Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 10:38

Lamickachapu, ale prerozdelovani treba je i ruzna mira zdaneni nebo socialni davky. A to uz je prave o tom, co kdo preferuje a rozhodne nikomu nrnadavam za to, ze to chce jinak nez ja. Ja rada odvedu vyssi % dane, pokud za to dostanu sluzby jako materskou, nemocenskou, (kvalitni) zdravotni peci. Nechci privatizovat zdravotnictvi, radsi budu odvadet penize v ramci dani. Pokud by to i znamenalo, ze nekdo socialne slabsi bude mit pristup k obecnimu(dostupnymu)bydleni, budu moc rada, pokud to pujde z mych dani. Stejne tak si myslim, ze lidi vydelavajici minimalni mzdu by nemeli platit stejny % dane jako ja. A proto se povazuju za levicove smyslejici. Nechci nikomu nic nakazovat, jen chci mit moznost volit takovou stranu, u ktery predpokladam, ze prosadi tyhle moje zajmy. A nejsou to pro me komunisti a ani by nikdy nebyli, u nas je KSC dost konzervativni strana, ve skutecnosti ani ne "opravdove" komunisticka, proste jen relikt pro lidi, co je volili vzdycky(treba muj tchan). 

Online Ounz
20538 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 10:46

711990 píšeš to moc hezky, souhlasím s tebou 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 11:15

Lamicka díky, tohle jsi mi vzala z úst, taky máme a vždycky si vzpomenu na Důl? Viděl jste někdy důl? To je díra v zemi, tu vám vzít nemůžou...

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 11:26
Reakce na 711990:

Řvousenka rysamona no oni treba jsou i levicovi liberalove. A ty fakt ani ANO ani KSC volit nechtej,  Okamuru uz vubec nepro me nejvetsi match spocival v Piratech. 5koalice neprichazela v uvahu, nemuzu volit nekoho, kdo aktivne potlacuje zensky a lidsky prava obecne (manzelstvi pro vsechny, potraty...). Ale souhlasim, chybi tady nejaka normalni liberalni strana, nemusela by bejt ani levicova, stacil by mi stred.

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 11:48

711990 V podstatě souhlas, ale nechtěla bych mít povinnost z těch vyšších daní platit celoživotní nemakačenka a stejně tak zachraňovat půl Afriky mladejch chlapů, kteří se časem bez vlastního přičinění začnou chtít mít stejné dobře jako já. A opravdu nejsem volič okamury ani Babiše...

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 11:50

Řvousenka no a proto si kazda v idealnim svete vybereme jinou stranu a budeme doufat, ze se pak nejak domluvej:D 

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 11:56

711990 V poslední době chodím k volbám se skřípěním zubů a velkým sebezapřením 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 12:02

Řvousenka no ja taky bohuzel

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 12:02

711990 já s tímto souhlasím, dokonce si myslím, že se to zrušení té superhrubé mzdy těžce nepovedlo.

Na druhou stranu si myslím, že je potřeba ten daňový mix nastavit tak, aby se lidem pořád vyplatilo vic snažit (pod slovem snažit si doplň cokoliv od pracovat víc hodin, až po zvýšení kvalifikace). Protože se ti lehce může stát, že progresivně zdanis tátu od rodiny, který má dvě práce. 

bude to asi společnost od společnosti individuální, ale na Slovensku kdyz se kdysi radikálně snížili daně - firmy na polovic a lidí asi o 30%, tak se v následujícím daňovém období vybralo na daních VIC. 

Proto o sobě říkám, že jsem pravičák. A taky nechci matky s dětma na ulici a dokonce si myslím, že to není v zájmu nikoho A na toto přispívám pravidelně i nad rámec daní. 

Ale náš zdejší bezdomovec měl už 3x(!) domluvenou ubytovnu a péči. Za týden je zpět a chčije na autobusové zastávce, rovnou v leže z lavičky. Tak s těmito opravdu soucit nemám. 

A trochu mě dere, když si na zlou sociální situaci stěžuje člověk, ktery se zároveň diví, proč tak moc doma pracujeme a jestli nám to za to stojí. Ono to už tak je, že si práci lze vydělat peníze a bylo by fajn, aby to tak zůstalo. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 12:03

Řvousenka No uvidíme. Já snad letos nejdu do komunálních, to se fakt nedá. Leda tam napsat nějaký sprostý slova, ale jelikož neumím držet pusu, tak by každej věděl odkud vítr vane:-D. 

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 12:08

Karja U nás jediná kandidátka o devíti lidech, stejně jako máme počet zastupitelů. Jsou to je ještě volby?

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 12:14

Řvousenka Hahaha, tak to bych se nenamáhala zvednout od kafe doma. Hele my máme teď bohužel dvě kandidátky no, jako pár lidí je tam fakt šikovných a chytrých na obou, ale k čemu to je, když jsou na konci kandidátky a ten zbytek je velký wtf. A navíc úplně stejný jako ty roky předtím. Já nevím, jestli nejsem přehnaně kritická, těžko se mi to posuzuje, ale když se o tom bavím s přáteli, tak mi říkají že ne, že nechci moc:-D:-D

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 12:22

Karja tak můžeš jít a kroužkovat. 

Já volit nemužů a teda letos bych s chutí sla. Tady mi dávají smysl i Piráti.

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 12:31

Řvousenka u nás již podruhé 15 z 15 zastupitelů..., minule jsem šla a napsala vzkaz na volební lístek..., letos ani to ne.

Offline DruI
5590 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 12:43

Řvousenka Liesel Já vás chápu, že se vám v takovém případě nechce chodit k volbám, ale fakt je, že ti lidé na kandidátce pravděpodobně nemůžou za to, že to nechce dělat někdo další.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 12:46

continuity To je stejně k prdu. Já se nemůžu vůbec rozhodnout, která ta kandidátka je min hrozná:-D. 

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 12:49

continuity ja teda vubec netusim koho ted budu volit a strasne me to stve. 

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 12:53

Karja Budu kroužkovat, jednu stranu u nás volit nejde. Jsou všechny ze dvou třetin plné lidí, ze kterými absolutně nesouzním.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:00
Reakce na 711990:

Lamickachapu, ale prerozdelovani treba je i ruzna mira zdaneni nebo socialni davky. A to uz je prave o tom, co kdo preferuje a rozhodne nikomu nrnadavam za to, ze to chce jinak nez ja. Ja rada odvedu vyssi % dane, pokud za to dostanu sluzby jako materskou, nemocenskou, (kvalitni) zdravotni peci. 

​Mluvíš jak Švédi Ti - většinou, kromě těch nejbohatších z pochopitelnýho důvodu - platěj daně rádi, anžto je dostanou všechny zase bohatě zpátky. A jejich socdem je v tom ráda podporovala... akorát jak tak koukám na výsledky z víkendu, tak milí občané rádi platěj daně a rádi je dostanou zpátky, leč už se jim nechce hrnout ty prachy lidem, který se v životě o nic nepřičinili.

No a já, jako pamětník těch starejch zlatejch časů, kdy tu vládli komouši to jest levice, všeobecný pořádek a prosperita (a ne bordel a bída jako dneska, jak by pravila mnohá soudružka), jsem zarytej pravičák čímž zdravím další pamětnici viktorka_od splavu 

Nechci, aby mi zase někdo určoval, na jakou školu (pokud vůbec) smím já nebo moji potomci jít, kde mám pracovat, kolikrát a jestli vůbec smím vycestovat, jaký knihy a média číst, jaký filmy sledovat a taky jak bydlet, jak se oblíkat... toť vše moje zkušenosti na vlastní kůži, když tu vládla levice. A děkuju mockrát, už jsem zvracela!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:32

continuity já doufám, že u nás už konečně padne Vodrážka, ale moc to nevidímZrovna na naší MČ jsou pro mě piráti nevolitelní, máme tu nějakou radikální buňku, už roky kandidují společně se zelenými.