Přiznání
Karja Jj, s nama do krouzku chodi chlapecek, co ma ted ukazkovy obdobi vzdoru a ja jsem jeho mamince taky rekla, ze mam radost, ze i jinde to bejva narocny :-D.
Já jsem vždycky šťastná když si při vyzvedávání ze školky učitelky stěžují i na jiné dítě než to moje, ale moc často to není
. Rajská hudba pro moje uši
Kokoska já pokapala jako dítě světlý plyšový koberec uprostřed obýváku gencianou. Pokusy o odstranění se z koberce vydřely ty chlupy ![]()
Mám ráda film Slavnosti sněženek, ale strašně mi tam vadí řev toho dítěte, vždycky musím odejít z místnosti natočit si vodu, nebo něco.
Karja není to tak dávno, co jsem při vstupu do Lidlu měla panický ataky, i když se mi náhodou povedlo jít nakupovat sama....
Tabea taky dobry. Ten nas byl kelim, tkany a oboustranny. Mama ho ma dodnes, ale uz je tou druhoustranou navrch.
Jinak si teda při průserech dětí vzpomenu na to, že můj otec (myslím v předškolním věku) převrátil traktor i s valníkem, co u nich před chalupou v kopci nechal někdo ze vsi stát. Hned je svět ruzovejsi
. A co mají chudáci deti dělat, když mají takový geny.
Moje dcera byla v raném dětství taková ta hodná holčička, co si strašně pěkně hrála a na písek mohla jít v bílých punčocháčích a tak. No a stejně měla kolem cca 4 let jedno temné období, kdy nepozorovaně ustřihla několik rohů kapesníků, utěrek a povlaků na polštáře.
Jinak si teda při průserech dětí vzpomenu na to, že můj otec (myslím v předškolním věku) převrátil traktor i s valníkem, co u nich před chalupou v kopci nechal někdo ze vsi stát. Hned je svět ruzovejsi
. A co mají chudáci deti dělat, když mají takový geny.
Moje kamarádka, úplně slušná žena, akademicky vzdělaná, erudovaná a publikující, v dětství vytáhla stavidlo požární nádrže na návsi u babičky.
Tabea já jsem propálila lino hned měsíc po nastěhování do nového bytu. To byl nápad dát čtyřletému dítěti do ruky prskavku. Ta díra tam byla ještě loni ![]()
Domácí průšvihy jsem moc neměla, ale u babičky samí kluci, bratranci i sourozenci, takže o průšvihy nebyla nouze. Asi největší problém jsme měli tak v 6ti letech s bratrancem, kdy jsme měli pást kozu a to byla nuda. Vzali jsme jí na procházku a vytáhli jí na obrovský stoh slámy. Nahoru šla ochotně, dolů ani náhodou. Takže jednak nás po čase hledala půl vesnice a ještě tahali kozu, takže to bylo velké haló.
Tabea Ehm, kdyz nam bylo asi tak deset, nenapadlo nas nic lepsiho, nez po sobe s par kamarady hazet sklenenyma lahvickama s tiskarskou barvou na razitka, nesmyvatelnou, pred mistnim obchodem. Odneslo to nase obleceni, chodnik, zdi, dvere obchodu...
Po zdech jsem kreslila taky, i po nabytku. Nápady naseho batolete me (zatim
) nemuzou rozhodit, kdyz poprve pocmaral zed, akorat jsem se tomu smala
Ted uz ho k tomu i trochu sprdnu, ale fakt mam pro tyhle nápady pochopeni ![]()
Ohrejvala jsem rybickam vodu v akvarku zehlickou...
moora uf, tak hlavně, že jsi prežila ty.
(O rybičkách si iluze nedělám.)
continuity jo, je to oblibena rodinna historka, jeste po 45 letech mi to obcas omlatej o hlavu. Tak kontruju, ze maj bejt radi, ze jsem je ohrivala zvenku a ne zevnitr. Rybicky kupodivu prezily. Ono to akvarko pomerne rychle ruplo :))
moora jo takhle, bála jsem se, že si ji do vody ponorila. I když i ta prasklina mohla být nebezpečná.
Pokreslene steny mi nevadia, ale presne nad gaucom orypana stena kovovým dratom.
Koukám, že je to tady studnice bezva nápadů. ![]()
moora Ty jsi byla taková starostlivá, že jo, aby jim nebyla zima! ![]()
Já si teda vybavuju spíš průšvihy z vyššího věku, ale třeba jak jsme s bratrancem zavřeli jeho ségru do králíkárny, protože jsme ji měli hlídat a potřebovali jsme se jí zbavit, to je legendární historka! Králíkárna byla v zadu v zahradě a našel ji strýc až za dost dlouhou dobu....ona si od nás teda vůbec dost vytrpěla. Jednou jsem se taky rozhodla, že uspořádám šnečí závody, měla jsem takové super kalhoty s obrovskýma kapsama, tak ty jsem naplnila, ale už nějak nebyl čas, takže se akce odložila na další den a ráno jsem vstala a všude po celém pokoji byli šneci a slizké cestičky, chuděra maminka. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje