andulka01 ja dneska mela taky sandaly. A triko s kratkym rukavem. Nevadily mi ty vedra, ale nevadi mi ani tohle. Jsem asi dost prizpusobiva. V mrazu se zase vic obleknu a taky cajk
v zime teda chodim bosa jen na balkon.
Přiznání
viktorka_od splavu já jsem celkem zimě odolná, ale musím se hýbat. Na postávání na hřišti jsem si nezvyklá ani za čtyři roky ![]()
Vrátím se k už prošlému tématu, vztahy na pracovišti.
Zeditováno. Příliš vás tu vnímám jako partu a ne jako otevřený prostor.
andulka01 Mně osobně by to nevadilo, pokud by to výrazně neovlivnovalo moji práci (že se vyjde vstříc k ní ohledně dovolené, že mi narostla agenda, nebo mám blbé klienty, ona lepší). Jinak ne, no ty brzdy by mě štvalo, že si to neumim vyjednat taky!
andulka01 já jsem se v tom normálně ztratila....
No kdo chce kam. já bych to neřešila, karma tyto vztahy většinou dožene expresně.
andulka01 chodí se šéfem přes servis a ten (jakožto spolumajitel firmy předpokládám) zařídil své přítelkyni opravu brzd svým zaměstnancem. Takže mu vyplatí mzdu a materiál zaplatí firma (šéf). Asi nechápu, co konkrétně je v nepořádku
kdyby ji dal peníze na autoservis, bylo by to korektnější? Podle mě ne a naprosto jeho řešení chápu a nenapadlo by mě se nad tím pozastavovat.
MarcelaN No pokud je to oprava brzd u auta, které není majetkem firmy, tj. soukromého auta zaměstnankyně, tak je to špatně v obou variantách, které uvádíš.
MarcelaN eh, takže je v pořádku za firemní peníze opravovat soukromý majetek zaměstnance? To jsou praktiky jak za komančů.
Pinot Noir no tak je otazka, jestli je to jen sef cizi firmy nebo majitel vlastni
Isca Pinot Noir ano za mě to může být v pořádku. Daňově a účetně všechny úkony lze ošetřit jako nedaňový výdaj. A pořád to jsou "šefovy" peníze a jeho věc, jak s nimi naloží. Že má andulka01 vůči kolegyni averzi protože "sbalila" šéfa a kvůli dětem odchází dříve je věc druhá, ale jaksi ji po tom nic není
MarcelaN Nemám averzi vůči kolegyni, je to fajn holka, ale vztahy v pracovním kolektivu pokládám za neetické. My si tady celkem hodně pomáháme, ale tohle prostě už vypadá blbě no.
continuityOmlouvám se, jsem hrozně špatný vypravěč
viktorka_od splavu normálně, analyticky rozlišíš v účetnictví "Výdaje na milenky - nedaňově" a je to, ne asi?! ![]()
MarcelaN Pokud firma právnická osoba, byť třeba stoprocentně vlastněná jedním společníkem, tak to opravdu nejsou "šéfovy peníze". Nedaňové výdaje řeší jen něco, pak je tu taky nepeněžní příjem na straně zaměstnankyně.
Pinot Noir Jak, "peníze na milenky"? Přece středisko 4!
já vám nechci brát iluze jak to chodí ve většině soukromých firem, ale prostě se to tak děje v mnoha případech. A kdybyste měly nějakou firmu, tak byste fakt chtěly ať vám nějaká řadová zaměstnankyně vynáší ven a řeší na netu interní praktiky....protože spousta lidí z Parfumánie ví kde pracuje a tohle zase jako neetické vidím já
andulka01 a to co se děje je ještě nic proti tomu, jaké tóčo nastane, až se ti dva rozejdou.
MarcelaN
tento přístup je presne nešvar tzv. rodinných firem a jeden z důvodu, proč se v nich tam špatně pracuje. "Šéfovy peníze a šéfová firma" a je jeho vec, čo si s ní udělá.
to jsme naprosto ve shodě, ale nikomu to nedává právo tyhle věci vynášet ven a řešit veřejně na netu
MarcelaN myslim, ze iluze tady nikdo nema.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY