Ja se musim naopak priznat, ze nez jsem zacala pect detem, nikdy jsem maslo nekoupila.
Přiznání
Boze maslo. Teplý chlieb s pomaly sa roztapajucim maslom a rajčiny. Aaach. Teda vy ste tu narobili chute.
Doma utlcene maslo, hruda syra a v komore dzbany s kysnucim mliekom, moje detstvo. Vonku pec na chlieb a kazdu sobotu sa islo na trh s mliekom, maslom, syrom a chlebom. Babicka mala kravy a bola to drina. Ale ako spomienka na tie chute, vône ![]()
Vari Vsak ja jsem maslo nejedla x roku vubec, drzela jsem nepretrzitou dietu, no asi 5 let a to jsem jedla pecivo suche a navrch sunka nebo syr bez tuku. Byla jsem drsna.![]()
Luna Kdyby kvuli diete, ja se zvladla vyzrat na slusnou vahu i bez masla, ale tvrdy maslo nerada a jsem lina ho z lednicky tahnout a cekat, az zmekne.
Já zapomněla vzít sebou máslo na chalupu. Už kvůli tomu brečely obě děti a to ještě nebyla snídaně ![]()
Janulik03 popsala jsi moje dětství (akorát, že pec byla v kuchyni) ... to jsou tak krásné vzpomínky ❤️, děkuji ti
. Ráda bych věděla, na co budou vzpomínat naši vnuci ...
Mate stastie, ze sambo prave dopiekol chlieb!
S roztapajucim sa maslom a poslednymi domacimi rajcinami presne bol
. Janulik03
Luna Já jim pečivo takhle suché běžne, ani jsem nevěděla, že si něco upiram:-D.
Koukám, že jsme v přiznáních: já jsem teď s těmi dražšími nákupy nějak víc spokojená s relativně základními potravinami. Jako že si ráno dám ten chleba s máslem a mlíko do kafe (to je moje oblíbená chuťová kombinace) a říkám si, co mi vlastně chybí. Kus sýra nebo šunky a nějaké rajčátko, to už je úplné nebe. Přijde mi, že jsem si dřív víc vymýšlela a efekt nebyl lepší.
Aranel
Luna
Kafe
Červené suché
Cigára
(pak máslo, smetana, sojový suk)
Nooo, já: Kafe
Tramín Červený
Cigára
Moje top3? Kafe, jogurty (nejlip bily s cerstvym ovocem), cokolada ![]()
Ako malé dievčatko som jedávala maslový chlieb, mama mi nožom po masle urobila mriežky a posypala kryštálovým cukrom. Bola to v tom čase moja veľká dobrota, nikdy nezabudnem. Jedol to niekto takto?
Ako malé dievčatko som jedávala maslový chlieb, mama mi nožom po masle urobila mriežky a posypala kryštálovým cukrom. Bola to v tom čase moja veľká dobrota, nikdy nezabudnem. Jedol to niekto takto?
Mřížky v másle ano, ale aby nestekl z chleba med.
A jedí ještě dneska malé děti krajíc chleba s máslem nakrájený na porce - u nás v rodině nazývané "rybičky", u manžela "tunýlky"?
Marielle nasi vnuci budu mat svoje spomienky, ktore ich vratia do detstva.
A moje top. Kava, vino , syry (okrem plesnivych) . A ked si to dam neskor popoludni tak je to spoľahlivý spúšťač migrény.
A jedí ještě dneska malé děti krajíc chleba s máslem nakrájený na porce - u nás v rodině nazývané "rybičky", u manžela "tunýlky"?
U nás to byly autíčka a vláčky. S úspěchem to praktikuju na vnoučkovi![]()
![]()
Manuka Archivářka jako nakrájeným na kostičky? Kluci to jedli jako batolata. Rybičky házíme do polívky![]()
Manuka Mně ho krájeli na vojáčky.
Evaeva a co su rybicky, tiez chlieb? My mame v zeleninovej polievke oblaciky (krupicove halusky). Maminka a ty si ich nachytala na oblohe? :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí