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 17:49

continuity Vím co chceš říct, no na to byly dobré ty registrační pokladny, které právě byly zaměřené na to, aby se potlačila tady ta šedá ekonomika.

To že jsi dostala na okna fakturu je super, u těchle větších zakázek bych řekla, že to riskne málokdo už kvůli případným reklamacím, ale je dost takových kde to takhle není, třeba ti někdo vyrobí skříň, zpracuje nějakou drobnou projektantskou zprávu. Ještě mě napadají autoservisy tam to bývá taky obvyklé, já dostanu v autorizovaném servisu vždycky fakturu s rozpisem položek, ale kolik lidí jezdí do servisů kde nedostanou nic a platí na ruku.

Online Ounz
20538 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 17:52

Černá kočka no, přesně. 

Online Ounz
20538 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 17:54

continuity na mě to 'bez fakturky' zkusili po vyvrtání studny

Offline Lenka22
2660 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 17:56
Reakce na Karja:

.... je až tak kontroverzní, to jsem nevěděla, taky by mě zajímalo na čem to stojí:-D  coralline 

​Za tím účelem jsem si teď stáhla jeho knížku, přečtu a uvidím... Taky ho doposud neznám. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 18:13

Lilly_Ku nikoliv, poukazuju na to, ze z toho systemu tezis. 

Ounz jak se edukuje arogance?

uaa a dorazily mi volebni listky, tady konci veskera sranda

Online Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 19:52

viktorka_od splavu to jo, ja a dalsich 50% z celkoveho poctu nemcu, co bydli v najmu a ne ve vlastnim :)

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. zaří 2022 20:04

viktorka_od splavu Prosim te, ja jsem ekonomicky nepolibena, jak Lilly_Ku tezi ze systemu? Tvymi slovy spis "vyuziva" system. Za najem plati soukromemu majiteli jim schvalenou a pozadovanou castku, ne? Neni v zadnem startovnim obecnim byte, ktery by blokovala.