Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline vanilka
2224 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 06:54

Ignis Ano, tak ty jsi byla ta vpravo...poslední dílek do skládanky

Offline Karja
45142 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 07:07

continuity Myslíš, snad jo. Jinak jako sambo je v pohodě, on generuje dost volnýho času a pohody, on je dobrý v timemanagementu.

Jakoby nám hrozně zatuhává pod bradou, asi nějaké uzliny. Vůbec nevím, co to je. Doktorka říkala viroza, ani mu nechtěla brát krev. Ale nakonec vzala, krev, moč, nějaký stěr a všechno dobrý. Zítra jsem chtěla poslat mládata do školky a to malé od rána poměrně kašle. Tak uvidíme, jak se to usadí. Ale ta je už se samotným kašlem bez komplikací 20 dní doma, to už se snad školkou nemůže zhoršit.

Offline continuity
44117 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 07:35

Karja to je divný příznak s tou bradou. Máte stejinou doktorku? Že bych tam zašla ty k svoji. 

Mě přijde viróza, která trvá měsíc, už docela dlouhá. A CRP měl dobry? Moje doktorka už na takové situace dává ty antibiotika, i když se nikde nic nenašlo a většinou to pomůže. 

Dnes je to opačný extrém bych řekla, kdysi ti dali antibiotika ode dveří, jen co si nahlásila teplotu, teď člověk chodí měsíc nemocný a všichni se tváří, že je to v pohodě. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 09. ledna 2024 07:40

Karja já s tímhle bojuju někdy od začátku prosince.  Nejdřív týden bolest celého člověka,  pak týden jakžtakž dobrý, pak týden rýma, pak žaludeční potíže a furt děsná únava.  Covid negativní,  nevím.  Jsem jak lemra,  do práce chodím,  ale cvičit nemůžu,  jsem ráda,  když jdu na chvili se psem.  Vitamínů beru celou abecedu a furt doufám,  že to nějak přejde. 

Offline viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 07:42

continuity kdysi ti dali antibiotika ode dveří, jen co si nahlásila teplotu, teď člověk chodí měsíc nemocný a všichni se tváří, že je to v pohodě

jo to je presny

ja jsem teda po tom covidu v rijnu uplne fit konecne az ted, a to si jeste obcas zakaslu. jenze ja tyden lezela, pak prvni mesic krom prace dal lezela a ani pak jsem se nijak nehonila, to s malyma detma neni realny

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2024 08:18

continuity no hele jak kde. Muži se vrátila ta angína, napsal doktorovi mail a obratem mu přišel recept na penicilin. To bych zas čekala, že ho bude chtít vidět.

Offline continuity
44117 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 08:37

Evaeva

Těžko takto soudit. Třeba věděl, že předtím muž dostal jiná antibiotika kvůli ten výpadkům a takový vývoj trochu očekával. Ta úvaha za tím může být různá. 

Já si teda osobně nemůžu stěžovat. Je pravda, že nemocná tam chodím fakt jednou za několik let, ale vždy mě vyšetří jak má a odcházím s nějakými léky nebo alespoň požadavkem na laboratoř. Rozhodně ne ze slovy: to je teď normální. 

Možná kdybych tam byla každý měsíc, taky by to řešila jinak. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 08:42

Evaeva Tak ta angína je dost prekérka a zabralo mu to aspoň? Já si pamatuji, že když se mladýmu něco takto vrátilo, tak nás na výtěry poslala dětská všechny, celou rodinu. U nás se to motalo pořád dokola.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2024 08:47

Kan ano zabralo, díky za optání. Před tím měl právě něco jiného a jen na týden. My ostatní jsme měli ATB na deset. Dětská právě dala ATB i staršímu, kterému nic nebylo, resp. na to impetingo by stačil framykoin, abysme si to nepředávali.

continuity já si na mojí doktorku taky nemůžu stěžovat, ale ten jeho doktor je podle mě ne moc dobrý.

