continuity Pravdu mate, koukám na nějaky graf cen a ono totiž mléko propadlo v polovině roku 2021, jinak to bylo jak píšeš. Ale ono spíš si lidi i dost pamatuji asi ty zlevněné ceny, že to prostě pravidelně za ten měsíc šlo nakoupit vyrazne levně a a to třeba i odpoledne po práci:-D
Přiznání
Máslo si myslím, že do Vánoc bude už jen dražší.
Gatita Za socíku bylo máslo za 10,- Kčs, ale těžko srovnávat, jiný náklady relativně hodně poklesly, jiný stouply, objevily se nový..ještě pamatuju, kdy koupě mobilu byla zhůvěřilost, dnes životní nutnost...
Isca jo ja vim, ze vynasobit to deseti neni smeroplatny. Taky co se dalo koupit tenkrat a dnes. Ja tu dobu ale zas az tak nepamatuju.
Ale pamatuju si z doby tak pred dvaceti lety, ze jsem touzila po dzinach a obtazenem tricku a ze dziny staly 1000 a to tricko kolem 500. V nejake no name hadrarne v metru na Muzeu. I tricka v Clockouse byla tak nejak, nebo me pamet klame? Kenvelo, Orsay, H&M byly pro nas drahe. To se treba zmenilo. Kvalita teda taky, no.
Gatita já už jsem to psala. Pár let po revoluci jsem vydelavala 10000 hrubého a kostým stal 3500-5000 tisíc. A měla jsem předepsaný dress code.
continuity dneska si takovy kostym nekoupis vubec, ne? Myslim co do kvality. Mama ted davala pryc pul satniku, ukazovala mi to. Cesti a polsti vyrobci, vse tezce demode, ale jako kvalita materialu a vypracovani fakt super. Takove sako nebo kabat bych dneska hledala nevim kde. Ani by mi nevadilo za to dat pul platu, byla to jakoby investice. Ale to je OT.
Gatita samozřejmě, že koupíš. Jen ne v HM, ani vždy nestojí půl platu.
Ty materiály nebyly zas úplně nesmrtelné, běžně jsem je musela vyřazovat a dost často umelina.
Ten Jaeger, co se tady minule řešil, má kvalitu rozhodně lepší.
Kabáty třeba mám z van Graafu, ani jeden nestal 3 tisíce ( ale ani přes deset) ale všechny vydržely mnoho let.
Máslo si myslím, že do Vánoc bude už jen dražší.
No konecne, vesmir me vyslysel! Ja kdybych mohla, tak jim jen maslo. Ted uz budu mit důvod se tim tolik necpat.![]()
...taky miluju máslo! A musím ho mít tvrdý z lednice, aby šlo kousat![]()
(jím ho téměř ke všemu
)
((no, myslím, že cena/necena, stejně ho budu kupovat. To je jak s cigárama třeba...))
Miru To ja bych ho omezila rada, aby mi trochu splaskl zadek.
Ale taky to moc nevidim, je to zavislost.![]()
Kdyz jsem se vdavala, mela jsem plat 1650 Kčs, maslo stalo 10 a podnajem jedny mistnosi s umyvadlem se studenou vodou 600. Novomanzel bral asi 2000. Ale fakt bych to neprepocitavala.
Miru To je skoda, uz nevim, kde ubrat, aby zmizel. Ale vim, ze casem to dam a zbavim se ho.
A maslo omezim aspon kvuli financim.![]()
Gatita jooo tak o té ceně mi to samé říká táta o benzínu ![]()
To srovnávání na mne teď vyskakuje všude. Vede ovšem srovnávání ve smyslu, jak bylo levno a chutně, guláš za 5, pivo za x, Sparty za y. Snadná masírka.
Kokoska já bych to právě přepočítávala, protože mnoha lidem se stýská po mléce za 2Kc.
Že tehdy pračka stala dva platy a šetřilo se na ni rok, už nevidí.
Kokoska já bych to právě přepočítávala, protože mnoha lidem se stýská po mléce za 2Kc.
Že tehdy pračka stala dva platy a šetřilo se na ni rok, už nevidí.
A když už se na ni našetřilo, tak byla jenom pod pultem...
Archivářka no a to mě napadlo, že plnotučné mléko stálo 3,2.
V těch hnusnych igelitových tekoucích pytlikach. Nebylo kolikrát v lednici, z těch přepravek teklo a odpoledne už to celé hezky smrdelo.
continuity ale když dostali "dvojku máslo" - to stálo asi 8 Kčs, to byly časy!
Nebo vejce "křapky" - představte si, že koupíte plato vajec levnějších, ale rozbitejch.
Nebo když musel můj muž coby děcko stát před Vánocema v zelenině frontu na lískový oříšky.
Fakt se to nesmí srovnávat.
Archivářka já to dvojkovy máslo strašně milovala, takový bílý bylo, obal se zelenyma carama místo modrýma, největší pochoutka myho dětství chleba s dvojkovym maslem a rajcetem ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí