Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 22:40

Mrakoplas ono je to 18 let, tenkrát ten koberec stál 25 tisíc. Byla to hodně velká položka, v době, kdy naše mateřská byla 1800. 

Já sem asi divná, ale taky bych nebyla nadšená, kdyby mi cizí dítě zničilo něco úplně nového, i když jsem taky měla děti. Jen naši doma nic takového nedělali, máme třeba 15 let světlou sedačku, nemalovali po zdech. Popravdě s nějakým politím sedačky nebo koberce jsem počitala, ale kdyby mi to někdo nevyčistitelně orazítkoval, tak nadšená nebudu. Tu úhradu z pojistky jsem jim nabídla sama a asi mi na tom nic divného nepřišlo, proto jsme ji měli.

Offline Karja
45130 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 22:50

Renusatko Jo, takhle v tom kontextu ceny a příjmů to už trochu chápu. A taky vlastně dřív byly ty koberce celoplošné. Tak já bych taky nebyla nadšená, ale zas jako byl tam bez dozoru a ta domácnost asi měla dětem dostupné věci, co jim být dostupné neměly. Takže třeba se ještě ponaučili levně:-D

Offline Mrakoplas
10006 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 23:05

Renusatko ja chapem, ze bol drahy ale aj tak.. sama si za to mohla, ze nechala detom pristupne razitko

Offline barbucha blogger
36365 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 07:54
Reakce na Mrakoplas:

continuity a hlavne s pristupnym razitkom! Ved samo sa tam urcite nezhmotnilo. Renusatko a ze vam to dala preplatit vobec nedokazem pochopit. Kebyze mi znici trebars pracku a ja na novu nemam, alebo je to pre mna velka polozka, dobre. Ale zbytny koberec, ked som este dost za vodou.. 

​Jako že když má dost peněz, tak dobře jí tak? Já teda nevim, ale pokládám za zcela normální, když někomu něco zničím, že mu to nahradím, i kdyby měl desetkrát víc peněz než já. 

A nebo si na malého rozjívence dám pozor. Řekla bych, že ani nikde doma nemají potomci ničení majetku povoleno, i kdyby byl celej domov pořízenej na blešáku. "Zbytný koberec"?! Mají mít na podlaze beton, nebo zvát návštěvy do garáže?

Offline Mrakoplas
10006 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 08:05

barbucha ach jaj. Zbytny myslene ako nieco co k zivotu surne nepotrebujes, co drahy zlty koberec v detskej izbe pre mna nie je. A tak ked nechcem, aby ho deti znicili, nedam im v dosahu razitko, co ineho cakat od trojrocnych deti? Ale tak kazdy to ma inak. Ja by som ti to preplatit nedala, ty mne ano, tak si pisem: k barbuche s detmi nechod

Offline Karja
45130 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 08:32

Tak ten váš sirup mají ted v lidlu asi za 37:-D Pinot Noir . Ono jde všechno koupit rozumně, ale kdo by to obcházel ty obchody, už ani mě na rodičáku to nebaví.... Jo a v tomto tématu navážu, zdražili mi šunku v coopu z 19,90 na 39 Kč. Normálně ze dne na den:-D:-D. Jako přišla mi poměrně levná vzhledem k deklarovanému obsahu masa, to jo, ale zas nebyla chutově uplně špička, ale totok jako?

Online Pinot Noir
30230 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 08:43

Karja muž jich o víkendu dovezl deset z Billy za podobnou cenu.

Víc jich tam neměli, ty jablečné jsou vždycky první fuč.

Offline barbucha blogger
36365 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:03

Mrakoplas 

Děti ke mně choděj, a docela malý... ale pravděpodobně jsou nadpřirozeně inteligentní a šikovný (to jest po mně ), protože za čtyři a půl roku k větší škodě než je politej ubrus nedošlo

Offline Mrakoplas
10006 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:13

barbucha nam raz starsieho kamarat pokreslil v detskej steny, jaho maminka sa strasne ospravedlnovala ale mne hned bolo jasne, kto mu strcil tu ceruzku do ruky a povedal ze moze . Moja chyba, poucila som sa a farbicky uz odkladam.