Offline Kokoska
35416 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 09:10

Lituju vsechny lazary, je to nekonecny. Ja mela v noci desnou zimnici, ted uz celkem dobry, i krk, ale jsem jak prejeta. Uklizela jsem veci, co privezl Rohlik, a jsem zrala zase zalehnout. Muz odklusal nekdy po sedme, zjistil, ze ziju, tak pravil, ze to mam ze soku ze zubare. Je fakt, ze vcera jsem za cely den vypila krome vody jedno slaby kafe a snedla dva skyry, to telu taky  neprida. Dneska jsem sama doma, celkem ni  nemusim, budu odpocivat.

Karja uz jsem psala, ze takhle dlouhodobe se to vleklo dceri, jako premii mela ty dva sotky, takze nejak moc vylezet to nenohla, nakonec fakt pomohly az atb.

Offline Karja
45142 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 09:21

Kokoska Jo, muž už řekl, že na to kašle, že nastupuje do běžného režimu a uvidí, co z toho bude, bud mu bude líp nebo dostane atb a bude mít klid. Děti nevim co už, ty dokašlou asi na jaře.

Offline Myrtila
5603 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 09:34

Karja Evaeva Gatita No, to je ta viróza, co jsme měli taky, jako nechci vás děsit, ale syna se to drželo 5 týdnů, mě 6, a ani teď po dvou měsících ještě nejsme úplně OK, třeba sport jsme ještě pořád nezařadili. Syna možná zkusím vzít tento týden do Sokola, ale já chodím na jógu do takové studené tělocvičny, a to teda nevím, kdy se odhodlám.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2024 09:37

Myrtila my už jsme naštěstí v pohodě, když pominu tu moji rýmu, ale ta bude za pár dní pryč. Hlavně že vy se dáváte do kupy, takhle dlouhé virózy, to je teda něco.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 09:53

Garfie když ti život nadělí citrony, udělej limoncello

Offline Karja
45142 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 09:59

Myrtila Ty jo, nějak se ztrácím ve věku syna, jestli chodí do školky nebo byl fakt 5 týdnů doma. No já váhám s tou školkou právě. Jako myslím, že infekční už určitě nejsou, spíš aby se jim to nezhoršilo, ale nejsou unavené nebo tak něco, na nic si neztěžují, jen ten kašel ještě přetrvává.

Offline Karja
45142 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 09:59

Myrtila Ty jo, nějak se ztrácím ve věku syna, jestli chodí do školky nebo byl fakt 5 týdnů doma. No já váhám s tou školkou právě. Jako myslím, že infekční už určitě nejsou, spíš aby se jim to nezhoršilo, ale nejsou unavené nebo tak něco, na nic si neztěžují, jen ten kašel ještě přetrvává.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2024 10:12

Karja já bych je poslala, jestli nejsou unavené a jen kašlou. Zhoršuje se jim to, když třeba běží?

Offline Janulik03
20508 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 11:20

Ako vas tu tak čítam, tak už asi chápem muža. Ten už vyše mesiace len tak pomaly chodí, pokasliava hodne škaredo, stale je unavený, tým pádom taký uvrcany. Som ho podozrievala, ze len sa mu nič nechce, alebo staroba. Som mu vytkla, že 65 nie je žiadny vek , ze teraz by si mal užívať voľno . 

No asi už nebudem vyryvat.

Musime spolu tento týždeň vydržať

Offline Myrtila
5603 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 11:45

Karja Synovi jsou tři roky, právě v listopadu jsme byli týden nemocní, pak nastoupil poprvé do školky, byl tam 3 dny a zase lehnul. Ale to asi neměl ze školky, to se nám doma protočila ta viróza a jeli jsme další kolo. A pak už jsme byli jenom doma, víc než měsíc, až teď do začátku ledna. Tak nějak na střídačku nemocní jeden, druhý nebo třetí, nebo libovolná kombinace dohromady. Pořád nám bylo někdy líp, ale ne úplně dobře, někdy hůř, někdy úplně strašně. Jedno z těch našich kol měl syn i atb, my s mužem ne.

Jestli jenom kašlou a jinak je jim dobře, asi bych je taky poslala, co se může stát horšího, než že se to zase zhorší

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2024 11:50

Myrtila Karja asi myslela, jestli tím jsme doma myslíš sedíme doma na zadku nebo je doma = není v instituci. Jestli je to to první, tak nechápu, že jste se ještě nezbláznili, to musí být šíleně náročné.