Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2024 08:39

Liesel bohužel těch roků, kdy zamrzne rybník, je hrozně málo na stadionu to pro ty prcky není taková zábava.

Offline Liesel
1684 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 09:41

Evaeva to je pravda, letos to na pár dní u nás vyšlo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2024 09:54

Liesel u nás taky, po třech letech.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 21:29

Už mi týden vrtá hlavou jedna věc. Procházím s tátou staré fotky mojí mamky a všichni jsou si strašně podobní i mamky sourozenci, modroocí, kudrnatí blonďáci, jenom moje máma je okatá, tmavé oči i vlasy. Tak říkám tátovi, že se k nim mamka moc nehodí a on, že si to myslí celej život. Jako malá holčička i velká slečna je prostě jinej typ, obličej oválný, souměrná postava. Jiná. 

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 21:50

Kan nekdo ob generaci podobny nebyl? 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 31. ledna 2024 07:04

Kan mám kamarádku,  drobnou modrookou blondýnu, jeji dvě sestry jsou obě vysoké tmavovlase,  hnědé oči. Mámě je celkem podobná,  ale oba rodiče jsou tmavě typy. A jediná dalsi blondýna v rodině je její prateta,  teda sestra babičky.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 07:08

Candance Myslím, že ne. Koukala jsem na spoustu podobenek, ale takto okatý nebyl nikdo. Pradědy jsem už nezažila  ale prababičky ano. Máma se tomu směje, byla benjamínek. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 07:11

Raduza No je to záhada, fotek spousta, ale kdo je kdo už nikdo neví. Sourozence prarodičů si  máma nevybavuje.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 31. ledna 2024 07:18

Kan A nestaly se případy,  kdy se bílým rodičům narodilo černé dítě,  protože nějaký předek byl černoch?  To bude podobné. 

Online Myrtila
5604 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:08

Kan A nebo to vysvětlení bude úplně jednoduché a méně poetické

Ale nic ani nenaznačuju, protože člověk fakt nikdy neví. V manželově rodině je to takhle samý urostlý, ramenatý, tmavooký a tmavovlasý chlap a k tomu vždycky jeden z rodiny štíhlý a světlý. A když se podíváme na fotky, ti světlí jako by z oka vypadli jejich babičce. Náš syn vypadá, že bude kombinace - tmavší a v obličeji celý jeho tmavý otec, ale postavu asi bude mít spíš podobnou těm světlým typům.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 11:18

Raduza Asi ano.

Myrtila Jakože můj tata není můj tata? Tak to by byl takovej gól v naší rodině! 

Online Myrtila
5604 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 11:37

Kan Podle toho popisu jsem pochopila, že jinak vypadá tvoje maminka.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 11:41

Myrtila Ano, mamka. To je taková hláška z Dědictví. Můj táta to taky naznačuje.

Online Myrtila
5604 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 11:47

Kan Aha, dědictví neznám. A pak asi záleží, jak moc na tom zjištění záleží.

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 17:35

Lamicka Ja taky dostavam furt nejaky kapacky od rodicu, ale mne uz to zacalo byt jedno. Proste ve tride, kde ma 9 zaku z 18 papir a neumi poradne psat, pocitaji na prstech a nevnimaji me, je opravdu na gympl pripravit nedokazu. Asi jsem opravdu neschopna, ale neda se nic delat, aspon hezky maluju.Sorry.

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 18:03

Luna pro me je to nove, takze tohle nakraceni rodicu do skoly, co jako si pani ucitelka dovolila (nebo dela blbe) me docela sokuje. Ale asi se od toho odpojit je nejlepsi reseni, to by se fakt ty ucitelky zblaznily. 

Nam papiry pekne pribyvaji, uz mame 4. Dalsi miri do poradny a jedni rodice naopak poradnu odmitaji. S ucitelkou tam litame jak silene obe dve, delime si praci, chystame pro nekolik skupin zaku, ale asi to taky neumime.

Nejvic je mi lito tech sikovnych deti, hrozne je tohle brzdi, at se snazime sebevic. 

Offline continuity
44119 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 18:04

Luna a tvůj úkol je připravovat je na přijímačky? U nás unisono vyhlašují, že to není úkol školy - teda ta stávající do toho dává nějaké úsilí, teď v deváté třídě, ale extrémně to závisí na učiteli. Neexistuje žádné extra doučování a je to na každém vyučujícím jak to pojme. 

Ta předešlá škola i v devítce vyhlásila, že si to mají vyřešit rodiče sami a nakonec vyrobila doučování, které vedla ucitelka občanské nauky.

Takže klidně dál zůstávej v zenu.  

Offline continuity
44119 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 18:15

Lamicka jako matka děti, které by ten papír pravděpodobně dostaly bez nějakých diskuzi, už začínám chápat, proč nám to učitelky unisomo vymlouvají. každá ale na konzultaci řekne, že je zjevné, že nějakou dys mají. Akorát jim vyhovuje to neřešit.  Předešlá učitelka starší mi dokonce říkala, že se má místo toho prostě vic snažit. U mladší mi učitelka poradnu silně doporučila ve chvíli, kdy se jí po třech letech zbavila. 

Já chápu, že je to zátěž navíc, ale kde zůstalo to dítě?

To jen pohled z druhé strany. 

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 18:17

Lamicka No nebrat si to osobne je jedine reseni. No ja asistentku mam, ale ma casto nemocne deti a spis tam neni nez je, takze tohle silene chystani pro x skupin je jen a pouze na mne. Potrebovala bych mesic ne pripravu jednoho perfektniho tydne a to neni realne.

continuity No ja hlavne ucim letos ctvrtou triduTakze asi tak. Proste uz jim planuji zarivou budoucnost. Dneska jsem chtela rozdat vyzo, ale kdyz jsem prisla, vsichni se valeli, nohy na stole, pozirali bonbony a neobtezovali se to zmenit. Tak jsem rekla, ze takhle ne, ze prijdu znovu. No proste nevydrzi sedet, porad jeci, behaji a neda se s nima o nicem bavit, protoze hranicni IQ tam ma kdekdo. Nejsou zli, ale narocni. Treba by jim bylo jinde lip, kdovi...? Ale takhle to proste je a ja uvidim, jestli vydrzim v zenu nebo si vymyslim jinou praci. Ale fakt jsem se musela propracovat k tomu, ze opravdu se nebudu vsem libit. Me to roky silene trapilo, ale proste uz mi je to jedno. Delam svou praci, snazim se co to jde, ale neminim se uplne sedrit. 

Offline tv
4333 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 18:22

Luna jim by bylo lépe u nás ve škole. Ale vždy je problém v rodicich, jak jinak. A jestli tohle dělají ctvrtaci, no tvl..a to je vizitka rodičů.