Offline DruI
5630 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:22

barbucha Hele to jen doma nemáš ty správné zásoby razítek a barviček. Položek jim krabici s výtvarnými potřebami na dosah a škody se dočkáš ;)

Offline barbucha blogger
36365 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:23

Mrakoplas 

Pokreslený stěny jsem viděla mockrát, ale vždycky u cizích naštěstí. Naši haranti moc rádi kreslej a malujou, tak jsem jim koupila tabuli a cajk. Celkem rychle pochopili i to, že razítkovat je nejlepší na papír (anžto to tam vynikne líp než na látkový sedačce ), malovat se má u stolu a že voda ze štětců se nepije

A nemusí se ta havěť ani nijak zvlášť hlídat, Adéla radostně převzala vedoucí úlohu dozorce a neodpustí bratrovi nic!

Offline barbucha blogger
36365 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:24

DruI 

Dyk u nich je to jak v papírnictví!

Offline DruI
5630 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:25

barbucha No možná do toho ještě dorostou, dceru taky napadlo malovat po zdi až v pěti letech ;)

Offline Vari
2253 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:26

Z naseho baraku se za ten posledni rok stal slusnej squat, vsechny steny pocmarany. Je mi naprosto jasny, ze sebelip schovany razitko by to moje komando velmi rychle naslo. Navstevy si teda zvu k sobe, jinde bych trnula, ze tam presne neco po peti minutych znici. 

Offline rozarka
4234 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:27

Renusatko to je příběh teda, úplně si dovedu představit ten hrozný pocit! 
Ale zas na vás právník nevytáh své možnosti , bez takových návštěv bych se s radostí obešla.

Offline barbucha blogger
36365 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:29

DruI 

Huš

Offline Garfie
28726 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:38

Renusatko Promiň, já vím, že je to spíš děsivý příběh, ale normálně se tady tomu směju nahlas!!!

Já teda osciluju mezi oběma pocity, dům má mít patinu vs. kdyby mi někdo totálně zničil novou drahou věc, tak mě štrajchne...Už jsem párkrát na návštěvě zažila, že někdo začal přehnaně šůrovat, třeba jednou na párty v novém domě majitelé asi půl hodiny drhli pár kapek rozlitého šampaňského na podlaze. Nepřeháním, použili asi čtyři chemické přípravky a tři různé hadříky, to bylo fakt divný. Nebo kdysi syn kamarádky rozbil na návštěvě skleničku, asi 4 roky mu byly a domácí pán má na něj dodnes spadeno, přitom klukovi je 18. Já jsem vcelku pohodářka, nikdy neuklízím během párty a přes všechny zničené věci se přenesu, ale líto by mi asi různých věcí bylo. 

Třeba mi dcera kamarádky ve věku asi pěti let zničila moji sbírku kamenů z dětství, pár z nich doslova roztřískala. To jsem skoro brečela, ale nedala jsem to návštěvě nijak najevo. 

Jinak teda musím říct, že nejvíc u nás vždycky řádily spořádané děti, které doma šlapaly jako hodinky, asi vycítily moji slabou povahu a příležitost si užít!

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:44

DruI barbucha jo tak tohle můžu potvrdit, Fany jako malinká nikdy po ničem nečmárala, ale když jsme jí v pokojíčku cca v pěti letech vymalovali a dali jí tam nový pracovní stůl, tak celou zeď nad stolem pečlivě pomalovala voskovkama. Asi potřebovala inspirativnější prostředí, bílá stěna byla nuda :)

Online Tabea
8441 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:51

Garfie syn jednou na návštěvě v obýváku šmejknul obří mušlí položenou na obývákové skříňce sem a tam a skříňku poškrábal. Kamarádka to nechtěla nijak řešit, že prý má nějakou tužku, co to s ní opraví a že to tam manžel nemá mít. Synovi byly tak 3 nebo 4. U další kamaradky ve třech letech rozbil vázu z ikey, to jsem kamarádce objednala novou. Pojištění teda taky mám. 

Offline Garfie
28726 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:57

Tabea Já si ani nějaké velké průšvihy moc nepamatuju, ale kamarádili jsme se s jedním chlapečkem a to byl takový zvláštní týpek, normálně našeptávač. Vždycky dětem něco poradil a pak se toho kolikrát ani neúčastnil. Bylo to fakt zvláštní, říkali to o něm i jeho rodiče, že takový prostě je. Třeba dostali s dcerou meloun a všechny šlupky naházeli přes plot k sousedům. Nebo vytrhali záhonek, otevřeli celý adventní kalendář, vylezli na skříň...to jen tak, co si v rychlosti vzpomínám. Jinak to byl strašně hodný kluk, takový kam ho postavíš, tam ho najdeš.